[GT] Czarna ar gt 3.2 ...

Przeczytałem cały wątek od początku.
Gratuluję Ci determinacji w ratowaniu Alfy, która w gruncie rzeczy powinna była kiedyś tam iść na złom.

Co do wnętrza - nie do przyjęcia.
Kierownica - do przeszycia na czarno. Nie ma nic gorszego, jak niedopasowane odcienie na elementach (w tym wypadku czerwieni), które gryzą się ze sobą.
Gałka - do zmiany/obszycia (ale o tym piszesz).
Obszycie uchwytów - na czarno i dokładnie. A nie, że coś odstaje.
Pedały - też mi się nie podobają.

Nie chodzi o "kwestię gustu", ale o obiektywną doskonałość formy.
Gust można mieć np. do wyboru koloru: jeden gustuje w czerwieni, inny w zieleni.

Ostatnia edycja:
ktoś kto robi coś takiego nigdy tego nie zrozumie, estetyka nie jest dostępna dla wszystkich

Krytol dał się poznać, że potrafi przyjąć krytykę.
Może więc zrozumie i posłucha:)?

Co do uchwytów drzwi to chyba kiepsko wydane pieniądze bo cena dość wysoka jak za to co wykonane.

129.jpg

http://picclick.it/ALFA-ROMEO-147-GT-RIVESTIMENTO-maniglia-DESTRA-e-200998009027.html

Chętnie pomogę z uchwytami. Kierownicę do GT mam też, gałki zmiany biegów niestety nie. Szkoda, żeby tak to wyglądało w środku, skoro może wyglądać o niebo lepiej.

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

Skoro kolega nie pytał wcześniej o zdanie to pewnie mu się takie wnętrze podoba. Chyba, że nie spodziewał się takiego efektu wizualnego.
Ja pamiętam, że w środku była podobna tragedia, jak na zewnątrz. Mi się też taka kombinacja nie podoba ale nie robił to za moje pieniądze, więc średnio mnie to grzeje:).

Tylko mnie jedno dziwi... Dlaczego nie wziąłeś się przy okazji od razu za powłokę folii? ( nie doszukałem się tego w tym wątku)
Przecież to coś mające naśladować karbon było w tylu miejscach uszkodzone lub źle oklejone, że najpierw zdarł bym to i dał auto do profesjonalnego lakierowania lub jeśli Ci się podoba oklejenie w tym stylu, do ponownego foliowania. Za sam zderzak zapłaciłeś 3000 a i tak auto z zewnątrz nie będzie przez to lepiej wyglądać. Stara folia już w momencie zakupu była zniekształcona przez słońce i nie da się znaleźć identycznej nowej. Czyli nawet oklejenie zderzaka karbonem 3D nie pozwoli na uzyskanie jednolitej/estetycznej struktury.

w ogóle oklejanie aut tym niby-karbonem to nonsens, nie da się okleić samochodu z zachowaniem zgodności wzoru
na pocieszenie - widziałem Bentleya GT oklejonego tym czymś, już zdarte, nawet granatowy wygląda lepiej

lakierowanie jest wyraźnie droższe niż takie oklejanie

To fakt skórzane uchwyty nie są warte tej ceny bo nie można je w ogóle dopasować do uchwytu w żaden sposób, są po prostu za krótkie na dole ... Tak to jest niby z "oryginalnymi" częściami czy elementami czy to z Noviteca czy Squadry ... Nic nie pasuje, trzeba sztukować, a niby elementy powinny pasować jak ulał ! To tylko reklama produktu ... Niestety ... Wszystko tylko ładnie wygląda na zdjęciu producentów ! A rzeczywistość pokazuje całkiem co innego ... Włoskie elementy ! ... Jedynie co pasowało i nawet ładnie wygląda to czarny skórzany mieszek z czerwonymi szwami z solidnej skóry ...

Natomiast jeżeli chodzi o nadwozie to będzie kolejny etap reinkarnacji, folia będzie zdjęta i auto dostanie nowy lakier, nowy jednolity blask tak jak powinno wyglądać ...

Ostatnia edycja:
jak to w jakim? w znaczeniu estetycznym, spójności wnętrza i takie tam...
tak, robi jak się podoba - podobnie jak ocenia jak podoba lub nie - na tym polega forum
zwracam uwagę że nie jestem sam z obiekcjami tylko nikt nie chce tego napisać wprost, ja mam w tym wieloletnie tradycje :D
...oryginalne? bez znaczenia

jakt nikt:)))ja nap ale łagodniej:))))

Krytol, Twój wątek jest ciekawy pewnie dlatego, że ludzie śledzą go i zastanawiają się, czy z zakupionego przez Ciebie prawie złomu/popiołu narodzi się Feniks nowy.

Włożyłeś już tyle wysiłku i pieniędzy w auto, że nie możesz po drodze odwalać tandenty.
Zrób wszystko jak należy, a będą zachwyty i oklaski.

Luke Mazur, Opozycjonista, Belfer i inni, którzy zjedli zęby na AR i AR GT - warto ich czasem zapytać, a potem działać.

Oj ale krytyki mi się zebrało ... Nie dobrze ... Hmm

Twój samochód, Twoje pieniądze. Ale wnętrze wygląda, no, jak Passat pod remizą. Wybacz. I nawet nie chodzi o to czy oryginał czy nie, ale na zdjęciach wygląda to jakbyś wziął parę samochodów, każdy z innym wnętrzem, wybrał co ci się podoba i zmontował w całość.

Zdjęcia nie oddają rzeczywistości, przekłamują kolorystycznie i dlatego tak to wszystko wygląda jakby nie trzymało się kupy ... Zresztą nie wszystkim muszę się tłumaczyć ... Każdy tylko potrafi krytykować bo zobaczy małą fotkę ... Więcej już nie wracam do tego tematu ...

A, który z elementów we wnętrzu wygląda jakby był z innego auta?

Chodziło mi o odcienie i kolorystykę poszczególnych elementów, a nie że zamontował coś ze 166 czy Pasata.

Zdjęcia przekłamują więc aktyczmie może stąd takie wrażenie.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Twój samochód, Twoje pieniądze. Ale wnętrze wygląda, no, jak Passat.. .
Gdzie Ty się ty Passata dopatrzyles? Nawet jeśli to była przenośnia to grubo pojechałes.

Autorowi mogę powiedzieć żeby się nie przejmował. Taka miał wizję i jej się trzyma. Można powiedzieć raz ze się nie podoba, ale nie ciągnąć wątku przez pół tematu.

Witam, jestem zwolenikiem(prawie) seryjnuch aut więc dla mnie te wnętrze i folie carbon to tragedia :( Pozdrawiam :)

XX.jpg

... Odnowione felgi i zaciski ... Felgi wyglądają o niebo lepiej niż te co były obklejone hydrografiką ...

Amortyzatory
Powrót