• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Sorry za offtopic, ale tak z ciekawości na krótko. Teraz "Szanowny (Panie)" czy "Szanowni (Panowie/Koledzy)" to formy rażące? Czy chodzi o brak podmiotu?

Teraz "Szanowny (Panie)" czy "Szanowni (Panowie/Koledzy)" to formy rażące?
"Szanowni Panowie/Koledzy" wprost przeciwnie, ale samo "szanowni" - bardzo rażące.
Dlatego, że to niegrzeczne i niestosowne. Wyklucza grzecznościowy dystans. Ciekawe czy ktoś do swojego szefa odważyłby się napisać „drogi” lub „szanowny”

Ok, rozumiem, pewnie masz rację. Ale myślę, że to dlatego, że tu chyba wszyscy traktujemy się bardziej jak znajomi niż obcy to kolega po prostu użył formy skrótowej, i nie z powodu lekceważenia. Ponadto, to inernet, tu połowa nawet z interpunkcją ma życiowe problemy żeby jej użyć. Mnie osobiście to jakoś nie uraziło (mam więcej niż 14 a nawet więcej niż 41 :⁠-⁠)).
No nic, nie ma co bić piany.

Dzieki za odpowiedzi i sugestie w sprawie szklanego dachu.
W salonie rowniez odradzali, ze wzgledu na miejsce nad glowa, ale powinno byc OK przy 182 cm wzrostu.
To jeden z argumentow za Giulia. Szklany dach kosztuje tylko 7500 PLN, a wiekszosc nowych projektow od BMW ma szklany, ale nie otwierany dach. Licze sie z tym, ze moze to troche przeszkadzac i wymagac dodatkowej opieki, ale jest to wysoko na mojej liscie must have.

Amortyzatory
Powrót