Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No wlasnie taki mam problem, że jedna stona składania kanapy mi nie działa...Od strony tylnej szyby najbliżej, ale prawdopodobnie czeka Cie demontaż boczków tylnych słupków a żeby to zrobić to trzeba ściągnąć tylne oparcie kanapy(o ile siedzenia nie składane, przy składanych trzeba by zdemontować prawdopodobnie tylko te boczki zewnętrzne od oparcia kanapy). Później ściągnąć uszczelki tylnych drzwi oraz lampkę tylną, wtedy można jako tako odchylić podsufitkę lekko w dół uważając by jej nie złamać.
- - - Updated - - -
Bat się odkręca. Co do śrubek to można by je lekko rozwiercić w celu otwarcia obudowy następnie po otwarciu psiknąć czymś penetrującym kikuty od śrub i szczypcami próbować odkręcić.
Bat od anteny się demontuje, jak potrzebujesz części do anteny odezwij się na priv. Została mi stara po wymianie. Jak potrzebujesz mogę ci też załatwić nową za dobrą kaseU mnie wystąpił podobny problem z zasięgiem radia FM - nawet w mieście czasem zdarza się, że szumi.
Udało mi się zdemontować antenę z dachu, jednak nie udało mi się odkręcić dwóch śrubek z przodu anteny (po kilku próbach zrobiły się okrągłe) - macie jakieś pomysły jak to ruszyć?
Jak uda się odkręcić będę musiał zastąpić wkrętami - można je dostać w normalnym sklepie czy tylko ASO?
Myśleliście nad jakimś zabezpieczeniem tej elektroniki przez np. lakierowanie lakierem izolacyjnym lub powłoką izolacyjną?
Jeszcze jedno pytanie: czy bat od anteny jakoś się demontuje (odkręca)?
No wlasnie taki mam problem, że jedna stona składania kanapy mi nie działa...![]()
Tak też będę próbował zrobić. Może się uda dojść z tej jednej strony.. Choć nie ukrywam że chciałbym przywrócić funkcjonalność kanapy...tylko nie mam już pomyslu..To spróbuj zdemontować boczek oparcia kanapy od tej strony co się składa, zobaczysz jakie są jego mocowania i na tej podstawie może się uda zdemontować po przeciwnej stronie jeśli są powiedzmy tylko jakieś zaczepy. Ostatecznie można by zdemontować tylko jedną stronę (wg tego co napisałem wcześniej) i może też podejdziesz...ciężko powiedzieć bo u mnie kanapa jest nie składana.
Dzięki.Może to komuś pomożePokaż załącznik 187683
...i nie złamać podsufitki... Chociaż wtedy byłby pretekst do zakupu czarnej z TI....Po zdjęciach anten z neta sądzę, że tak ale sam tego nie robiłem. Najgorzej w Twoim przypadku będzie podejść kluczem by odkręcić i później zamontować antenę.
Potwierdzasz że ta będzie ok:Witam,
Wymieniłem taką antenę (trójfunkcyjną) jakieś dwa miesiące temu - zakup z alledrogo.
Poszukaj również w ogłoszeniach od Cromy i Stilo (i Bravo chyba też) - ja kupiłem od Stilo, jest taka sama i działa ok! A kosztowała o połowę taniej.
Rafał
Dzięki. Trzeba się w końcu za to wziąść..Ta wygląda identycznie wtyczki te same
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
W 159 wszystkie wtyczki powinny być typu fakra. Ta z fiata stilo ma jedną wtyczkę inną(czarna). Trzeba by dokupić przejściówkę. Pisze o moim przypadku i wersji z roku 2009. Może we wcześniejszych modelach(przed fl) było inaczej.Potwierdzasz że ta będzie ok:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5870243804
Swoją drogą to akurat tę okrągłą wtyczkę dość trudno się rozpina.Może jest to uzależnione od rodzaju nawigacji, do tych nowszych dawali by inne? Ale po co? Też mam 2006.. Chyba zaryzykuję.elgritone - w mojej alfie SW z 2006r była dokładnie taka jak pokazałeś na zdjęciach. Ale gdzieś mi się obiło o uszy że w nowszych rocznikach (ale których????) występowały anteny z trzema "kwadratowymi" wtyczkami. Z takimi wtyczkami była moja orginalna i dokładnie z takimi też ta od Stilo (więc 1:1) : Pokaż załącznik 194576 Swoją drogą to akurat tę okrągłą wtyczkę dość trudno się rozpina.
Może jest to uzależnione od rodzaju nawigacji, do tych nowszych dawali by inne? Ale po co? Też mam 2006.. Chyba zaryzykuję.