Gora nic nie uzyskasz, bez sensu jest robic sama górę. Skrzynia ma po to 8 biegów żeby jezdzic w przedziale max momentu. Moc bierze się z momentu a nie odwrotnie.
Zobaczymy ile wyjdzie. Celuje w 36x ps. Ale czy tyle będzie? Podobno ograniczeniem są wtryski które dają max moc 370ps.
Plan mam docelowo na 4xx ps [emoji16]dołu nie ma co już poprawiać bo skrzyni już wystarczy te 500nm.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Gora nic nie uzyskasz, bez sensu jest robic sama górę. Skrzynia ma po to 8 biegów żeby jezdzic w przedziale max momentu. Moc bierze się z momentu a nie odwrotnie.
Zobaczymy ile wyjdzie. Celuje w 36x ps. Ale czy tyle będzie? Podobno ograniczeniem są wtryski które dają max moc 370ps.
Plan mam docelowo na 4xx ps [emoji16]dołu nie ma co już poprawiać bo skrzyni już wystarczy te 500nm.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
" Skrzynia ma po to 8 biegów żeby jezdzic w
przedziale max momentu"
Jestem pełen pokory, możliwie się mylę, powiedz gdzie.
Jak wyciśniesz wszędzie jak najwyższy moment to on będzie max pewnie między 2 a 3 Krpm (no dobra możesz mieć tam turbo ściągające korę z drzew, ale ja nie planuję

). No chyba nie chcesz mi powiedzieć, że robiąc jak najlepsze przyśpieszenie kiedykolwiek (poza 1ką przy ruszaniu) specjalnie trzymasz się w tych rejonach.
Moc to moment na odpowiednich obrotach. Liczy się moment na kołach a on wynika z mocy. jak masz nawet ciut niższy moment ale na wyższych obrotach to przy tej samej prędkości masz większy moment na kołach bo jesteś na niższym biegu. Pewnie o to Ci też chodziło. Może nie wyjaśniłem co mam na myśli doładnie.
Chodzi mi o to, że moment chciałbym zrobić ile wlezie na wyższych obrotach (czyli de facto idę w max moc nie max moment). Na niższych też będzie robione, ale bez spiny tylko tak, żeby nie był wyższy niż w tych wyższych rejonach. Czyli krzywa mocy będzie bardziej liniowa. Nie lubię tego efektu kiedy zafiksujesz bieg i samochód najbardziej ciągnie na niższych obrotach.
Odkopałem jakieś stelvio z cinsoftu właśnie z założeniem płaskiego momentu. Chciałbym zrobić coś w tym stylu.
Też nie mam GPF, ja pewnie będę robił pod RON95 więc zakładam, że wyjdzie 290KM.