[GT] Czarna ar gt 3.2 ...

SZPACHLA NA PODŁUŻNICACH ?!?!?!?!? Serio ? -,-

Co jest faktem to silnik w tym aucie jest dobry trzyma moc, prawie 250 KM ale i tak był przekładany bo pochodzi z modelu 166 ... Liczyłem, na początku, że włożę w niego z 10 tyś. zł i będzie można się cieszyć jazdą, a do tej pory wraz z nowymi hamulcami, oponami, sprzęgłem i bieżącą naprawą kwota wybiła grubo ponad 18 tyś. zł a końca nie widać i myślę, że jeszcze co najmniej drugie tyle wyniesie :-(

Ostatnia edycja:
Ostatnio sie dowiedzialem ze to jest trzeci silnik w tym aucie :D wapolczuje Ci i wstyd mi ze to u nas w miescie, ale trzymam kciuki za doprowadzenie auta do dobrego stanu.

Ostatnio sie dowiedzialem ze to jest trzeci silnik w tym aucie :D wapolczuje Ci i wstyd mi ze to u nas w miescie, ale trzymam kciuki za doprowadzenie auta do dobrego stanu.

Noo widzisz, także można domniemywać co się działo z tym autem i jak właściciel go "ujeżdżał" i miał same stłuczki ... A kowale go remontowali !

Noo widzisz, także można domniemywać co się działo z tym autem i jak właściciel go "ujeżdżał" i miał same stłuczki ... A kowale go remontowali !
Pierwsza wymiana silnika odbywała sie w stodole i silnik ten wytrzymał tydzien :) jak widzisz kolejna wymiana i druciarstwo na trytytkach itp sugeruje ze odbylo sie to w tej samej stodole... folie zrywasz? Ja bym nawet nie pojechal ogladac tak oklejonego auta ale gusta są różne. Zrywasz i robisz porządek czy zostawiasz?

Pierwsza wymiana silnika odbywała sie w stodole i silnik ten wytrzymał tydzien :) jak widzisz kolejna wymiana i druciarstwo na trytytkach itp sugeruje ze odbylo sie to w tej samej stodole... folie zrywasz? Ja bym nawet nie pojechal ogladac tak oklejonego auta ale gusta są różne. Zrywasz i robisz porządek czy zostawiasz?

Tak będę zrywał ale to zostawiam raczej na sam koniec i polakierować może na czarny mat ale się zobaczy, najpierw to trzeba doprowadzić przód do porządku, nowa belka, progi, nowe zawieszenie, nowa instalacja gazowa, nowy wydech ze stali nierdzewnej, nowe tłumiki itd ... Sporo pracy jeszcze w tym aucie i niestety sporo kasy ! I wtedy mogę powiedzieć, że auto jest warte 45 tyś. tak jak wystawił go do sprzedaży poprzedni właściciel z Nowego Sącza w 2012 roku żądając za niego 45 tyś. zł z tymi pomarańczowymi felgami i po remontach w stodole !

Ostatnia edycja:
Zrobisz i bedziesz mial zrobiona,moje uznanie ,ze umiales sie przyznac do popełnionego błedu.

Bede sledzil temat :) szacun za wytrwalosc i zelazne nerwy! i jak skonczysz to chetnie wybiore sie na wycieczke obejrzec bo do sącz cie nie zapraszam ze wzgledu na zle wspomnienia ;)

Ja Ci życzę powodzenia z tym, oby wszystko się udało zrobić na tip top i Ci długo służyło....
Moja Alfa zajechała wczoraj do serwisu i też nie jest najlepiej jak się okazuje... Coraz więcej rzeczy do zrobienia ;/

Kolego współczuje, ale to tez przestroga na wszystkich w przyszłości kupujących AR (i nie tylko) w cenach dużo poniżej rynkowej :(

Opowiadaj co się działo ;)
Trzymałem kciuki za reanimacje. Nawet ostatnio ze znajomym i Twojej Alfie gadaliśmy co się z nią dzieje.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No pieknie:)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Trochę tego było ostatnimi czasy ale ze względu na pracę zawodową i brak czasu nic nie wstawiałem i nie pisałem ... Ale pokrótce co zrobiono wiosną tego roku, a mianowicie :
- nowy zderzak tylny NOVITEC,
- przerobiony i poszerzony kolektor ssący,
- przepustnica 79 mm od Porsche Cayenne 4.5 V8,
- dolot,
- kolektory wydechowe 3>1,
- kompletny układ wydechowy ze stali nierdzewnej 2,5 cala,
- tłumik końcowy duplex 2x90x75 NOVITEC,
- renowacja i malowanie proszkowe zacisków (czerwone),
- malowanie felg (czarny metalik),
- opony letnie FEDERAL 595 RS-R 235/40/17,
- obszycie kierownicy skórą,
- nakładki na pedały Alfa GT ... To tak pokrótce ...
Silnik czeka na strojenie by coś tam jeszcze wycisnąć po tych modach :-) Zobaczymy

Ostatnia edycja:
Może przyjdą jeszcze wałki sportowe ;-)

Dzwięk plis? :D
Kozacko wygląda, przepustnicę robiłeś a'la thin blade?

Amortyzatory
Powrót