• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Audi A6 C7 by Patryczos

No właśnie, dużo osób mnie do tego namawiało po kupnie A6, wręcz każdy uważał, że ciemne szyby w Audi to "mast hew". Guzik prawda, od samego początku wiedziałem, że nie będę przyciemniał szyb. Może gdybym miał nudne i czarne wnętrze to tak, ale przy białej budzie i jasnym wnętrzu takie przyciemnienie wręcz nie pasuje :) Dzięki :D

dokładnie ;) a jak słońce będzie przeszkadzało to zawsze można folię bezbarwną z filtrem przykleić (ceramic tint po angielsku, nie wiem jak to się nazywa u nas xD)

W Audi padły mi tarcze i klocki ... Przy montażu nowych wymienia się też zaciski na większe prawda :D ?

Śliczności :D

Od którego modelu te zaciski?

matkobosko, ile to ma? 350 mm?

356mm więc jeszcze nie taka gigantyczna ta tarcza jak w najmocniejszych budach, bo tam seryjnie pakują 390mm, 400mm :D co oczywiście nie przeszkodziło w montażu tych hebli... Pomimo, że to najnowsza konstrukcja zacisków stosowana w Audi i jest to tzw. wersja "slim" pasująca na większość felg, to do tych felg można zaliczyć chyba tylko i wyłącznie felgi fabryczne czyli w miarę płaskie. A przy moich z dość dużym concave pojawił się problem... ramiona felg ocierają o zacisk :mad::mad::mad: Nosz...

Po wielu kombinacjach (nie mogło być łatwo, prosto i przyjemnie) i stresach, ostatecznie na przednią oś wpadły dystanse 13mm z kołnierzami, dedykowane śruby długości 40mm musiałem zastąpić śrubami długości 45mm, zdemontowałem ocierająca śrubę łączącą nadkole z błotnikiem, pomalowałem tylne hamulce też na żółto żeby to się jakoś komponowało i finalnie jeździ ;););)

jak wrażenia z hamowania?

Hamulce petarda!
Czekamy na wrażenia po dotarciu :)

Wrzucisz jakieś fotki ze zbliżeniem na koła z tymi zaciskami?

Ze zdjęć mam jedynie coś takie. Nie oddają tego jak wielkie są w rzeczywistości, natomiast po dotarciu są zajebiście ostre! Miałem okazje zrobić ostatnio ponad 500km w górach, mega się spisały, a poza tym mają świetną modulację, dają dużo lepszy feeling no i można sobie na wiele więcej pozwolić na drodze:

52.jpg

53.jpg

30k km i równe 3 lata i 2 miesiące. Tyle wytrzymały opony wielosezonowe Vredestein Quatrac Pro. 950zł za oponę, szkoda gadać...:

11.jpg

Po wielu burzliwych rozważaniach czy ponownie kupować opony wielosezonowe czy jednak pójść w dwa zestawy lato/zima, postawiłem na to drugie i zakupiłem koła 18", na których finalnie w zimę siądą opony zimowe:

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

A po założeniu... Uczcijmy to chwilą ciszy...:

16.jpg

17.jpg

18.jpg

30k km i równe 3 lata i 2 miesiące. Tyle wytrzymały opony wielosezonowe Vredestein Quatrac Pro. 950zł za oponę, szkoda gadać...:

jak sądzisz - czy obniżenie mogło mieć wpływ na to zużycie wewnątrz? Mam Michelin CC2 teraz, 30k km zrobione, zużycie w okolicy 5.5mm

Ja man bardzo dobre doświadczenia z good year 4 seasons, mieliśmy je na kilku autach i nigdy nie było problemu. Lato i zima bez zarzutu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Właśnie dlatego dwa komplety są tak denerwujące :D
Te felgi na zimę zawsze tak mnie bolą... :(

Też masz na zimę drugi komplet? Pokaż co masz u siebie

- - - Updated - - -

jak sądzisz - czy obniżenie mogło mieć wpływ na to zużycie wewnątrz? Mam Michelin CC2 teraz, 30k km zrobione, zużycie w okolicy 5.5mm

Wiesz co, ja co roku robię geometrię. Czytam też, że opony wielosezonowe powinno się nieco mocniej pompować i to robię - mam po 2.9 bara w kołach. U mnie może być nawet i więcej niż te 5,5mm, ale co z tego jak przednie koła huczą i wyrywa się z nich mięso ...

- - - Updated - - -

Ja man bardzo dobre doświadczenia z good year 4 seasons, mieliśmy je na kilku autach i nigdy nie było problemu. Lato i zima bez zarzutu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A ja jak kiedyś jeszcze wrócę do wielosezonowych opon to na pewno pójdę w coś budżetowego, z dobrymi opiniami np. w Imperiale bo w końcu robią opony w rozmiarze 255/35/20. Jak to ma wytrzymać tylko 30k km to nie ma sensu kupować opon po 1000+ za sztukę ...

Też masz na zimę drugi komplet? Pokaż co masz u siebie

Właśnie sobie uświadomiłem, że nie mam żadnej foty na zimowych felgach :D
Jak założę to pstryknę i wrzucę u siebie w temacie :)
Nic specjalnego - obłażące już trochę 18"-tki.

Amortyzatory
Powrót