Jestem na etapie kupna Giulii (to, że to się stanie, to pewne - pytanie która wersja). Jest kilka kwestii, z którymi nie umiem sobie poradzić, a czas podjąć decyzję.
Pod uwagę biorę tylko silnik benzynowy 200 KM. Mam do wyboru kilka egzemplarzy ze stocku od różnych dealerów. Jeżeli model z roku 2020, to biorę pod uwagę wersję Business, jeżeli 2019 to wersja Super. Która z nich według Was jest ciekawsza? Trochę bardziej odpowiada mi wersja po liftingu, ale nie są to jakieś znaczące różnice (większy 8,8-calowy ekran i trochę ładniejsze wnętrze). Czy warto jest brać pod uwagę czujniki parkowania z przodu i kamerę cofania? Od dealerów ciężko się czegoś dowiedzieć, chyba niezbyt chcą te samochody sprzedać.
Ekran w polifcie nie jest większy. Przed liftem były dwa ekrany, mniejszy i większy - po lifcie został tylko ten większy. I stał się także sterowany dotykowo.
Owszem, obraz może wydawać się większy, bo zastosowano sprytny trik - menu z dołu ekranu powędrowało na bok.
Poliftowy system wyświetla trochę więcej informacji, można go bardziej konfigurować.
Wnętrze jest lepsze jakościowo. Jeśli wyższa cena jest do przeskoczenia to brałbym jednak poliftowy egzemplarz. Jest jednak bardziej dopracowanym autem.
Co do czujników, trudno podpowiedzieć. Do takich rzeczy człowiek się przyzwyczaja i potem jak już ma to nie wyobraża sobie życia bez nich. Mi osobiście brakuje kamery z przodu, bo Giulia ma dośc nisko zderzak i przy parkowaniu przodem do wysokiego krawężnika jest czasem stres.