wisnix89
Nowy
A separator, jeśli zamontowany zaraz za radiem, to normalna wtyczka antenowa kątowa
fakra wystepuje tylko przy samej antenie.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ogolnie jestes mega wku....... Nie dosc ze te wtyczki nie spasowaly to okazalo sie ze ta podsufitka jest podklejona i teraz mi wisi. Co gorsza jest to czego sie balem... Zostal slad po zagieciu. Gdybym wiedzial to bym tego nie ruszalmasakra
![]()
Aha, no tego o radiach navi nie wiedziałem. Sory za wymądrzanie;-)
Podkleje. Ale musze najpierw zdobyc te wtyczki. Ktos wie jak one sie nazywaja albo gdzie je kupic?Może jak ją podkleisz w tych dwóch miejscach kwadratowych zgodnie ze zdjęciem co kiedyś przesyłałem to się naprostuje by to załamanie nie było takie widoczne. Dodam od siebie, że wyczyn to dopiero włożyć podsufitkę do auta by jej nie złamać w nadwoziu sedan, oczywiście nawet przy wyjętych przednich siedzeniach.
- - - Updated - - -
Spoko, zdarza się pomylić, ja też nie jestem pewny czy we wszystkich navi jest fakra ale w części na bank.
Dlaczego u Ciebie ta antena by nie pasowała? Masz na myśli ze wszystkim po FL z nawi nie będzie pasować?
Mam po FL z navi i wymieniłem na antenę zamiennik jak w linku kilka postów wyżej, wszystko pasuje, gniazdo, wielkosc, kable, złączki, na antenie jest tez napis AlfaRomeo, także typowo do nas.
Dlaczego u Ciebie ta antena by nie pasowała? Masz na myśli ze wszystkim po FL z nawi nie będzie pasować?
Nie spotkalem sie z innymi antenami/wtyczkami do 159, sprawdź nawet na Allegro w uzywkach.
Zapewne ktoś pchał u Ciebie łapy i na nowo po swojemu kabelki pociagnął...
Widziałeś to na żywo? Z kilomera widać, że to tandetna chinszczyzna...Montował ktoś z Was płetwę do 159 ?
http://allegro.pl/antena-radiowa-fm-samochodowa-rekin-shark-pletwa-i6677951388.html
Nie mogę znaleźć żadnych zdjęć w Internecie a wydaje mi się, że będzie wyglądała lepiej niż z tym sterczącym drutem...
Jesteś mi w stanie uwierzyć, że mam oryginalną antenę i na tyle pojęcia, że widzę co mogło być przerabiane a co nie...?! Jak już coś piszę to staram się udzielać sprawdzonych informacji.
Ile tych anten w 159 demontowałeś, że masz takie teorie?
Poniżej zdjecia identycznej anteny znalezione w sieci... Wedle EPER to jest wersja z nawigacją Prodrive. Numer części (czyli kompletna antena z okablowaniem) to 50508220.