Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
- dobrze zaprojektowaną przestrzeń na pas przy słupku B
Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
Byłem dziś służbowo w salonie Mazdy, po sąsiedzku z Alfą. Wsiadłem go Giulii i sorry, po puszczeniu pasa metalowa klamra tak nap... o ten tandetny bardzo twardy plastik w boczku, że aż mnie zastanowiło - jak to możliwe. Takie rzeczy nie zdarzają się w marce premium. Powiem więcej, nie zdarzają się nawet w markach ogólnie mówiąc zwykłych, jak KIa czy Ford.
Głupie oszczędności i brak pomyślunku potrafią załatwić w oczach klientów markę tak, że wychodzi się z Alfy i od razu kieruje w stronę salonu volvo.
Poza tym fotele są absolutnie do niczego. Tylko naprawdę trzeba usiąść w kilku innych konkurencyjnych, by się o tym przekonać.
Oczywiście, można powiedzieć - to auto jest zbliżone np. do Toyoty GT86 która potrafi kosztować te swoje 140-180 tys a jest samochodem siermiężnym w środku. Wtedy ok, ale niech Alfa nie twierdzi, że zrobiła premium. Może i zrobiła, tylko w sytuacji rynkowej Alfy i opinii o marce ona powinna być dopracowana jakościowo, konfiguracyjnie i ergonomicznie jak żaden inny samochód tej klasy. Niestety w tych obszarach są pewne braki ... i to nie jest tak, że "pierwszy raz" musi być z potknięciami. KIA swoim Stingerem udowadnia, że nie musi - przynajmniej w kwestii ergonomii i jakości materiałów. Oczywiście wolałbym Alfę i jestem pewien, że Alfa jeździ lepiej - ale jest wiele kryteriów wyboru auta i w większości decyduje kasa i jakość a nie przywiązanie do jakiejś marki.
Oczywiście, że nie. jak kupowałem Super to w Polsce było kilkaset sztuk i nikt nie wiedział jak na prawdę się tym jeździ długoterminowo.Giulia jest jaka jest i każdy który ją wybierał chyba wiedział na co się decyduje?
A ty wybrałeś Veloce bo ma 1 sek szybciej do setki i możesz wejść w zakręt o 30km/h szybciej. Nawet legalnie tego nie zrobisz. Dziecinada. Tak by mógł powiedzieć twój znajomy. Każdy ma inne potrzeby i po to są opcje wyposażenia i różne modele. Kombi SUV Sedan itd.Ostatnio rozmawiałem z pewnym znajomym, który też stał przed wyborem nowego samochodu. I wiecie co? Również rozważał Veloce, jazdy próbne wszystko ok, bardzo zadowolony, ale ostatecznie nie. Dlaczego? Bo nie ma autohold-a.
Z jedne ostateczności w drugą. Ja nie chce, żeby była elektryczna i miała autopilota z dostępem do internetu tylko żeby DORÓWNAŁA konkurencji w kwestii ergonomii i wyposażenia. Chociażby tej legendarnej Mazdzie lub znienawidzonej skodzie. Czy to takie trudne?Technologia nas rozpieszcza i staje się coraz bardziej powszechna, ale ja osobiście nie chciałbym żeby Giulia stała się drugą Teslą.
To nie bierz. To powinny być opcje. Ja np chcę i to mam u konkurencji. Opcji po szyję. W Alfie tego nie ma. WYBÓR Chcesz to masz nie chcesz to nie masz.Przez wprowadzanie na siłę wszędzie dotykowych tabletów + mniej lub bardziej przydatnych systemów, maleje liczba samochodów które bym chciał mieć.
A tego to nie rozumiem akurat. Czy możesz przybliżyć temat?Jedynie czego co mi brakuje to może wskazania temp oleju w stopniach
[MENTION=73786]Garraty[/MENTION] - użytkujemy dwie Giulie 200 CV jedną w Polsce, drugą we Włoszech i zgadzam się z Twoimi opiniami na 99%. Także mogłem kupić coś innego ale (tu cytuję) " Alfa jest samochodem do którego chce mi się po prostu wsiadać i jechać, który robi wrażenie oryginalnością, lekkością i nie jest kolejnym BMW czy Mercedesem. Może jestem dziwny, może żyjemy już w świecie gdzie patrzy się bardziej na to czy pas się rusza lub kamerka jest gorszej jakości niż w BMW. Dla mnie to totalnie nie istotne i jestem świadomym wyboru tego samochodu. " Pozdrawiam
kurczę, no dla mnie np. jesteś dziwny, jeśli już nalegaszGiulia jest jaka jest i każdy który ją wybierał chyba wiedział na co się decyduje? A teraz takie trochę szukanie dziury w całym. Gdybym chciał sobie kupić samochód który ma wszystkie systemy to wziąłbym passata. Albo nie, skodę bo zapłaciłbym jeszcze mniej.
Ja osobiście kupiłem Veloce bo mi się spodobało jak jeździ i nic poza tym. Kwestia wyposażenia naprawdę była drugorzędna, no ale może to ja jestem dziwny?
czemu wygląd i moc nie mogą iść w parze z dobrym wyposażeniem, zwłaszcza, ze jest już ono powoli standardem w markach popularnych?
A ty wybrałeś Veloce bo ma 1 sek szybciej do setki i możesz wejść w zakręt o 30km/h szybciej. Nawet legalnie tego nie zrobisz. Dziecinada. Tak by mógł powiedzieć twój znajomy. Każdy ma inne potrzeby i po to są opcje wyposażenia i różne modele. Kombi SUV Sedan itd.
To nie bierz. To powinny być opcje. Ja np chcę i to mam u konkurencji. Opcji po szyję. W Alfie tego nie ma. WYBÓR Chcesz to masz nie chcesz to nie masz.
Czekaj, bo czegoś nie rozumiem. Z profilu wynika, że jeździsz już drugą Giulią, pomimo tego że brakuje Ci w niej podstawowych elementów z wyposażenia, które bez problemu znajdziesz u konkurencji. Konkurencja ma też SUVy, crossovery i inne kombi oraz oferuje świetne tablety w środku. To dlaczego ciągle jeździsz Alfą?
Zgadzam się ale przynajmniej jest możliwość wybrania jak to nazywasz "gadżetów" a ja wyposażenia z roku 2018Aha, tak dla formalności - zdajesz sobie sprawę że niekiedy wybranie opcji A u konkurencji wiąże się z przymusem doboru opcji B + opcji C? W rezultacie gdy chcesz mieć na pokładzie opcję A za 3k, musisz zapłacić w pakiecie 15k. Przerabiałem to w Audi.
Jeżeli chodzi o temperaturę oleju - obecnie mamy wskazanie cyfrowe (no cóż postęp) po lewej stronie zegarów. W kreskach, gdzie trzeba się domyślać co one oznaczają. Ja chciałbym mieć dokładne wskazanie w stopniach C, albo przynajmniej analogowy wyświetlacz zamiast tych kresek (vide stare BMW)
Widzisz dla mnie to jest zbędny "bajer" Ja potrzebuję prostą informację czy silnik jest gotowy do jazdy i ma odpowiednią temp lub czy np za wysoką.
Wywołałeś tym wilka z lasu Tu by było wszytko ok ale w mojej Veloce kreski nigdy nie ustawiają się w połowie wskaźnika co w normalnych samochodach zawsze sugeruje, że temp jest optymalna. Zawsze brakuje jednej. (w Super miałem w połowie lub jedną więcej )Sprawdzali mi w serwisie czy temp jest ok i mówili, że jest ok tylko ten wskaźnik jest tak wyskalowany i nie da się tego zmienić. Ostatnio jak się zrobiło cieplej to wskoczyła ta kreska więcej i to przy normalnej spokojnej jeździe. No ale pewnie się czepiam znowu i szukam dziury w całym
A czy nie lepiej by było wstawić normalny wskaźnik, który by Ci pokazał 90 stopni, co by sugerowało że można normalnie jechać?
Śmiechłem.Koszt oprogramowania żaden
Śmiechłem