• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Chiptuning

Miałem Super przez rok Teraz mam Veloce przez rok a ostatnio jeszcze jeździłem Super zastępczą. W Super lag jest dużo mniejszy. W Stelvio i Veloce lag jest i to spory. Nie wiadomo dlaczego tak jest ale trochę szkoda że Veloce czyli szybka ma lag. Nawet kontroli trakcji się nie da wyłączyć, że o launch control nie wspomnę. W ogóle w porównaniu do innych samochodów to trzeba nieźle depnąć w pedał żeby w ogóle ruszyć Giulią.

Po ostatnim update w skrzyni jeździ mi się bardzo dobrze. Lag jednak nie zniknął. Jeśli kiedyś będę zmieniał samochód to będę rozglądał się za manualem.

Po ostatnim update w skrzyni jeździ mi się bardzo dobrze. Lag jednak nie zniknął. Jeśli kiedyś będę zmieniał samochód to będę rozglądał się za manualem.
Ja raczej już będe zerkał za czyms elektro :) czyli coś, co nie zna pojęcia lagu :D
Aktualnie najbardziej mi pasi:
https://www.youtube.com/watch?v=bPgTcBjjJ_c

Niech jeszcze przybędzie ładowarek, niech jeszcze dopracują baterie i za 3-5 lat zmiana :)
być może na coś Alfy, bo też szykują.
Stelvio wybrałem jako pożegnanie z tradycyjną motoryzacją, stąd bardzo się cieszę, że nie ma 3 tabletów po 12 cali itd. :D

Ja raczej już będe zerkał za czyms elektro

Są jakieś pogłoski, że Renault z Mitsubishi i kimś tam jeszcze pracują nad bateriami co mają się ładować 5min.
Pożyjemy (dożyjemy) zobaczymy ale jeśli by to wypaliło i było w rozsądnej cenie i z rozsądnym zasięgiem to może być prawdziwa rewolucja.

Znając życie to raczej mój syn albo jego dzieci doczekają się takiej motoryzacji. Z resztą ja jestem wychowany na benzynie i nic już tego nie zmieni :P Elektro teraz to dla mnie bardziej ciekawostka albo gatunek muzyczny :D

ciekawe czy ktoś próbował przełożyć przełącznik trybów z Giulii Q :D skoro w Q daje to 4 mapę bez wspomagaczy, to ciekawe czy u nas nie dałoby sie zaprogramować trybu R z wyłączonym ABS i trakcją...

ciekawe czy ktoś próbował przełożyć przełącznik trybów z Giulii Q :D skoro w Q daje to 4 mapę bez wspomagaczy, to ciekawe czy u nas nie dałoby sie zaprogramować trybu R z wyłączonym ABS i trakcją...
To bylby cos :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

włosi piszą, że przełączniki są takie same, tak więc tylko soft... jak będę robił chipa u siebie pomęcze tunera, zobaczymy czy da się zrobić tryb "race" na Dm a N jako D.

Przełącznik jest na Allegro 190 pln
Do wersji Q

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Serio? To tylko kwestia przełącznika? Jakoś nie chce mi się wierzyć.

Nie nie. Sam przelacznik nie działa. Byłoby to zbyt proste [emoji16][emoji16]

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Co sądzicie o tym pedalbox? Podobno eliminuje lag w jakimś stopniu.
przecież to tylko zmienia liniowość charakterystyki działania pedału (masz gdzieś tam wykres jak wejdziesz do produktu) a lag w Giulii szczególnie ten w 280HP przy ruszaniu to właśnie jest większy jak się wciśnie gwałtownie gaz. moim zdaniem to nic nie pomoże na lag.

Eurocpulsion ma kompa który zmienia wszystko. Za jakieś 1100$, na dniach wychodzi ver 2. Na giuliafforums jes temat i tym. Samemu się whyewa po obd.

Te pedalboxy to szkoda kasy...

Eurocpulsion ma kompa który zmienia wszystko. Za jakieś 1100$, na dniach wychodzi ver 2. Na giuliafforums jes temat i tym. Samemu się whyewa po obd.

Te pedalboxy to szkoda kasy...

Możesz dac link?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Tylko ec jest po obd, wiec chyba ponowne nadpisanie mapy na ori zostawi ślad. Plus wg forum program jest dla 280, mapy dla 200km jeszcze nie mają. To z HP to jednak ciagle box.

Sam się zastanawialem nad paczką z USA - intake + to urządzenie, ale jednak oni nie maja w ofercie naszego słabszego silnika.
Btw Na EC jest teraz promocja na kod EHoliday.

Filtr to jeszcze, ale mówię też o tej silkonowej rurze V1 lub w wersji z filtrem V2 dostępnej w eurocompulsion - to do 2.0 200 KM podejdzie bo komputer się dostosuje do zwiększonej dawki powietrza (madness z USA też ma taki wynalazek).

Natomiast co do tego urządzenia to wg giuliaforums, gdzie wypowiadają się panowie z EC mapa Phase 1 na upgrade 2.0 200 km jest dopiero w trakcie prac. A z tego co rozumiem, dogranie nowej mapy na urządzenie po zakupie, czyli jak w przypadku wychodzącego teraz Phase 2, wiąże się z koniecznością odesłania urządzenia do USA. Mało wygodna opcja jeśli i tak się traci gwarancję po tym, a dochodzi cło i vat.

Do squadry się odezwałem po ten dongle do esc. Nie wiem czy ktoś już to ma, ale sprawiam to sobie pod choinkę do zabawy i na ewentualne zimowe zakopanie w śniegu.
Rozglądam się za boxem, bo na chip muszę jeszcze trochę poczekać (3 lata). Wg DTE, ich produkt rzekomo różni się od tradycyjnych boksów ma jakieś odniesienie do prędkości obrotowej więc nie jest to tylko chamskie zwiększanie dawki paliwa jak w normalnych boksach. Ale nie wiem na ile można to traktować serio.

Oo też się zastanawiam na tym donglem, ale póki co mecze tunera żeby zrobił tryb D jak race w q [emoji846]

Mój box daje rade, zrobiłem już 5 tys km na nim i nic się nie dzieje.

Dte to koszt ok 3 tys. Też się dowiadywalem, ale minusem dla mnie jest 3ci czujnik, zobacz jakie jest dojście do niego [emoji846] mnie to zniechecilo bo jenak przed wizyta w aso wypadaloby go wyjąć i zaryzykowalem z racechip.

Ostatnia edycja:
Na dniach eurocompulsion powinno wydać swoje Phase 2 do 2.0 Giulii. Ma być obowiązkowo ich intake i zmieniony wydech. Zobaczymy co udało im się wycisnąć.

Amortyzatory
Powrót