Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
84 strony lektury przeczytane , zdania są podzielone , specjaliści trzymają się tego że soft powinien być dobrany do auta itp , widzę nikt nie robi logów , nie sprawdza czy auto jest sprawne , każdy chce soft :D , wirtualnie dodawane konie mechaniczne i momenty obrotowe , wierze w wykresy hamowni , których tutaj nie ma , wydaje się po przeczytaniu tego wszystkiego , że bezpiecznym tuningiem/modyfikacją będzie tylko usunięcie EGR-u (mam zaślepiony ale FES pokazuje mi bład) .
Kupujemy Galletto...

Ma ktoś może jakiś mocniejszy soft do 1.9 JTD 115ki dający powyżej 140KM? Nie ważne numery sterownika i konkretny model auta bo chciałem tylko porównać zawartość ze swoim softem.

a może któryś z tych osób co dłubią w mapach podała by damosy do edc15.... bez tego ani rusz żeby modyfikować mapy : )

a może któryś z tych osób co dłubią w mapach podała by damosy do edc15.... bez tego ani rusz żeby modyfikować mapy : )
Damosy do EDC15 ? hehehe.. po co ? Podejrzewam ze nikt nie ma i nie potrzebuje. Winols sam znajduje wiekszosc map, reszte doszukuje się recznie i gotowe.
Od Damosa conajwyżej spuchła by Ci dynia i nie wiedziałbys w co rece włożyc :D hehehehe...

to wydaje mi się że mój winols coś nie działa i nie wyszukuje mi nazw w mapach jeśli o to chodzi , chciałem pobawić się w wyłączenie EGR wydawało mi się że znalazłem mapę odpowiednią ale jednak nie jestem w 100 procentach przekonany .

Winols map nie nazywa. Mapy nalezy rozumieć - umieć czytać :) wówczas wiesz co jest co :D

Damosy do EDC15 ? hehehe.. po co ? Podejrzewam ze nikt nie ma i nie potrzebuje. Winols sam znajduje wiekszosc map, reszte doszukuje się recznie i gotowe.
Od Damosa conajwyżej spuchła by Ci dynia i nie wiedziałbys w co rece włożyc :D hehehehe...

chyba właśnie straciłem w Ciebie wiare :|

Probuje te mapki rozumieć ale ciężko , myślałem że trochę zaczerpne informacji na temat tego od czego jaka mapa jest ipt ale widać że to jest wielka tajemnica chyba...

chyba właśnie straciłem w Ciebie wiare :|

:-> nie jest tak źle jak myslisz ;)
Damos-y owszem - mega przydatna rzecz, ale nie mam, Ty nie masz, a jakoś radę sobie człowiek daje i soft można zmodyfikować bez.
Źle mnie chyba zrozumiałes, a ja mało czytelnie napisałem.

Damos-y owszem - mega przydatna rzecz, ale nie mam, Ty nie masz, a jakoś radę sobie człowiek daje i soft można zmodyfikować bez.
Źle mnie chyba zrozumiałes, a ja mało czytelnie napisałem.

jesli chodzi o alfowskie to do C5 nie mam, ale w sumie tylko EGR switcha mi do szczescia tam brakuje :P
ale Ty napisales ze EDC15 :P
a EDC15C2, EDC15C7, EDC15P, EDC15V itd. sa dostepne i czasem mega przydatne, szkoda tylko ze nie zawsze az tak dokladne jakby mozna tego po nich oczekiwac :(

jakby ktos mial to poszukuje na wymiane damosa do SID803(A), bo siedze drugi dzien i nie moge znalezc wszystkich potrzebnych osi :P

rychuslu89 Jak by wszyscy wszedzie sie dzielili za darmo swoja wiedza i doswiadczeniem to nikt by na tym nie zarabial. To jest biznes jak kazdy inny wiec nie oczekuj, ze ktos Ci na tacy poda lokalizacje i opisy map. Wyjscia masz dwa albo komus zaplacic za to albo szukac informacji po forach szczegolnie zgranicznych.

Dzieki pomocy i cierpliwosci kolegi z forum juz (bardzo) powoli zaczynam lapac co i jak. Na razie edytuje te kilka najprostrzych map paliwowych i doladowania, robie logi + pomiar na hamowni i obserwuje co i jak sie zmienia ;)

Ostatnia edycja:
To widać za co się płaci...200zl hamowanie (średnia cena dwoch podejść do pomiaru mocy w Poznaniu) reszta tajemnicy w mapach i i ch rozumieniu...a więc ok spoko :-)

To widać za co się płaci...200zl hamowanie (średnia cena dwoch podejść do pomiaru mocy w Poznaniu) reszta tajemnicy w mapach i i ch rozumieniu...a więc ok spoko :-)

To jest jedna z tych branż w której płacisz za wiedzę, a nie za czas. (Ale ktoś czas musiał stracić żeby się tego wszystkiego nauczyć i pewnie nie jeden sterownik położył na chwilę :P)

To jest jedna z tych branż w której płacisz za wiedzę, a nie za czas. (Ale ktoś czas musiał stracić żeby się tego wszystkiego nauczyć i pewnie nie jeden sterownik położył na chwilę :P)
O tak... chwile grozy były niejednokrotnie jak po programowaniu zapaliło się immo, a sterownik kopnął w kalendarz.

Amortyzatory
Powrót