Krzemol
Użytkownik
Potwierdzam, obecny stosunek cena/ jakość w przypadku Imasafa to jakiś żart...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
[lang=en]On my 166, I changed the exhaust flange at the mechanic because it was rusted, later I put copper grease on the new flange to protect against corrosion.[/lang]Dzisiaj zrobiłem pełne zabezpieczenie antykorozyjne w firmie Krown. Przy okazji, jak samochód był na podnośniku, mogłem zrobić trochę zdjęć jak podwozie i zawieszenie wygląda "przed" nałożeniem zabezpieczenia. Po już nie robiłem, bo raz, że nie mieli już wolnego podnośnika, a dwa, jeszcze kapał preparat. Koszt takiej usługi w przypadku 166-tki to 950 złotych. Wrzucam kilka zdjęć i od razu nasuwa się kilka refleksji![]()
Pokaż załącznik 285260 Pokaż załącznik 285261 Pokaż załącznik 285262
Jak myślicie, tłumik środkowy kwalifikuje się do wymiany? Mocno go ruda wzięła, szczególnie na łączeniu z końcowym.
Łączniki elastyczne raczej jeszcze są w porządku?
Wreszcie udało mi się spojrzeć na osłonę silnika, która jest pęknięta w kilku miejscach. Oryginalna nowa lub używka jest jak święty gral, więc pewnie kupię jakiś zamiennik i w najbliższych dniach założę.

Tylko pamiętaj, że 166 ma inny rozstaw śrub 5x108 (to nie problem), ale ma też sporo mniejszy otwór centrujący, bo 58.1mm, a w 159 jest 65.1. I to już może być problem.Widzę, że działaszCo do felg - mówisz starych telefonach, identycznych jak nowe, które pokazujesz, tak? Kolega szuka jakichś alu, w tym momencie ma szprychy ze 159, dziurowce jakoś bardziej do niego przemawiają. Zapytam, czy byłby chętny na nie
![]()
Tylko pamiętaj, że 166 ma inny rozstaw śrub 5x108 (to nie problem), ale ma też sporo mniejszy otwór centrujący, bo 58.1mm, a w 159 jest 65.1. I to już może być problem.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Ok, jedna decyzja do przodu - tłumik środkowy i końcowy zamówiony! Tak jak wcześniej pisałem, zdecydowałem się na zestaw z Ostrowa.
Na stronie POLMOstrów nie ma dedykowanego do 166, od której dobrałeś?