oleksy00
Nowy
- Auto
- Giulietta QV 280HP/434Nm
Ogolnie o plaszcz wodny itp mi chodzilo
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
hmm, masz na myśli wymiennik ciepła przy filtrze?
Chyba dla oleju z rozpadającej się turbosprężarkiA zauwazyliscie ze intercooler nazywa sie blednie w eperze jako chlodnica oleju?
wlasnie sie skapnalem jaka gafe popelnilemzna ktos przy okazji oznaczenie skrzynii biegow?
aha jeszcze pytanko , bo tak się zastanawiam jak Ci zrobili ten dynamic skoro nie dało się auta schamować ( brak drugiej osi) i sprawdzić charakterystyki ? Grzebali w mapach w ciemno?
W 159 tez jest Q2. W sumie to mam wrazenie ze w obecjej TBI (2010r) jakos wydaje mi sie ze VDC dziala znacznie wczesniej (bardziej czuly) niz w poprzedniej JTDM z 2005r. No chyba ze to kwestia innych opon (choc teraz mam zimowki 17" a we wczesniejszej na 16" bylo lepiej).. W giulieccie jest coś ala szpera + całkiem przyjazne ASR, niby to tylko elektronika lecz daje radę,
...
P.S
Verva 98 z mojego orlenu to gówno! To koło 98 nie stało.
Raczej C635.
no nie wpadł bym na to, ale sposób niezłyZ tego co zrozumialem jak Cinek stroil Giuliette żony, to po prostu na chwile wgrywal ustawienia dla Dynamica do ustawien Normala, hamowal, a potem po prostu przepisal ustawienia do Dynamica.
i tylko na takiej jeżdzisz? Bo na 95 chyba nie bardzo jak było strojone na 98? Czy jednak nie przeszkadza to i nie ma przeciwwskazań?A ja slyszalem ze mam lac Verve, bo jest najlepsza 98. Na takiej bylo strojone moje auto.
reki nie dam sobie uciac ze tak robil, ale tak mi sie wydaje.no nie wpadł bym na to, ale sposób niezły![]()
Zona jezdzi na BP Ultimate 98, bo tam jej wygodnie tankowac, a ja dopiero 3 razy lalem 98, jak narazie Verve, bo akurat na Orlen mam niedaleko i taka mi tuner polecal. Wczesniej lalem Shell FuelSave 95, moze nastepne tankowanie zrobie na V-Power Nitro+?i tylko na takiej jeżdzisz? Bo na 95 chyba nie bardzo jak było strojone na 98? Czy jednak nie przeszkadza to i nie ma przeciwwskazań?
W 1.4TB 120KM faktycznie mapy byly identyczne (I chyba takie zostaly) sterowanie turbina tez bylo identyczne, a tylko roznily sie reakcja na gaz + hamulce itp . Po chipie u zonki sterowanie turbina jest zmienione Neutral jest troche wzmocniony wg serii, a Dynamic bardziej. W 1.4MA sa juz sa roznice jesli chodzi o sterowanie turbina pomiedzy Neutral a Dynamic w serii (np inne wartosci momentu dla obu trybow w instrukcji). Nie wiem jak to jest w QV.Silnik sam sobie poradzi z 95 ograniczajac moc gdy wystapi stukowe spalanie. Co do dynamic to mapy sie przegrywa jesli chcesz miec indywidualna mape na d, jesli sposob pracy z serii Ci wystarcza to nie trzeba jej ruszac, ona i tak bazuje na normalu i tak jakby ja sobie modyfikuje overboostem. Reszta rzeczy z dynamica zwiazana jest z innymi rzeczami - hamulce, wspomaganie, potencjometr itp
Nie wiem jak to jest w QV.
.