Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co na pierwszy ogień w przypadku dłuższego kręcenia rozrusznika na lekko rozgrzanym silniku?
Generalnie to każdy układ CR minimalnie gorzej odpala na gorącym silniku.
Ponadto zazwyczaj na gorącym silniku rozrusznik nie domaga.
Wtryskiwacze, pompa CR, ustawienie rozrządu.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Umnie kreci 3 -4 sekundy cieply zimny zima lato

U mnie jest tak, że zimny i w pełni rozgrzany odpala bez uwag, dosłownie w sekundę. Problem pojawia się po przejechaniu krótkiego odcinka. Kiedy zgaszę silnik i odpalam ponownie rozruch trwa dłużej, a na desce pojawia się komunikat związany z dpf, którego w aucie nie ma. Czy przytkany katalizator może powodować takie błędy i problem z odpaleniem? Korekty w miarę możliwe. Oczywiście to Multijet na sterowniku Edc16c39 cf4.

Aku roczny Westa Force 74Ah 720A, regularnie doładowywany. Ładowanie alternatora na jałowym w granicach 14÷14,1V. Najpewniej będzie to w takim razie masa.

Napraw auto :) Dawki startowe są dobre w jtd.

chyba w TDI ;)

- - - Updated - - -

Aku roczny Westa Force 74Ah 720A, regularnie doładowywany. Ładowanie alternatora na jałowym w granicach 14÷14,1V. Najpewniej będzie to w takim razie masa.

jaki pobor pradu ma rozrusznik?

- - - Updated - - -

jaki pobor pradu ma rozrusznik?

Nie wiem, poboru prądu podczas rozruchu nie sprawdzałem. Rozrusznik jest po regeneracji. Napięcie na aku podczas odpalania zimnego silnika spada do ok. 10V. Na ciepłym nie sprawdzałem.

Ostatnia edycja:
[MENTION=2321]weloo[/MENTION] zrób miejsce w skrzynce odbiorczej lub podaj email

Przecież jego email masz w jego stopce marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Tylko "małpę" @ wstaw

Witam mam 159 1,9 wykrecona na 190 km i pojawil sie blad przeladowania ,turbo po regeneracji,nowy overboost i dalej lipa .Czy problemem moze byc seryjny czujnik cisnienia

Jeśli jest uszkodzony to tak. Jeśli jest sprawny, to nie.

Dzieki ale gdzies bylo na forum ze trzeba wiekszy 3 barowy

No mierzy do 2 b nadciśnienia. Sprawdź najpierw ile masz zadane w sofcie, bo może tunera lekko poniosło i wyszedł poza zakres mapsensora...

No mierzy do 2 b nadciśnienia. Sprawdź najpierw ile masz zadane w sofcie, bo może tunera lekko poniosło i wyszedł poza zakres mapsensora...
O taką odpowiedź właśnie mi chodziło dzięki

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót