[Giulia] Chiptuning

Kupujesz wersje 200km która faktycznie ma 230

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Ok rozumiem, czyli włożyłeś boxa i nie wiesz czy lepiej , o ile lepiej itp .....dlatego opcja z Holandii wydaje mi się sensowna, cena również

Poza tym cyferki i wykres nie jeździ. A dolacac drugie tyle + paliwo żeby mieć wykres... Bez sensu jak dla mnie

Lepiej niecała sek do 100 i ponad 5 sek do 200... To faktycznie nie lepiej [emoji16]

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Spoko, tak czy tak , wolę chłopaków z Holandii i wszystko na papierze , gratuluję osiągów
Lepiej niecała sek do 100 i ponad 5 sek do 200... To faktycznie nie lepiej [emoji16]

btw tak się zastanawiam jak się "hamuje" taką Giulię jak tam się nie da wyłączyć kontroli trakcji. Komp się nie drze i nie hamuje kół?
Czy do tego jest jakiś specjalny tryb w kompie?

Drugie pytanie gdzie można "shamić" :D taką Veloce z napędem na 4? Czy hamownie są przystosowane do napędu na 4?

Oczywiście że tak , hamowałem swoją A5 w Quatro, a co do giulii , 4 rolki kręcące muszą być , jest na to jakaś nazwa
btw tak się zastanawiam jak się "hamuje" taką Giulię jak tam się nie da wyłączyć kontroli trakcji. Komp się nie drze i nie hamuje kół?
Czy do tego jest jakiś specjalny tryb w kompie?

Drugie pytanie gdzie można "shamić" :D taką Veloce z napędem na 4? Czy hamownie są przystosowane do napędu na 4?

Kazdy szanujący się tuner w pl ma hamownie 4x4.
Kontroli trakcji nie musisz wyłączać bo hamuje się na jak najwyższym biegu żeby nie było uslizgu kół.

no ale komp widzi, że np. przód stoi a tył się kręci to go chyba wkurzy :D Czyli Giulię hamuje się na biegu 8?

Nie wiem na którym ale im wyższy tym wynik lepszy bo masz długie próbkowanie.

Jeśli auto ma napęd na 4 kapcie to używa się hamowni 4x4 synchronicznej, a więc wszystkie koła na raz (przednia i tylna rolka zostają połączone mechanicznie). W Giulii poza tym można włączyć w kompie Dyno Mode czyli tryb hamowni, co powinno zakończyć Twoje ciężkie rozkminy, azar :P

A dyno mode zostawia jakieś ślady w kompie? Ktoś się orientuje?

a da się to włączyć w zimie? :D To by rozwiązało ten niedorzeczny problem z kontrolą trakcji :)

Bo już wałkowane ale nikt tu chyba tego nie próbował.

Na forum USA pisali ze dyno mode włączają bez problemu mesem.

U nas nie kazdy to ma chyba

To zostało rozwiązane jakiś czas temu przecież (giulia esc off w google). Jednak żadne z rozwiązań nie jest w pełni zadowalające komputer jako dyno mode/bezpiecznik.

Jeszcze zamiast bezpiecznika możnaby przekaźnik od pompy ABS wyłączyć.

Bo już wałkowane ale nikt tu chyba tego nie próbował.

Na forum USA pisali ze dyno mode włączają bez problemu mesem.

U nas nie kazdy to ma chyba

no chyba ze ktos ma auto z 2018 a wiec i security gateway na obd ktory trzeba najpierw ominac

kiedy probujesz? jesli nie masz mesa to we wrocku bede w weekend za 3tyg to moge wziac komp i mozemy sprobowac wlaczyc dyno mode w proxi. ja w swojej nie sprobuje narazie bo mam juz auto z security gateway na obd, trzebaby pogrzebac i ominac, ale mi srednio zależy na wylaczaniu tc

kiedy probujesz? jesli nie masz mesa to we wrocku bede w weekend za 3tyg to moge wziac komp i mozemy sprobowac wlaczyc dyno mode w proxi. ja w swojej nie sprobuje narazie bo mam juz auto z security gateway na obd, trzebaby pogrzebac i ominac, ale mi srednio zależy na wylaczaniu tc
Spoko to daj znać. Ja kabla nie mam musiałbym kupić. Tylko nie wiem jaki... Ja mam 2016 więc raczej sgw nie mam

Amortyzatory
Powrót