[Giulia] Chiptuning

Rozmawiałem z dwoma firmami odnośnie programu oraz boxa w 2,0 200 KM.
Programem można uzyskać jedynie parametry wersji 280 KM max kilka koni więcej.
Podobno ograniczeniem jest multiair.
Box podają, że max dodatkowo 20% czyli wychodzi, że 240 KM.
Mówią, że byłbym pierwszym klientem z tym silnikiem i hamownia w cenie boxa.
Podobno boxa nikt jeszcze w Polsce nie hamował. Natomiast wykresy, które niektórzy podają to tzw przypuszczalne wzrosty mocy i boxem nie można uzyskać parametrów wersji 280KM.

Programem robisz ok 310. Z kiepska firma rozmawiałeś.

Ja mam boxa, czy mam 240 kuni? Nie wiem, ale superb 2.0 280ps do 200 był jakieś 100m za mną. Do 100tki szliśmy rowno

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Na wykresie można pokazać wszystko.
A firmy u których zasięgałem opinii są najbardziej uznane w Polsce.
Ja mam Stelvio 200KM a BMW 328i 245 KM nie mogło mi dać rady na światłach.

428i ma 5.3 do 100tki. stelvio 7.2.

Napewno się z tobą ścigał? [emoji16]

Na wykresie można pokazać wszystko.
A firmy u których zasięgałem opinii są najbardziej uznane w Polsce.
Ja mam Stelvio 200KM a BMW 328i 245 KM nie mogło mi dać rady na światłach.
Uznane to znaczy jakie? Jetronik we Wrocławiu robi na 310 te silniki.

A komu robili te 310 KM?
Na stronie się nie chwalą.

Ostatnia edycja:
Serio, 30 stron dyskusji i nikt nie pokusił się, żeby pojechać na hamownie? Zamiast tego przechwałki kto kogo niby ścignął, nawet nie mając pewności, że ten drugi też się ścigał? :D

Serio, 30 stron dyskusji i nikt nie pokusił się, żeby pojechać na hamownie? Zamiast tego przechwałki kto kogo niby ścignął, nawet nie mając pewności, że ten drugi też się ścigał? :D
A Do czego Ci ta hamownia? Wszyscy chcą wykresy chipy boxy a sami się boją cokolwiek zrobić w aucie [emoji16]

Ostatnia edycja:
po to, żeby znać rzeczywisty przyrost a nie bujać w obłokach i przerzucać się wyssanymi z palca cyferkami? :D

Hmmm jako jeden z pierwszych założyłem boxa w Stelvio, i ani razu nie twierdziłem, że mam jakieś konkretne KM i Nm. Totalnie bez sensu. Może kiedyś schamuję samochód, ale na razie mi wystarczy subiektywne wrażenie istotnego przyrostu momentu na niższych obrotach, i lepsza reakcja na zabawę pedałem gazu.
A niechęć do hamowni jest całkowicie uzasadniona biorąc pod uwagę 1. koszty, i 2. obciążenie silnika (zwłaszcza przy nieumiejętnym wykonywaniu pomiaru...).

1. koszty, i 2. obciążenie silnika (zwłaszcza przy nieumiejętnym wykonywaniu pomiaru...).

Koszty? Serio? Przecież to jest kwestia maksymalnie 200zł w dużym mieście (Warszawa) u znanego tunera.
Obciążenie silnika? A nie przeszkadza Ci obciążenie silnika jakimś boxem, który go prymitywnie oszukuje nie patrząc kompletnie na EGT czy AFR? :D Starymi trupami się wjeżdza na hamownie obciązeniowe i kompletnie nic się nie dzieje.

Jakieś wymówki jeszcze? :P

Koszty? Serio? Przecież to jest kwestia maksymalnie 200zł w dużym mieście (Warszawa) u znanego tunera.
Obciążenie silnika? A nie przeszkadza Ci obciążenie silnika jakimś boxem, który go prymitywnie oszukuje nie patrząc kompletnie na EGT czy AFR? :D Starymi trupami się wjeżdza na hamownie obciązeniowe i kompletnie nic się nie dzieje.

Jakieś wymówki jeszcze? :P
To czemu nie robisz programu? Jakieś wymówki?

Witam czy ma ktoś boxa w 180 konnym dieslu ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wynik wynikiem, ciekawe co z gwarancja :) bo obstawiam ze auto jeszcze jest ( tzn było do momentu chipa) na gwarancji ;)ciekawe jakie wyniki na RON98

Miło , jeszcze 1'5 roku gwarancji i robię również [emoji28]
To jest race box czy nowy program do komputera ?

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Ok, znalazłem na steonie, nie było pytania .

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Cinsoft mi napisał że auto podesłało aso i gwarancja zostaje. Bardzo ciekawe jakie to aso [emoji846]

A fakt. Ciekawe czy ktoś z forum u nich seerwisuje żeby potwierdzić ta gwarancję i chiptuning

Amortyzatory
Powrót