Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ładnie się seria robi na ok. 130 KM/ 300Nm, ale wszystko zalezy od stanu jednostki.

Ja mam mapkę od weloo w CF2 105, teoretycznie właśnie na ~130KM i ~300NM. Jeździ to całkiem przyjemnie, do normalnej jazdy wystarcza :)

Jak ktoś chce wariować, to turbo benzynkę kupować :D

to co do mnie piszesz jest mi całkiem obce,
w prawdzie jestem inżynierem mechanikiem ale od obróbki skrawaniem i o mapach paliwowych nie ma zielonego pojęcia

eeee inżynier to inżynier :D co z matematyką i komputerami związane to się powinien na tym znać albo interesować :)
pzdr ;)

Ja mam mapkę od weloo w CF2 105, teoretycznie właśnie na ~130KM i ~300NM. Jeździ to całkiem przyjemnie, do normalnej jazdy wystarcza :)

Jak ktoś chce wariować, to turbo benzynkę kupować :D

Powiedz mi masz wkład tej mapy czy tylko Ci ktoś ją wgrał ?

hehe i wszystko jasne :D

A ja zadam moze glupie pytanie ale szukam kurde juz wszedzie i nie moge znalezc:) ile mozna wyciagnac z silnika 1.9 jtdm 150 w AR 159? Czy to to samo co w 156/147 ? Nie chodzi o sam program tylko np inne turbo wydech IC bez zmiany ukladu paliwowego?? Pisze tu bo wiem ze tu raczej szpece zagladja jak Cinek:)

P.s. marea jeszcze jezdzi?:)

A ja zadam moze glupie pytanie ale szukam kurde juz wszedzie i nie moge znalezc:) ile mozna wyciagnac z silnika 1.9 jtdm 150 w AR 159? Czy to to samo co w 156/147 ? Nie chodzi o sam program tylko np inne turbo wydech IC bez zmiany ukladu paliwowego?? Pisze tu bo wiem ze tu raczej szpece zagladja jak Cinek:)

P.s. marea jeszcze jezdzi?:)

~180-190KM / 380-390Nm (bez zmian mechanicznych)

Ostatnia edycja:
Witam, czy ktoś z was jest z zachodniopomorskiego i wgrywa mapy? oczywiście nie za darmo. Pozdrawiam

Mapa ECO do 1.9 jtd 105 koni

Koledzy mam takie pytanko :) jeżeli w złym dziale to proszę o przeniesienie ;) A mianowicie jak wgrać nową mapę do Alfy Romeo 156 1.9 jtd 105 koni, co będzie mi potrzebne do tego i jaką mapę polecacie do obniżenia spalania a niewielkiego przybytku mocy .

Koledzy mam takie pytanko :) jeżeli w złym dziale to proszę o przeniesienie ;) A mianowicie jak wgrać nową mapę do Alfy Romeo 156 1.9 jtd 105 koni, co będzie mi potrzebne do tego

KWP2000 lub Galletto lub MPPS lub... coś innego jeszcze :)
jak masz złącze 3-pin to przejściówka na 3-pin

jaką mapę polecacie do obniżenia spalania a niewielkiego przybytku mocy .

dedykowaną

Witam,

pozwolę sobie podziękowac Marcinowi weloo
za bardzo fajną modyfikacje mojej mapki.
:)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do specjalistów, tunerów czy soft zgrany z mojego auta jest oryginalny, czy był jakiś tunning... Niby 120KM ale jakby dobrze szedł ;)

silnik oryginalnie, fabrycznie jest bez DPF.

FIAT CROMA '05 1.9 MJET 8V
Bosch EDC16C39 CF4/EOBD Diesel Injection (1.9, 2.4)
--------------------------------------------------------------

ECU ISO code: FD 86 45 04 A1
FIAT drawing number: 55205058
Hardware number: 0281012897
Hardware version: 00
Software number: 1037379437
Software version: 3442
Homologation number: 19444
ECU programming date: 07/06/2008

Pokaż załącznik Croma0281012897 1037379437 1.9 8V bez DPF.rar

...ale w jakim temacie, gdzie soft?...pytasz czy to ori, a podałeś tyko ID odczytany ze stera

...ooo, a wcześnie mi się nie "podświetlało" :cool:
to seria, nie mam identycznej, ale podobną, różnią się delikatnie limiterem momentu, ale nie doszukiwałbym się tu moda :)

Ostatnia edycja:
Witam,

Posiadamy ze znajomym dwa Fiaty Bravo 1.9 JTD 105 CF2, jeden posiada sprawdzony zmodyfikowany soft drugi seryjny. Jaki będzie najlepszy interfejs żeby skopiować ten zmodyfikowany soft do drugiego komputera KWP, Galletto? Oba auta posiadają 3 pinowe złącze diagnostyczne.

pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót