Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Najnowsze plotki informują że 4C zobaczymy w Gnevie jako następce Spidera i będzie nosił oznaczenie GTA :D

Ponoć 14 lutego, czyli na walentynki, Fiat ma pokazać 4C. Oczywiście nie jest to oficjalna informacja.

Uwierze na 100% jak zobaczę.

Automotive News to w miarę poważne źródło, ja już wierzę :P

Tylko coś czuje, że Pingwin znowu będzie miał powodu do narzekania, jeszcze nie widziałem męskiego małego coupe, dodatkowo, które ma silnik z tyłu :)

Ostatnia edycja:
Na bank będzie mumin bez agresywnego przodu i znowu wyjdzie lipa. A bimski napisze, że może i RWD, ale montowany w zakładach Fiata i wajchę od wycieraczek ma z Bravo :D.

Nie da się zrobić małego agresywnego auta, przynajmniej ja takiego nie znam. Nie ma się co oszukiwać, nie doczekamy się następcy 159, albo Giulii z RWD. Jak zamontują RWD to w dużym aucie, albo czymś sportowym, szczęście, że cena to tylko 40 tys. euro. Oby tylko 4C taniało tak szybko jak 156 :D

Dla fanów 75 to może być dobry zamiennik, w końcu "prawdziwa" Alfa, której temperament będzie się objawiał czymś więcej niż piskiem opon i boksowaniem kół :) Koniec z lansiarskimi coupe i to jest najważniejsze :P

co wy się tak podniecacie tym RWD? Mnie to wali. Widuje na ulicach miasta, szczególnie rano, kiedy ślisko, buractwo w beemach, jak z zarzucaniem tyłkiem wychodzi z zakrętu.

Raz się to tak skonczyło, ze wyszedl tym tyłkiem prosto pod tramwaj. I tyle było rumakowania. Kupę smiechu mieliśmy.

Ludzie, zrozumcie jedno: w Polsce ginie co roku na drogach ponad pięć tysięcy ludzi. To pięćdziesiąt takich samolotów do Smoleńska co roku...
Polskie drogi to nie jest miejsce na lansowanie się zarzucaniem tyłka z RWD....

co wy się tak podniecacie tym RWD? Mnie to wali. Widuje na ulicach miasta, szczególnie rano, kiedy ślisko, buractwo w beemach, jak z zarzucaniem tyłkiem wychodzi z zakrętu.

Raz się to tak skonczyło, ze wyszedl tym tyłkiem prosto pod tramwaj. I tyle było rumakowania. Kupę smiechu mieliśmy.

Ludzie, zrozumcie jedno: w Polsce ginie co roku na drogach ponad pięć tysięcy ludzi. To pięćdziesiąt takich samolotów do Smoleńska co roku...

Hura !!! Wiedziałem że 4c jest chu@$%^ !!!!

hahah:) wyluzuj.... pewnie będzie OK auto:) ja tylko mowie, ze RWD mi zwisa:) spróbuj podjechać pod oblodzoną górkę z RWD:))))

Co do samego RWD to ja na naszych ulicach mam podobne spostrzeżenia. Ostatnio pisał koleś który kupił sobie starą beeme 7, na drugi dzień dał żonie, a ona wpadła w poślizg... przy ruszaniu. Auto mocno uszkodzone.
Tyle tylko, że takim 4C mało kto będzie jeździł cały rok, więc raczej w tych kategoriach nie powinniśmy na to auto patrzeć.
Ja w każdym razie nie mogę już się doczekać Genewy - może być ciekawie :)

Bo to jest ALFA ROMEO, sportowe auto dla ludzi z pasją do motoryzacji, a nie dla przeciętniaka, który do Tesco chce podjechać. Się nie umie, się nie wsiada :).

A jak się nie uważa to ląduje się na słupie, to jest coure sportivo, a nie LANS w Monako czy innym alkoholowym i narkotykowym raju :P

Pingwin, a mnie wali, że 159 jest prawie tak ładna jak Opel, ma dobrze jeździć, jak będę chciał lansiarskiej limuzyny to kupię eSę w dieslu :)

Ostatnia edycja:
a Ty znów z tym Oplem... Moze twojej babci albo dziadkowi zrobił coś Adam Opel? skąd ta ironiczna, szydercza opinia o tym aucie? Gadasz o tym Oplu jak nakręcony... Prawie tak zjadliwie, jak Metan, własciciel Mumina, gada o mnie...

Oplem wypuszczałem się kilka razy w wielkie trasy, w rozmaitych warunkach, tysiące kilometrów. Nigdy mnie nie zawiódł, nie bolały mnie plecy, dawałem radę na autostradach i w górach, było wygodnie i bez problemów. Zima, lato, bez róznicy.
Co ty tak naskakujesz na Opla?

A 159 jezdzi, jak wiesz, znakomicie. Z silnikiem TBi dodatkowo jest dynamiczna i nie klekocze jak kaszlaki:)
Piękne auto, ze swietnym napędem. Czego Ty jeszcze chcesz?

Ostatnia edycja:
a Ty znów z tym Oplem... Moze twojej babci albo dziadkowi zrobił coś Adam Opel? skąd ta ironiczna, szydercza opinia o tym aucie? Gadasz o tym Oplu jak nakręcony... Prawie tak zjadliwie, jak Metan, własciciel Mumina, gada o mnie...

Oplem wypuszczałem się kilka razy w wielkie trasy, w rozmaitych warunkach, tysiące kilometrów. Nigdy mnie nie zawiódł, nie bolały mnie plecy, dawałem radę na autostradach i w górach, było wygodnie i bez problemów. Zima, lato, bez róznicy.
Co ty tak naskakujesz na Opla?

A 159 jezdzi, jak wiesz, znakomicie. Z silnikiem TBi dodatkowo jest dynamiczna i nie klekocze jak kaszlaki:)
Piękne auto, ze swietnym napędem. Czego Ty jeszcze chcesz?

Prawie identyczne słowa padły z ust mojego sąsiada który całe zycie jezdził TRABANTEM:)

A 159 jezdzi, jak wiesz, znakomicie. Z silnikiem TBi dodatkowo jest dynamiczna i nie klekocze jak kaszlaki Piękne auto, ze swietnym napędem. Czego Ty jeszcze chcesz?
Czego chcę? Coure Sportivo, a nie auta, które jeździ :D Jeździć do przodu to ma Seicento :)

A o Oplu gadam tak samo jak Ty o muminach :D Inna sprawa, że Alfa jest marką, która powinna stać ponad Oplem, a nie korzystać z jego rozwiązań.

Alfa jest marką, która powinna stać ponad Oplem, a nie korzystać z jego rozwiązań.
W pełni się z tym zgadzam, ale mamy takie czasy a nie inne, i niestety jest jak jest...
A co dopiero mają powiedzieć miłośnicy BMW, skoro ich ukochana marka nawiązała współpracę z Hyundaiem?

I że niby co? M3 ma miec silnik z Hyundaia? :D
Jeszcze nie, ale w przyszłości kto wie, skoro jeśli chodzi o silniki to BMW od dawna współpracuje z PSA, to czemu nie Hyundai?
Na razie mowa była o niektórych podzespołach. Raczej nie jest to dla BMW powód do chwały, więc temat póki co nie jest za bardzo znany.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót