wg rysunku który wkleiłeś masz 2.2mm centrowania - uważasz że to wystarcza? Ja bym się nie odważył jeździć na takim. wiele razy spotkałem się że minimum 5mm, tym bardziej że to wychodzi dalej od piasty przy końcówce centrowania i wiadomo że jest tam słabsze, a i przecież w miękkiej alu feldze masz mało, czyli łatwiej to zniekształcić.uszkodzić.
poza tym, może pomiary były raczej takie sobie - wg mnie 7mm felgę trzeba liczyć tak może z małym zaokrągleniem w górę (a nie te 5.7mm). do tego ścięcie na centrowaniu z piasty, szczególnie po czasie jako troche przyrdzewiałe i nie do końca równe, ok 3mm powiedzmy dla bezpieczeństwa znów zaokrąglając w górę. wolę zaokrąglić w stronę bezpieczną i do tego liczyć, niż na siłę naginać pod pomysł a potem jeździć z duszą na ramieniu ryzykując swoje i innych życie.
To że sprzedają coś na alfisti, IMHO niebezpieczne te 5mm dystanse. Już bym wolał od nich dystans 10mm dla OEM ze specjalnym scięciem i jednak centrowaniem przedłużonym - jeździli tu ludzie na takich, chyba nawet na felgach z Q 8.5" (czyli po ponad 6mm bardziej wystające) przód i ET chyba też tam jest 33
rób co chcesz, ja Ci radzę martwiąc się o Ciebie - unikaj dystansów 5mm bo guzik centrowania Ci zostanie.