azar
Nowy
To ja chętnie się dowiem jak automatem, z elektrycznym ręcznym, zrobić J-turn (czyli taki obrót, że jedziesz do tyłu, obracasz się o 180 stopni i jedziesz do przodu).
Hehe dobre
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To ja chętnie się dowiem jak automatem, z elektrycznym ręcznym, zrobić J-turn (czyli taki obrót, że jedziesz do tyłu, obracasz się o 180 stopni i jedziesz do przodu).
.... Tylko polemizuję z "automat daje pełną kontrolę", bo moim zdaniem nie daje. Bo taki argument padł w dyskusji, że AT8 daje taką kontrolę nad autem jak MT. Więc nie ma co płakać za brakiem MT....
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] czujesz różnicę między szybciej a dokładniej?
Nie mogę się zgodzić z niczym co napisałeś.
1. Na łopatkach wolniej się przyśpiesza bo nigdy nie wcelujesz na pole przed odcinką tak jak automat. Szczególnie na 1 i 2 w automacie z 8 przełożeniami.
2. Kontrola nad Start & Stop w automacie jest na pedał hamulca a w manualu na pedał sprzęgła. Jedno i drugie do dupy. Najlepiej jak masz znak stop ale widzisz, że nic nie jedzie i musisz się na 1 sek zatrzymać więc silnik zgaśnie totalnie bez sensu i z 1 sek robią się 3 bo zanim zgaśnie i potem zanim się odpali. Tylko w maździe jest to mądrze zrobione bo uwaga.... może tym sterować człowiek i uwaga... daje mu to większą kontrolę![]()
Giulia z przyczepą - chciałbym to zobaczyć.
No, pewnie z pięciu w skali naszego kraju. Co oznacza ogromne straty dla producenta (projekt, testy, wykonanie, szkolenia, zaplecze części itd itp).Myślę, że dołożenie manuala to chyba by przysporzyło więcej klientów.
Proste, manual to przeszłość. Automat to przyszłość. Jedyne wyjście dla - stopniowo zmierzającego ku końcowi - rynku silników spalinowych. Manual to już w tej chwili nisza i fanaberia, a Giulia 2.0 jest (w założeniach) autem dla mas. Dlaczego diesel w Giulii ma manual, bo te diesle z manualem i lampami H7 to biedawersja dla biedaflot, 10k PLN taniej na skrzyni, 2k PLN taniej na lampach itd. a wtedy można napisać "Giulia już od 1299zł miesięcznie".Na prawdę nie wiem dlaczego nie ma manuala. Nie zdążyli dopasować do tego silnika? Czy to tak nieziemsko trudne i niemożliwe do wykonania? Czy marka na tym by ucierpiała bo Lambo też nie ma manuala? Robią to od 2015 a mamy marzec 2018!
Bo AR to tylko nazwa a Cuore Sportivo to tylko marketingowe hasło i wymówka "co z tego że nie mamy połowy wyposażenia, które oferuje konkurencja? Cuore Sportivo, człowieku! Karbonowy wał! Wyścigowa spuścizna!". Gdyby Giulia naprawdę miała być "sportowa" to miałaby chociażby takie opcje jak Hyundai i30 N, gdzie możesz sam sobie ustawiać tryby silnika, skrzyni, zawieszenia, nawet wydechu, jak tylko Ci się podoba, osobno (czy jak Kia Stinger gdzie też możesz ustawić dosłownie wszystko). A w DNA masz wybór, D - jedzie tak jak powinno ale na krótką metę, bo nerwowo i szarpie skrzynia, N - trochę zamula, A - jedzie jak w limp mode a w sumie nie pali dużo mniej. A tu niestety, ESP nie wyłączysz, start&stop nie wyłączysz na stałe i w dodatku fotel Ci odjedzie spod dupy i dziecku nogi połamie a lusterka się poskładają nieproszoneTu fiat lepiej wie czy mają mi się składać lusterka czy nie
No, pewnie z pięciu w skali naszego kraju.
Proste, manual to przeszłość. Automat to przyszłość.
Tak samo dobrym pytaniem jest czemu w PL nie można kupić Veloce 280KM z napędem na ośkę (w USA jest). I co, dlaczego? Bo napęd na ośkę to przeżytek? Jasne, 4x4 ma swoje plusy (jak AT), ale co jak ktoś chce mieć 280KM i RWD? Moim zdaniem FCA zrobiło kilka głupot przy konstruowaniu opcji, i tyle.
Proponuję troche wystawić nosa s pl i pooglądać trochę testów na YT. Temat manuala cały czas się przewija.n
A może elektryki to przyszłość. Wycofajmy zatem auta spalinowe i nie inwestujmy w nie bo to przeszłość. Absurd. Manual to wybór a nie przeszłość.
Jeśli Sergio przez chwilę myślał, że tania Giulia w dyzlu i z manualem będzie autem flotowym, w stylu Paska 1.9 TDI, to chyba to się nazywa schizofrenia. A w Polsce, ktoś pisał w którymś wątku, największe zamówienie "flotowe" Giulii to chyba było 5 sztuk... i to różnych. Nikt u nas nie kupił 10 dyzli dla przedstawicieli handlowych, a Paski w TDIku schodzą jak ciepłe bułeczki.Dlaczego diesel w Giulii ma manual, bo te diesle z manualem i lampami H7 to biedawersja dla biedaflot, 10k PLN taniej na skrzyni, 2k PLN taniej na lampach itd. a wtedy można napisać "Giulia już od 1299zł miesięcznie".
manualne skrzynie krytykoeali testerzy zarowno w quadrifoglio jak i w giuli, do tego mala sprzedaz mt6 i do 2.0 juz jej nie wprowadzili. ja z zadowoleniem zamowilem giulie z automatem, taka wlasnie chcialem.
[MENTION=29400]MiLykie[/MENTION] ci nieliczni ktorzy w PL wybraliby 280hp rwd zawsze moga kupic super doposazona w siedzenia/wnetrze veloce i podjechac do tunera, wiec jakues tam rozwiazanie jesy, choc zgodze sie ze to odraniczenie wyboru, opcji, wymuszenia itp sa przesadne w przypadku giulii