FELGI - zestawienie modeli

Dzięki za info. Może przerzucę przy przekładce, ale ten wzór WSP bardziej mi się podoba, no plan 3 lata i zmiana, ale w sumie jak na razie na Stelvio, jak wszystko będzie ok to na Q :)

Dobry kierunek :)

- - - Updated - - -

Dla zainteresowanych dołożyłem w pierwszym poście info o zmianie koloru felg.

Moje felgi WSP są Made in Malaysia - 20' koniczyny. Takie same jak oryginały.
tylko że WSP to nie oryginały tylko repliki wiec kraj pochodzenia tu inny. tak czy siak potwierdzasz że połydniowo-wschodnia Azja już nie szyje tylko tanich ciuchów ale robi dobre felgi

tylko że WSP to nie oryginały tylko repliki wiec kraj pochodzenia tu inny. tak czy siak potwierdzasz że połydniowo-wschodnia Azja już nie szyje tylko tanich ciuchów ale robi dobre felgi

A ile dobrych opon produkują w tych krajach... właśnie Tajlandia, Taiwan, Malezja, Filipiny, Indonezja, a nawet Indie itp.

Ogólnie fajnie, ale na tranzystorów trzeba uważać :)

Bo 255/40R18 to takie nietypy... raczej na 19" się przechodzi.

- - - Updated - - -

No więc Ci powiem, że ja będę to robił na wiosnę u siebie.
Zakochałem się w tych kołach na Giulii.
Do tej pory spotkałem takie dwie - w Niemczech "zwykła" i w Szwajcarii Q i z jej właścicielem udało mi się pogadać.
Mam spore obawy o to czy nie wyjdą za bardzo na zewnątrz i czy ocierać nie będą, ale on twierdzi, że nie, a jeszcze auto obniżył.
Także..ja zaryzykuję :) Możesz poczekać na mój eksperyment, to będzie pewność.

Same felgi ok 5200 zł.
Natomiast z oponami i czujnikami w granicach 8500 zł (nie wiem jak długo, bo teraz jest jakaś powalająca cena na tyły).
Poczekać poczekam, moje letnie 19" są jeszcze do dojeżdżenia w przyszłym sezonie. Poza tym chętnie zobacze jak to wygląda, bo w sieci nie ma zbyt wielu zdjęć.

zawsze bylem fanem prostych wzorow, jakos mi te "koniczynkowe" felgi nie leza do konca :P Takze jak tylko dojdzie samochod to laduja takie szprychy AEZ Steam na 99%, 8x19 + 9x19. Otwor centralny, rozstaw srub i ET zgodne z OE. Pasuja tez oryginalne kapselki alfy (0050521712). Wolalbym co prawda czarne ale nie ma, wiec sie przemaluje kiedys jak sie porysuja

176.jpg

zawsze bylem fanem prostych wzorow, jakos mi te "koniczynkowe" felgi nie leza do konca :P Takze jak tylko dojdzie samochod to laduja takie szprychy AEZ Steam na 99%, 8x19 + 9x19. Otwor centralny, rozstaw srub i ET zgodne z OE. Pasuja tez oryginalne kapselki alfy (0050521712). Wolalbym co prawda czarne ale nie ma, wiec sie przemaluje kiedys jak sie porysuja

176.jpg

Daj znać jak będziesz już miał kupować, to zrobię Ci fajną cenę :)

spoko odezwę się jak bede blizej zamawiania i porownam jak to wychodzi :) poki co w necie komplet ponizej 3600 wiec nie jest zle, czujniki cisnienia juz mam

Witam, jestem ciekaw jaka wyszła by mniej wiecej cena pierwszego wzoru 19' 2x8' i 2x9' wraz z czujnikami. ??????

W 5x110 to jeszcze można FONDMETAL dorwać...
https://www.fondmetal.com/it/configurator
dostępne wzory:
STC-10 8,0 i 9,5*19
9RR - 8,5 i 9,5 x19 i 8,5 i 9,0x20 7,5x17
9evo 8,0*18 8,0 i 9,0x19 9,0 i 10,5x20
7900 8,0x18
7800 8,0x18

jeśli tylko są dostępne we Włoszech dostawa 4-5 dni

W 5x110 to jeszcze można FONDMETAL dorwać...
https://www.fondmetal.com/it/configurator
dostępne wzory:
STC-10 8,0 i 9,5*19
9RR - 8,5 i 9,5 x19 i 8,5 i 9,0x20 7,5x17
9evo 8,0*18 8,0 i 9,0x19 9,0 i 10,5x20
7900 8,0x18
7800 8,0x18

jeśli tylko są dostępne we Włoszech dostawa 4-5 dni

Tzn. dostać można jeszcze wiele innych (wspomniałem o tym), nie tylko Fondmetal tyle, że ja wstawiłem wzory oryginalne, bądź inspirowane oryginalnymi (najmniej Rial) stąd tylko wycinek oferty.

- - - Updated - - -

Witam. Możecie wyrazić opinię o felgach, które nabyłem sobie na zimę.
https://allegro.pl/oferta/felgi-18-alfa-quadrifoglio-8334447816
Do tego czujniki, które od razu po założeniu "zagadały" z alfą
https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-tpms-alfa-romeo-50554747-7898994169

...a tak wyglądają te osiemnastni na autku:
Pokaż załącznik 265851
Pokaż załącznik 265852

Szczerze, to pierwsze słyszę o takiej marce, natomiast ten sprzedawca zawsze specjalizował się w felgach "dalekowschodnich"...
Sam wzór mocno zbliżony do OE Audi.
Jeśli wszystko jest ok, a felgi się podobają, to nie ma teraz co się zastanawiać, tylko trzeba cieszyć się jazdą :)

a tak jak Kolpak - wzór Audi OE - własnie coś takiego dla brata do A6 biorę - tylko się nie może na wersję kolorystyczną zdecydować. :)

- - - Updated - - -

Wystarczyło założyć i nawet nie musiały się adaptować. Od razu pojawił się odczyt na kompie ze stanem napompowania.

czujniki do Alfy, fiata. lancii na szczęscie nie mają żądnych procedur aktywacyjnych, Jeśli są prawidłowe adaptują się automatycznie.

- - - Updated - - -

Tzn. dostać można jeszcze wiele innych (wspomniałem o tym), nie tylko Fondmetal tyle, że ja wstawiłem wzory oryginalne, bądź inspirowane oryginalnymi (najmniej Rial) stąd tylko wycinek oferty.

No właśnie ten Rial mnie zmylił... bo do czego oryginalnego on zblizony to nie wiem.... chyba do Audi :)

a tak jak Kolpak - wzór Audi OE - własnie coś takiego dla brata do A6 biorę - tylko się nie może na wersję kolorystyczną zdecydować. :)

- - - Updated - - -

czujniki do Alfy, fiata. lancii na szczęscie nie mają żądnych procedur aktywacyjnych, Jeśli są prawidłowe adaptują się automatycznie.

- - - Updated - - -

No właśnie ten Rial mnie zmylił... bo do czego oryginalnego on zblizony to nie wiem.... chyba do Audi :)

Przecież to prawie koniczyny :D

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

Przecież to prawie koniczyny :D

a to ja dawno na łące nie byłem, kiedyś jak byłem młody koniczyna inaczej wyglądała...

:)

To ja ma pytanie do znawców felg i opon.

Wersja Stelvio Veloce, która mnie interesuje, standardowo jest na felgach 20" o wzorze 74B (czarna)
decydując się na zakup pojazdu chcę od razu rozejrzeć się za felgami na zimę i tu bym celował w 19" we wzorze 6G7 (czarno srebrna dedykowana do Stelvio) lub 5FB (czarna dedykowana do Giuli).

5FB.jpg74B.jpg6G7.jpg

Pytanie brzmi:
Czy felga 5FB dedykowana do Giluli będzie pasować do Stelvio?
Czy polerowany czarno srebrny wzór 6G7 sprawdzi się w zimie?
Czy takie felgi 5FB lub 6G7 w oryginale (poza używkami) można kupić poza ASO, jaki może być koszt za komplet bo nie mogę znaleźć?

Przy okazji jakie opony 19" polecilibyście na zimę?

Amortyzatory
Powrót