Chiptuning w 1.9 JTDm 16V

• Autor wątku Autor wątku plancior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jaki jest bezpieczny moment dla skrzyni M32? Poniżej cytat z serwisu zajmującego się skrzyniami biegów:
"Manualna skrzynia biegów M32 i M20 to 6 biegowa przekładnia oparta na kołach zębatych. Napędza przednie koła w pojeździe, w którym jest zamontowana. Przystosowana jest do przenoszenia momentów do 320 Nm ( maksymalny moment obrotowy z silnika od 230 do 300 Nm)."
http://www.skrzynie.com.pl/m32-konstrukcja.html#/cmsPage/1735

Jaki jest bezpieczny moment dla skrzyni M32? Poniżej cytat z serwisu zajmującego się skrzyniami biegów:
"Manualna skrzynia biegów M32 i M20 to 6 biegowa przekładnia oparta na kołach zębatych. Napędza przednie koła w pojeździe, w którym jest zamontowana. Przystosowana jest do przenoszenia momentów do 320 Nm ( maksymalny moment obrotowy z silnika od 230 do 300 Nm)."
http://www.skrzynie.com.pl/m32-konstrukcja.html#/cmsPage/1735

Po programie czy też nie prędzej czy później m32 i tak się rozsypie. Program w okolicach 400 będzie ok. Zdarzają się softu na 430-440 i jeżdżą.

Dla 150 konnej wersji 380 Nm jest bezpieczną wartością , co nie znaczy że robi sie czasem wiecej i nie ma kłopotu

Mój niemiaszek był u nich robiony kiedyś i omijaj szerokim łukiem

Witam może ktoś korzystał z usług tych Panów lub coś o nich słyszał?

http://www.kreatormocy.pl/
Kreator Mocy Rafał Jaruzelski
ul. Młodnicka 31
04-239 Warszawa
Kontakt do kolegi maly_777 polecana osoba z forum . Jeżeli chodzi o chipa egr dpf. .. będzie pan 100% zadowolony.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

nie mówię tu konkretnie o Mastersie, ale niektórzy zrobią dużo więcej w garażu, niż te niby duże i znane firmy...

Wojna z powodu konkurencji, która bez sprzętu za setki tysięcy potrafi zrobić to samo... I pewnie przy niższej cenie usługi.

panowie a czy wasze auta po chipie mają porównywalną dynamike w niskich obrotach jak 1.9tdi 130km. bo ja mam niby chipa zrobionego ze 115 na 163km,i mam strasznie zmuloną do 2000obr/min.

Witam,
Mam wersję 8v 1.9. Zrobiona mapa na okolice 170KM. Zaślepiony i wycięty egr, dpf jest.
Chciałbym ją jeszcze trochę dłubnąć, pytanie czy to bezpieczne? Ile dokładnie mam nie wiem, nie mam wykresów, porównywałem jedynie z autami o podobnej mocy na drodze.
Sprzęgło zakładam lada chwila nowe. Planuję poprawić mapy bo jest lekki mół na dole, i pytanie ile bezpiecznie jest dla tej wersji? Ile mogę mieć Nm przy w/w mocy?

To chyba pytanie do tego kto będzie robił Ci auto. Co na ile jest bezpieczne. Jakie ciśnienie doładowania?,czy masz intercooler? i jeszcze wiele innych pytań. Masz zrobiona mapkę i nie mierzyłeś auta...a ile miałeś jak wgrywałeś mapkę to nie wiadomo...

Chipował ktoś w firmie Dimsoft koło Krakowa? Opinie na necie mają bardzo dobre a jutro się do nich wybieram :)

Ja moją 1.9 16v dłubnąłem na 200KM i 410Nm i jestem fest zadowolony spalanie według kompa spadło z 7.2 na 5.7 w mieście na ile to realne nie wiem ale robię dużo więcej kilometrów na pełnym baku niż przed virusem. Dwie paki na autobahnie w 2 osoby prawie w momencie ;)

Amortyzatory
Powrót