Grand231
Nowy
A co rozumiesz przez słowo "wysadzić silnik" ?.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A co rozumiesz przez słowo "wysadzić silnik" ?.
Uważajcie, bo to żart jest. Albo dla omena symulowane obciążenie jest lepsze niż rzeczywiste, ale w takim razie świadczy to o braku pojęciaNa ich stronie widnieje coś jak " hamownia drogowa". Za co od razu podziękował bo ma to się nijak do tego co jest naprawdę.
A udowodnisz to "profesjonalnemu" tunerowi(nie wskazuję tutaj nikogo, bo też nikogo konkretnego nie mam na myśli), że to jego wina jak coś się stanie z autem? I jaką masz gwarancję, że po wizycie u "profesjonalnego" tunera nic się nie stanie z samochodem?Udowodnisz to swemu początkującemu tunerowi że to jego wina??
PowodzeniaJedź gdzie uważasz, nie jest prawdą to, że Cinek jako jedyna w Polsce osoba potrafi poprawnie zrobić chipa(broń boże nie ujmuję umiejętności Cinkowi, ale momentami mam wrażenie, że ktoś ma jakieś profity z naganiania klientów - bo np omen robi to imo dość ostro) w JTD, są też inni - jak nie wiesz czy do modpro w BB to podjedź do CompSportu...
Jak widać do dużych problemów daleko nie było a CompSport bardzo nie poważnie podszedł do klienta i go olał. Bo zapłacone już było..Po usunięciu DPFa w końcu brak problemów z dodatkową oliwą, jakichkolwiek błędów też brak (dzięki Cinsoft!). Moc zrobiona przez CompSporta okazała się zbyt duża jak na ori IC, grzało się strasznie i dwumas drgał podczas przyspieszeń z niskich obrotów. Teraz mam lekką modyfikację 182 KM oraz 370 Nm. Tak już zostanie, ewentualnie przyszły właściciel będzie miał jeszcze sporo pola do popisu, gdy zamontuje FMIC. Aczkolwiek do sprawnego poruszania się wystarcza w zupełności.
Lejące wtryski wykryjesz, padającą sprężarkę też. Walące panewki czy lipną kompresję także. Padający dwumas, sprzęgło ogólnie napęd też idzie wyłapać w czasie sprawdzania seriiPo pierwsze to nikt nie ma rentgena w oczach i nie przewidzi że za pół roku silnik wyleci w powietrze...jeśli tak się stanie to biegły/rzeczoznawca bez problemu dotrze do tego co było przyczyną...czy fuck-up tunera czy po prostu w silniku od dawna coś było nie tak, tak więc po co się spinać![]()
Konkretny przykład jakiegoś Włocha?
To jest skrajność, w moim przypadku program jest zrobiony w miarę poprawnie i większości ludzi by pasowało, ale ja wiem że może być lepiejCo nie zmienia faktu ze cześć tonerów robi wszystko na "duże liczby" a potem paliwo w oleju bo nie zaglądał w temperatury w dolocie![]()