• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

wróciłem właśnie z hamowni - zmodyfikowana o wydech ragazzona seria wypluła 291HP i momentu 459Nm - nie jest źle :)

A to nie wynik na boxie? Coś za dużo nm masz jak na serię.

Inaczej, co to za hamownia? [emoji16]
Żeby porównać musiałbyś shamowac przed wydechem na tej samej.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

no wlasnie serii czystej nie hamowalem, bo poszedlem szybko w ragazzona wiec ciezko powiedziec ile poszlo do gory w stosunku do seryjnego wydechu...

bez boxa - hamowalem na vtechu - gosc troche nie ogarnial Alfy (hamowal na neutralu i sypalo bledami).. :(
box byl niby odłączony, chyba ze jeszcze troche plynelo dodatkowych niutkow w kablach :)

tak wogole box niewiele dał przyrostu, wiec odsylam do producenta (302HP i 467Nm)

plus z tego tylko taki, ze wydech wydaje mi sie, ze troche dodal mocy/niutkow - ale ciezko powiedziec ile, bo nie ma punktu odniesienia...

20200511_162612.jpg

Ostatnia edycja:
460nm to się robi po sofcie. Modele my2019 były nieco mocniejsze ale nie 460nm [emoji6]

Eee, to w piku [emoji6] ciekawe czy koła się nie uslizgnely.

2x robil dla pewnosci i wychodzily wyniki 1 do 1, ale wiem ze ciezko o dobra hamownie, w Krakowie to malo kto chcial shamowac, a jak sie juz trafil ktos to jak przyjechalem to mi powiedzieli, ze im jednak nie dziala rolka na druga oś :) wiec tak to jest z tymi hamowniami :) nie wiem czego nie chca hamowac naszych Alfek :)

Bo abs jest po....bany i wariuje jak przednia os się nie kręci. Trzeba włączać dyno mode.

aaa i zatankowałem pół baku Vpower Racingiem :) więc mieszanka wyszła pewnie ok. +-98 oktanowa

Przeszedłem się do dystrybutora Race Chipa to powiedział, że przy zakupie auto bierze koniecznie na hamownie i ustawia właściwy program i nie ma innej opcji zakupu. Czy tylko ja mam wrażenie, że próbuje mnie naciągnąć?

Przeszedłem się do dystrybutora Race Chipa to powiedział, że przy zakupie auto bierze koniecznie na hamownie i ustawia właściwy program i nie ma innej opcji zakupu. Czy tylko ja mam wrażenie, że próbuje mnie naciągnąć?
Po racechip pytajcie w tuningkingz. Ja dostałem u nich 700zl taniej niż u dystrybutora z Częstochowy... Nie na alfe a na Lexusa. Ale różnica w cenie kosmiczna...

Moja 2.2 180 km po strojeniu w cinsofcie przed
71.jpg

I po
72.jpg

Po racechip pytajcie w tuningkingz. Ja dostałem u nich 700zl taniej niż u dystrybutora z Częstochowy... Nie na alfe a na Lexusa. Ale różnica w cenie kosmiczna...

Pytałem w marcu - GTS 2100 po rabacie. U dystrybutora 2199 na stronie. U obu dopłata do apki 200.

Generalnie nie musi tego robić sprzedawca i jeśli chcesz powinieneś mieć opcje zrobić to samemu (lub zlecić komuś) i niekoniecznie hamować. Ale ja i tak bym chętnie skorzystał żeby zobaczyć przed i po.

BTW RaceChip na globalnej stronie ma teraz zniżkę 100 euro na GTSy może komuś wyjdzie z tego lepsza cena.

Diesel robi robotę. 240kucy i ponad 500 niuta. Bardzo ładne wyniki

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Tez czytałem dobre rzeczy o tym boxie, rozumiem że jest nieco "mądrzejszy" niz np. racechip.
Ale czy to nie jest tak, że pod nasze paliwo, które chyba jest nieco inne niż w USA powinno się mieć jakąś dedykowaną pod to paliwo mapę?

Amortyzatory
Powrót