[Giulietta] Chiptuning.

Bo masz za gęsty olej a stuka tobie łożysko oporowe w bravo była skrzynią z opla nie słyszałem by były montowane c625

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

No właśnie w Bravo jedynka i dwójka to dramat, w Julce jest dużo lepiej więc miałem nadzieję, że to jednak inna skrzynia...

1 i 2 to nie problem z olejem tylko kołami skrzyni, bieg wchodzi jakby na dwa razy, ogólnie dużo problemów z tą skrzynią początkowo było, w końcu pierwsza skrzynia 3 wałkowa fiata, same koła wymieniane były w serwisach na jakieś inne, nawet w eperze widać ile wersji tego wychodziło..

Istnieją autoryzowane serwisy, w kórych ten problem rozwiązuje się nieskutecznie poprzez dolanie na maksa oleju do skrzyni oraz przesmarowania wybieraka.

Numer VIN i do ASO zrobią bez problemu, jesli samochód załapie się na Akcję.

Jestem po wymianie sprzegla, dwumasy, aktywatora i oleju. Problem z jedynka na dwie raty juz nie istnieje, w ASO mowili ze zalozyli aktywator (wysprzeglik) pozmianowy, moze tu byla przyczyna? Dodam ze przed wymiana jedynka wchodzila jak lekko odpuszczalem sprzeglo

W tej cenie lepiej zrobić normalny program. Box to box, żeby miał ręce i nogi - bo widzę, że ten nie jest zwykłym oszukiwaczem - to i tak trzeba go zestroić pod konkretny samochód, nie pod ogół aut z tym silnikiem.

A co sądzicie o takim boxie? Niby daje 207KM i aż 326nm.

Fajne cyferki - tylko co one mają z rzeczywistością.. Bez dwóch zdań wolał bym zrobić normalny program u tunera mieć wykres mocy i momentu serii i po modyfikacji, niż pakować pieniądze w box-a.

Liczby niezłe, ale też jestem zdania, że normalny program jest lepszy. No i tańszy, bo znajomy może zrobi mi za 1000.
Zainteresowałem się tylko dlatego, że znajomy władował to do swojego nowego auta, ale jego ograniczała po prostu gwarancja i normalnego programu zrobić nie mógł.

Sprzedając box-a można sobie wpisać co dusza zapragnie, kto to będzie weryfikował - a nawet jak wyjdzie mniej - a wyjdzie na 100% to szybko odbiją piłkę, że pewnie słabszy silnik - mniej potencjału ma itp,itd.
Tak grubego niutona jeszcze nie widziałem w Julce 1.4MA zazwyczaj jest 290-305Nm jak widziałem na kilku wykresach i 190-200PS.
Reszta to już ingerencja w układ wydechowy i upgrade turbosprężarki .
Szkoda, że nie da się zrobić programu tylko pod tryb D - a na N i A zostać na serii - to by było bardzo dobre rozwiązanie, ewentualnie mieć soft pod "switch" on/off .

Sprzedając box-a można sobie wpisać co dusza zapragnie, kto to będzie weryfikował - a nawet jak wyjdzie mniej - a wyjdzie na 100% to szybko odbiją piłkę, że pewnie słabszy silnik - mniej potencjału ma itp,itd.
Tak grubego niutona jeszcze nie widziałem w Julce 1.4MA zazwyczaj jest 290-305Nm jak widziałem na kilku wykresach i 190-200PS.
Reszta to już ingerencja w układ wydechowy i upgrade turbosprężarki .
Szkoda, że nie da się zrobić programu tylko pod tryb D - a na N i A zostać na serii - to by było bardzo dobre rozwiązanie, ewentualnie mieć soft pod "switch" on/off .

W 120 Tb od 2014 Zrobisz bo masz Bosch 17.3.0

Nie da rady w MM

Wysłane z mojego QUANTUM_2_500 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót