• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ALFA 159 2.4 Jtdm dpf egr off

Witam!Szanownych kolegów czy mógłby ktoś zerknąc czy wszystko jest dobrze zrobione bo auto po usunieciu dpf i egr wkręca się tylko do 2tys

Załączniki

Cześć, czy posiada ktoś może wsad do alfy 156 1.9 8v sterownik 0281010335 z wyłączonym immo ? Poszukuję wsady który ma aktywowany tempomat, Mes daje mi błąd braku zaprogramowania w Eeeprom. Ewentualnie jeśli ktoś byłby chętny pomóc i porównać 2 wsady (z 02810101335 i 0281010491) i na bazie tego aktywować na moim oryginalnym wsadzie tempomat to byłbym bardzo bardzo wdzięczny :o w załączniku 2 mapy jedna z a druga bez tempomatu
Pokaż załącznik alfa 156 2 maps.zip

Cześć, czy ktoś mógłby pomóc i usunąć mi z mapy EGR i klapy wirowe. Autko to AR 147 1,9 Jtdm 16V 150KM 2005 r. Obecnie klapy są usunięte, EGR zablokowany całkowicie przed wejściem do zaworu. Wyświetla mi się Check i błąd P0403.

Ok. Udało mi się odczytać MPPS-em wsad. Jak już wyżej napisałem w aucie usunięte zostały klapy wirowe i zablokowano EGR. Czy mógłby mnie ktoś nakierować jak wyłączyć EGR-a lub zrobić to dla mnie. Każda pomoc mile widziana bo obecnie świeci mi P0403. Komputer Bosch EDC16C39, Ecu nr. 55204756, oprogramowanie 377778. Wsad mogę podesłać na PW albo w mailu bo nie mogę go tu załączyć. Z góry dziękuję.

Amortyzatory
Powrót