• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

No właśnie interesuje dokładna waga

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

No właśnie interesuje dokładna waga

Tak jak napisał [MENTION=79262]median09[/MENTION] dokładnej wagi nie pamiętamy.. była to różnica rzędu 0,5 kg.
Jakbyś bardzo chciał, to aktualnie mogę zważyć RL 19", OZ 18" i jakieś oryginały ale nie w tych wzorach.

- - - Updated - - -

Cześć, szukam felg na zimę, fajnie by było gdyby funkcjonowały z systemem TPMS, ale nie jest to mus. Mam Giulię w kolorze Imola Titanium, nie jest to zbyt popularny kolor i trudno o jakieś przykładowe zdjęcia z różnymi typami felg zgranych z tym kolorem nadwozia. Pytanie do Was, aktualnie na mam felgi 18", zastanawiam się czy lepiej wziąć o rozmiar lub dwa mniejsze jako zimowe, czy pozostać przy 18"? Ewentualnie zrobić podmianę i opony zimowe wrzucić na obecne felgi, a nowych używać na lato. Bardzo mi się podoba ten wzór felgi, ale z tego co się orientuję wychodzi on jako 19", a dla własnego komfortu wolałbym pozostać przy 18". Aktualnie mam te felgi "turbinowe" w ciemniejszym odcieniu.
Pokaż załącznik 272761

Jak chcesz, to skopiuj powyższe i napisz proszę maila na rj@autopon.pl to postaram się udzielić wyczerpującej odp. :)

Zważ jakaś 19tke jak masz Ori AR.

Tak jak napisał [MENTION=79262]median09[/MENTION] dokładnej wagi nie pamiętamy.. była to różnica rzędu 0,5 kg.
Jakbyś bardzo chciał, to aktualnie mogę zważyć RL 19", OZ 18" i jakieś oryginały ale nie w tych wzorach.

- - - Updated - - -

Jak chcesz, to skopiuj powyższe i napisz proszę maila na rj@autopon.pl to postaram się udzielić wyczerpującej odp. :)

Dzięki, napiszę.

Dzięki. Spora waga jak na oe. ciekawe ile koniczyny ważą w 19tce, ale to sprawdzę jak będę zmieniał na zimowe.

To tak jak pisaliśmy z [MENTION=79262]median09[/MENTION] że minimalnie więcej od "nr 1"

Kolego [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] jaka u Ciebie jest cena za GMP Italia Drake Black diamond?

Dzięki. Spora waga jak na oe. ciekawe ile koniczyny ważą w 19tce, ale to sprawdzę jak będę zmieniał na zimowe.

tak tylko dla info, mam R19 OEM Mazda , felga wazy 13.6kg, opona 235/35/19 - 9.3kg
11kg dla R19 to jest bardzo fajnie :)

cześć
to ja się też pochwale oraz wydam opinie po pół roku uzytkowania.
Drugiego dnia zaliczyly krawężnik, ale to raczej zrzucałbym na kierowce ;) po pół roku nic sie z nimi nie dzieje prezentują się fantastycznie!!!
Jeżeli się zastanawiasz rzuć wszystko i zamawiaj + dobierz czarne dekielki.
U mnie wybór padła na 18 GMP Italia DRAKE , Felgi wizualnie wyglądają na większe przez to że rant odrazu schodzi do wewnątrz
IMG_20200522_163302.jpg
IMG_20200522_163323.jpg

Cześć, szukam felg na zimę, fajnie by było gdyby funkcjonowały z systemem TPMS, ale nie jest to mus. Mam Giulię w kolorze Imola Titanium, nie jest to zbyt popularny kolor i trudno o jakieś przykładowe zdjęcia z różnymi typami felg zgranych z tym kolorem nadwozia. Pytanie do Was, aktualnie na mam felgi 18", zastanawiam się czy lepiej wziąć o rozmiar lub dwa mniejsze jako zimowe, czy pozostać przy 18"? Ewentualnie zrobić podmianę i opony zimowe wrzucić na obecne felgi, a nowych używać na lato. Bardzo mi się podoba ten wzór felgi, ale z tego co się orientuję wychodzi on jako 19", a dla własnego komfortu wolałbym pozostać przy 18". Aktualnie mam te felgi "turbinowe" w ciemniejszym odcieniu.
Pokaż załącznik 272761

Kolego Lober, na zdjęciu są felgi 18 cali? Wyglądają znakomicie.
W mojej Giulii mam turbiny, ale jasne, w rozmiarze 19 sali i zastanawiam się nad zmianą na grafitowe 18tki, przy czym mam opony o profilu 225/35 i 255/40. Zastanawiam się, czy przy okazji zmiany felg z 19 na 18, nie zwiększyć profilu opon o 5 z przodu i z tylu, dla zwiększenia komfortu i zmniejszenia utraty prześwitu.

W mojej Giulii mam turbiny, ale jasne, w rozmiarze 19 sali i zastanawiam się nad zmianą na grafitowe 18tki, przy czym mam opony o profilu 225/35 i 255/40. Zastanawiam się, czy przy okazji zmiany felg z 19 na 18, nie zwiększyć profilu opon o 5 z przodu i z tylu, dla zwiększenia komfortu i zmniejszenia utraty prześwitu.

Na foto jest OE 19". Innych rozmiarów nie ma (do Stelvio jest 20" ale wygląda trochę inaczej).

A skąd ty masz turbiny w 19"? Albo mylisz nazwy albo rozmiary albo nie masz ori felg ;)

Coś z tymi rozmiarami opon pomieszałeś..

witam,drogich forumowiczow ,jako ze nie znalazlem podobnego tematu ,podpinam sie wiec tutaj.Prosze o wasze zdanie doswiadczenie ,co zrobic z ta koza,oprucz inwestowania w gwint po zakupie low budget :)sprezyny zalatwily by sprawe.dzieki za wszelkie sugestie

Załączniki

• IMG_0955.jpg
    IMG_0955.jpg
    80.2 KB · Wyświetleń: 141
Amortyzatory
Powrót