Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A jeszcze pytanie mam. Co myślicie o programie ECUSAFE ?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Ma chyba az jedno rozwiazanie ktore jest poprawne - 2.0hdi na edc15c2, rrszta to masakra i zazwyczaj tylatuja tablice bledow w calosci :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Dobra nie było pytania :D

Mpps v16 będzie trybil przy win10 ?

Ostatnia edycja:
WITAM!
Około pół roku temu usunąłem fizycznie i komputerowo DPF oraz EGR. Przy okazji miałem regenerowaną turbinę.
Po tych zabiegach auto cały czas dymi... Powiedzieli mi że wtryski, były wszystkie na maszynie i jest wszystko ok. Już szukałem praktycznie wszędzie... Wróciłem do gościa co mi to wszystko wywalał na jeszcze jedno sprawdzenie, mówi że z jego strony jest ok. Coś tam porobił i kazał pojezdzic trochę i zobaczyć jak będzie... Dalej jest to samo. Nie mogłem tego "mechanika" złapać. Dopiero wkońcu telefonicznie odebrał i po rozmowie przysłał mi moją mapę przed jego ingerencją... Chcę ją wgrać o zobaczyć czy dymienie ustanie. Jeśli tak to będe musiał ogarnąć kogoś kto ją "przerobi" tak jak trzeba...
https://allegro.pl/galletto-1260-pl-chip-tuning-wsady-gratis-i6190314471.html
Czy tym kablem i Programem WinOLS to ogarne?

A co takiego jest z winols że najgorsze go czeka ?

No jak sie wczesniej nim nie bawil to czeka go pare dlugich wieczorów

No jak sie wczesniej nim nie bawil to czeka go pare dlugich wieczorów
Sam czas nie wystarczy, a te kilka długich wieczorów...
Trochę za delikatnie napisane hehe
Masa czasu, wręcz ogromny nakład tego czasu, metoda prób i błędów z własnym autem (rzecz jasna)

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Sam czas nie wystarczy, a te kilka długich wieczorów...
Trochę za delikatnie napisane hehe
Masa czasu, wręcz ogromny nakład tego czasu, metoda prób i błędów z własnym autem (rzecz jasna)
mialem na mysli obsluge winolsa zmiana map to juz musi sam dojsc co gdzie i jak zmienic

Poczytałem ten temat i trochę mnie to przeraża samemu to ogarniać...
Może jest ktoś tu z lubelskiego lub okolic co byłby wstanie mi pomóc z moim problemem?

Sdero widzę że Cię boli jak ktoś chce sam coś ogarniac... No wybacz nie każdy ma blisko do KRK A i pewny jestem że też od razu nie wszystko wiedziałeś.
Rozbrajaja mnie tacy ludzie:D wejdzie taki na forum i że w tym siedzi struga wielkiego speca dogryzajac tylko.

Tomano masz skrzynkę zapchana :D

Ostatnia edycja:
Co ty chcesz od niego? To chyba ciebie boli że nie napisze jak wyłączyć egr, dpf albo jak grzebać w sofcie, mi nie raz tyłek uratował przy ogarnieciu softa.
Kolega tomano sam chyba dzwonił do mnie jak wyłączyć egr w EDC16C39, także wie że mam trochę wiedzy w której pomagał mi [MENTION=14921]@sdero[/MENTION] za co jestem mu wdzięczny

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

WITAM!
Około pół roku temu usunąłem fizycznie i komputerowo DPF oraz EGR. Przy okazji miałem regenerowaną turbinę.
Po tych zabiegach auto cały czas dymi... Powiedzieli mi że wtryski, były wszystkie na maszynie i jest wszystko ok. Już szukałem praktycznie wszędzie... Wróciłem do gościa co mi to wszystko wywalał na jeszcze jedno sprawdzenie, mówi że z jego strony jest ok. Coś tam porobił i kazał pojezdzic trochę i zobaczyć jak będzie... Dalej jest to samo. Nie mogłem tego "mechanika" złapać. Dopiero wkońcu telefonicznie odebrał i po rozmowie przysłał mi moją mapę przed jego ingerencją... Chcę ją wgrać o zobaczyć czy dymienie ustanie. Jeśli tak to będe musiał ogarnąć kogoś kto ją "przerobi" tak jak trzeba...
https://allegro.pl/galletto-1260-pl-...190314471.html
Czy tym kablem i Programem WinOLS to ogarne?
Mam wrazenie ze bylo robione automatem typu ecusave Najlepiej wgrac orginal i sprawdzic

Co ty chcesz od niego? To chyba ciebie boli że nie napisze jak wyłączyć egr, dpf albo jak grzebać w sofcie, mi nie raz tyłek uratował przy ogarnieciu softa.
Kolega tomano sam chyba dzwonił do mnie jak wyłączyć egr w EDC16C39, także wie że mam trochę wiedzy w której pomagał mi [MENTION=14921]@sdero[/MENTION] za co jestem mu wdzięczny

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Czy odpowiedź że są tam diabły i moce piekielne. Jest dla Ciebie poważna?? Zapytałem jak człowieka A tu taka odpowiedź. Super że Ci uratował cieszy mnie to niezmiernie. A teraz powiedz czy widziałeś gdzieś żebym go prosił o wyłączenie egr czy czegokolwiek? Jak widać kolega Tomano potrafi odpowiedzieć JAK człowiek.

Amortyzatory
Powrót