• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

VTG zarzekali się dzisiaj ze mi shamuja spokojnie ale po chwili rozmowy już nie byli tacy pewni. Niby to nie Maha niby maja pas przód tył ale jeszcze nie robili q4 w stelvio. Mają testy przeprowadzić może jutro u mnie..

Generalnie giulia jak to kobieta ma swoje humorki [emoji6]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Hamownia z v-techu nie dała rady mimo że 4x4 spięte pasem. Zaraz wywalilo checka I absy. Jakieś pomysły panowie?

Dongle squadry nie działa na tą wersję. Mają dać znać jak ogarną. Może ktoś na forum ma działające po lipcu 2018?

Bezpiecznik ABS?

Heh za proste by było :-) jak łapie błąd abs to wyłącza wszystkie systemy a potem wpada check i koniec zabawy trzeba kasować kompem. Sprytnie to zrobili. Wiem że niedługo będzie dostęp do dyno z poziomu serwisowki ale to jeszcze chwilę.

Hamownia z v-techu nie dała rady mimo że 4x4 spięte pasem. Zaraz wywalilo checka I absy. Jakieś pomysły panowie?
Obciazyc hamulcem i powoli przyspieszac w dolnym zakresie obrotów. Testowane na dyno-projekt 4x4 u Krzyska w Power Soft :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Na zdjęciach kratki boczne są pełne.
Wersje 280 KM mają intercoolery.
Stare 200KM też tak miały.
Zdjęcie poniżej od 280KM
Pokaż załącznik 254341

Wg dokumentów z eLearna masz rację:

"Układ chłodzenia silnika 2.0 T4 Multiair, zastosowany w modelu Alfa Romeo Stelvio, różni się od wersji zastosowanej w modelu Alfa Romeo Giulia liczbą chłodnic, w które jest wyposażony. Wersja ta posiada dwie chłodnice dodatkowe, w tym jedną po prawej stronie, a drugą po lewej stronie."

oraz

"UWAGA: Układ chłodzenia silnika 2.0 T4 Multiair w wersji 200 KM modelu Alfa Romeo Stelvio będzie dostępny bez chłodnicy dodatkowych, co jednak nie dotyczy okresu przejściowego, w którym chłodnice dodatkowe mogą być obecne."

Z tego wynika, że Giulia niezależnie od mocy dodatkowych chłodnic nie posiada, a w Stelvio po pewnym czasie zabrali chłodnice z wersji 200KM.

W dokumencie dotyczącym turbo nie ma wskazanych żadnych różnic pomiędzy wersjami, więc można domniemywać, że turbo jest takie samo.

widze ze juz mocno sie wgryzles w linki do eLearna i innych informacji ktore dzisiaj podlinkowalem:) rarytasik sie trafil z tym co nie? dobrze bo bedzie mozna troche wiecej zrozumiec przy ewentualnych problemach, dowiedziec sie o jakis TSB/kampaniach od razu czy kiedys jakis retrofit badz naprawe samemu zrobic.

Szkoda tylko, że trzeba się tyle naklikać. Idealnie by było ściągnąć całość jako jednego wielkiego pdf-a :)

Wg dokumentów z eLearna masz rację:

"Układ chłodzenia silnika 2.0 T4 Multiair, zastosowany w modelu Alfa Romeo Stelvio, różni się od wersji zastosowanej w modelu Alfa Romeo Giulia liczbą chłodnic, w które jest wyposażony. Wersja ta posiada dwie chłodnice dodatkowe, w tym jedną po prawej stronie, a drugą po lewej stronie."

oraz

"UWAGA: Układ chłodzenia silnika 2.0 T4 Multiair w wersji 200 KM modelu Alfa Romeo Stelvio będzie dostępny bez chłodnicy dodatkowych, co jednak nie dotyczy okresu przejściowego, w którym chłodnice dodatkowe mogą być obecne."

Z tego wynika, że Giulia niezależnie od mocy dodatkowych chłodnic nie posiada, a w Stelvio po pewnym czasie zabrali chłodnice z wersji 200KM.

W dokumencie dotyczącym turbo nie ma wskazanych żadnych różnic pomiędzy wersjami, więc można domniemywać, że turbo jest takie samo.

Czyli to są dodatkowe chłodnice a nie intercoolery?
Tak podejrzewam bo nie łączą się z dolotem.

Witam mam na zbyciu RaceChip do Giulia 2.2 180 km Wersja RS
Sterowanie BT
Używany 3 miesiące
TANIO

Ostatnia edycja:
z 280tki imho bez sensu chyba, ja robilem z 200 to roznice poczułem ;) a z 280tki poki co przybedzie ci ok 20km.

20-30HP ale i z 50Nm coś się tam poczuje. do 100ki też urwie się pewnie 0.3s, więc to też nie jest pozbawione sensu. z ciekawości, jaki był koszt?

Po programie 5sek do setki potwierdzone driftboxem na 98 vervie. Na shellowskiej 100 jest jeszczse lepiej ale nie mierzone. Nietani interes ale warto. Polecam mastersów z Piaseczna, pozdro

Veloce dostaje konkret baty do 200 [emoji16]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót