Masz 1.9 16V... to wieksze wtryski tylko w parze z jakims gt(b)2260v? Zgadłam?
Nie

Pewnie jeszcze coś większego (wstępna propozycja to coś od BMW - jakieś turbo, na którym sporo tuner pracował i nie będzie problemów z jego montażem/strojeniem). Ale to przy okazji wymiany skrzyni z M32 na F40 (jak M32 kiedyś padnie, oby jak najpóźniej) ze sprzęgłem. Chcę wycisnąć z 1.9 to co się da, ale jeszcze w ramach rozsądku, czyli docelowo jakieś 300km i 500nm. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie ma sensu. Daj tunerowi spokój, poświęci masę czasu na szukanie zupełnie nieznaczącej mapy. To taka sztuka dla sztuki. Szepnij Luigiemu w BCM zeby do tego co wyliczy na małym włoskim kalulatoru dodal 10-15%. Bedzie git.
Tak myślałem, że bym tylko głowę niepotrzebnie zawracał.
Mam to samo... Nawet jak spadły ceny paliw to też płaciłam 100zl...
Heh. Ktoś znajomy ma takiego sąsiada, który kiedyś mnie zaczepił, jakoś niedawno, jeszcze jak nawet na Orlenie ceny były poniżej 4 zł. Standardowa gatka, że "o teraz, to mogę tankować, etc". To mnie nie rozśmieszyło. Jakiś czas później znowu się przyczepił i znowu gatka o tankowaniu. I tekst, że "Orlen i reszta takich to samobójcy", w sensie, że finansowo stracą, bo ludzie nie będą chcieli u nich tankować. Na domiar złego w pobliżu ktoś otworzył nową prywatną stację i na zachętę wrzucił ceny grubo poniżej 4 zł. Dla tego człowieka nie było w ogóle do przyjęcia, że ktoś może pojechać tankować, gdzieś, gdzie będzie drożej, choćby o parę groszy. A to jeszcze nie puenta. Puenta jest taka, że serio uważał, że każdy myśli i działa tak samo.
[sorry, ale nie umiem dobrze opowiadać, więc pewnie nie jest śmiesznie, ja się śmiałem do siebie, jak tego słuchałem, zwłaszcza, że człowiek miał charakterystyczny styl mówienia typu "ja ci prawdę powiem"].
że "Orlen i reszta to samobójcy" (w domyśle: że dają i tak wyższe ceny; po jakimś czasie przyczepił się znowu, gdy ceny na Orlenie były już powyżej 4 zł). Dlaczego? B