• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Czy ktoś ma już doświadczenia osobiste x jakimkolwiek boxem do 200hp? Chciałbym popróbować ale auto na leasingu więc nie bardzo chce wgrywać mapę.

Mam boxa ale w dieslu 180 km
Też leasing

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z ESP jest ogolnie problem na razie, da sie to wylaczyc na czas pomiaru, ale trzeba zaplacic technikowi z ASO za ta usluge na czas pomiaru.
co do systemu start-stop to jest to bajecznie prosty temat do wylaczenia w MM10JA jak juz masz odczytany program, to ze swiftec tego nie robi z automatu tylko trzeba wiedziec gdzie szukac to inna sprawa ;)
Pokaż załącznik 242706Pokaż załącznik 242707

auto aktualnie hamuje sie tylko na 4x4 z synchro, jak tylko rozpracujemy jak zrobic moda po OBD nie zmieniajac licznika programowan to podesle co nam sie udalo uzyskac

cos sie zwalilo ze screenami wiec opisze
- "S&S Enable flag" fabrycznie na 1 (switch systemu S&S)
- "Upper threshold for S&S disabling"
- "Lower threshold for S&S disabling"

pierwszy switch powinien wylaczyc system calkowicie, kolejne 2 to takie "w razie w"

W mojej ponad tydzień walczyli z S&S i próbowali to wyłączać, ale bez skutku. Wspominali, że to jakiś oddzielny moduł, może właśnie nie wiedzieli gdzie szukać. Ale jeżeli by Ci się udało to wyłączyć, to jestem pierwszy :) Nie wiem jak w innych, ale podejrzewam, że działa tak samo - S&S powinien mieć warunki do tego żeby działać, czyli ciepły silnik itp. a u mnie jest tak, że po 15 sekundach od odpalenia i zatrzymaniu się od razu gaśnie i ma gdzieś, że warunki nie są spełnione.

Ciepły silnik nie jest warunkiem blokującym S&S. Ale są inne, np. otwarta maska, żądanie dużej mocy z modułu klimatyzacji. Najłatwiej (chałupniczo) trwale wyłączyć S&S obchodząc czujnik zamknięcia maski przy prawym zamku (strona pasażera) bo to ma najmniej skutków ubocznych.

W mojej ponad tydzień walczyli z S&S i próbowali to wyłączać, ale bez skutku. Wspominali, że to jakiś oddzielny moduł, może właśnie nie wiedzieli gdzie szukać. Ale jeżeli by Ci się udało to wyłączyć, to jestem pierwszy :) Nie wiem jak w innych, ale podejrzewam, że działa tak samo - S&S powinien mieć warunki do tego żeby działać, czyli ciepły silnik itp. a u mnie jest tak, że po 15 sekundach od odpalenia i zatrzymaniu się od razu gaśnie i ma gdzieś, że warunki nie są spełnione.

quilia q? masz odczyt procka?

Klag3 a gdzie kupowałeś i jak wrażenia? Kusi by próbować.

Klag3 a gdzie kupowałeś i jak wrażenia? Kusi by próbować.

Kupiłem we włoskiej firmie dedykowany do 2.2 180km
Julka ożyła na D nie ma porównania do seri
Naprawdę warto

[MENTION=686]klag3[/MENTION]

nie jestem mechanikiem, więc nie chce pisać głupot, ale ostatnio rozmawiałem z jakimś tjunerem, który odradzał boxa, jako negatywnie wpływającego na silnik-w szczególności wtryski,
jak to się może mieć do Twojego box'a?

też mi to wciąż chodzi po głowie, ale jakoś - mając na uwadze gwarancję - trochę się obawiam..
dzieki

[MENTION=686]klag3[/MENTION]

nie jestem mechanikiem, więc nie chce pisać głupot, ale ostatnio rozmawiałem z jakimś tjunerem, który odradzał boxa, jako negatywnie wpływającego na silnik-w szczególności wtryski,
jak to się może mieć do Twojego box'a?

też mi to wciąż chodzi po głowie, ale jakoś - mając na uwadze gwarancję - trochę się obawiam..
dzieki

Też gadałem z moim mechanikiem nie miał nic przeciwko
Mój box ma 16 ustawień ja delikatnie ustawiłem na 6 efekt jest zadawalający
W sobotę włączę na maxa zobaczę co się będzie działo
Przed przeglądem wypnę boxa to raptem 1 minuta roboty
Box jest dedykowany do 2.2 180 km
To nie ch... z Allegro
Skoro w julkach silniki 2.2 150km,180km i 210 km są identyczne różnią się tylko softem ......

Ostatnia edycja:
Po wiekszych researchach staneło na RaceChip albo Novitec. RC sprzedaja w Czestochowie i podesłali dwa materialy z Stelvio bo z Giuli nie mają. Wiecie moze czy w WWA ktos dystrybuuję
facebook.com/MotoryzacyjnaPasja/posts/1317706048330665
youtube.com/watch?v=DEUeeIHWxbU

No albo Novitec, ale z tego co widzę bede musiał go ciągnąć z Włoch. A ze malo mam z tematem do czynienia, to troche obsluga w PL i mozliwosc zwrotu mnie kusi. Novitec natomiast wyspecjalizowany..

I jak te racechipy w benzynach, testowal ktos? W razie potrzeby skorzystania z gwarancji rzeczywiscie po odpieciu nie do wykrycia?

Wziałem w końcu racechipa RS. Wg. producenta 13 KM roznicy, a w cenie tysiac (1300 do 2300) - i wydwało mi się to na próbe ok. Wrażenia są naprawdę dobrę choć zrobiłem tylko ok 100km.
Z subiektywnych roznic bo hamowni nie było
- na wszystkich trybach czuć wiecej momentu
- nie wiem czemu ale w trybie D, trzyma o sporo dluzej wyzsze obroty - np po przyspieszaniu
- systemy czesto reaguja, i jak na seryjnych 200 powierzchnia musi byc lekko sliska by na prostej slychac bylo klikniecie ESP, to teraz to standard jak wrzuce podloge
Wydaje sie to dobrze wydanymi złotóweczkami.

co do pytania o wykrycie: nie pomogę

Możesz napisać /dać fotki/ gdzie to jest podpinane?

Zauważyłeś jakiś wpływ na zużycie paliwa?

Mój box ma 16 ustawień ja delikatnie ustawiłem na 6 efekt jest zadawalający
W sobotę włączę na maxa zobaczę co się będzie działo

tak z ciekawości - jak jazda na maksymalnych ustawieniach?

tak z ciekawości - jak jazda na maksymalnych ustawieniach?

Nie zdążyłem przetestować piękna w serwisie
378.jpg

Amortyzatory
Powrót