A więc jak na auto używane czyli 9 lat użytkowania to zawsze jest coś do roboty i w tym modelu też mnie to obowiązuje by było w miarę wszystko ogarnięte, tj. :
- na pewno po niedzieli auto trafi do "gazownika" i czeka wymiana filtrów w instalacji gazowej + ponowna komputerowa regulacja całego układu,
- w prawym przednim kole do wymiany tarcza + klocki, gdyż przy hamowaniu z dużych prędkości jest to odczuwalne i od razu zapala się powiadomienie o zużytych klockach, a jeżeli auto ma służyć i dobrze jeździć i hamować na takim silniku to wybór padł na kompletną wymianę tarcz i klocków na tarcze EBC TURBO GROOVE, nawiercane i nacinane oraz klocki EBC RED STUFF, całość za komplet 2.300 zł,
- w tylnym zderzaku po prawej stronie jest niestety wgniecenie i pęknięcie o średnicy 15 cm, uderzenie przy cofaniu w przyczepkę czy lawetę w firmie przez poprzedniego właściciela, czyli zderzak do naprawy + oklejenie go folią carbon koszt plus/minus 600 zł,
- środek auta zadbany, skóry w kolorze ciemna czerwień,
- podsufitka do prania gdyż po wcześniejszym praniu wyszły zacieki,
- na pewno do wymiany olej, płyn wspomagania kierownicy,
- rozrząd całkowity był wymieniany 20 tyś km wcześniej, także można jeszcze spokojnie na tym pojeździć ...
Na felgach, przednim grillu i klamkach jest nałożona hydrografika ...
Autem wracałem z Nowego Sącza pod Inowrocław około 600 km i z ciekawości pozwoliłem sobie jechać ze średnią prędkością 100 km/h praktycznie na całym dystansie trasy by sprawdzić spalanie gazu i wyszło, że gazu wlałem za 180 zł, czyli wychodzi plus/minus średnie spalanie przy tej prędkości około 12 l gazu ... Wynik chyba dobry, nie jest źle