• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.

Tuti

Super moderator
Członek ekipy
Auto
Giulia 2.0 Turbo 200KM '17
1004_02_z+alfa_romeo_4c+front_three_quarter_view.jpg

Taka plotka się pojawiła, link: Alfa Romeo 4C

Ja myślę, że to bajka, ale zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Wyląda ładnie ( z reszta która alfa nie wyląda ) fajnie by było gdyby to nie była plotka :D:D

Zamiast pakować się w produkcje modeli w ilości 500szt. powinni pomyśleć nad nowa 159 i 166. Niby marka ma przynosić zyski ale z dwoma świeżymi modelami(Mito i Giulietta) będzie ciężko. Ludzie przecież 159 powstała ładnych parę lat temu a nawet nie przeszła żadnego FL ani nie doczekała się żadnego następcy. Jak tak dalej będzie ze na następce jakiegoś modelu będziemy czekać kilka lat to o zyskach Alfa może zapomnieć.

A ja myślę, że ładny kompakt, który nie będzie tak cywilizowany jak Giulietta byłby czymś dobrym dla Alfy. Alfa ewidentnie obrała strategię "dla wybranych", co chwilę pojawiają się limitowane wersje Mito na różnych rynkach. Tylko czy produkcja nowego modelu, który zostanie sprzedany w takiej ilości będzie się opłacać?

159 wizualnie nie potrzebuje liftingu. A następca moim zdaniem przyjdzie za 2-3 lata.

A mnie to 4c się nie podoba...
Może mam zakrzywiony obraz przez niesamowitą 8c... ale możnaby oczekiwać czegoś więcej...
Niby to koncept, ale wygląda jakby miał kilka lat...
I nie to, że podobają mi się nowoczesne konstrukcje, wręcz przeciwnie wolę klasyki...
ale z tej Alfy ani klasyk ani nówka...

Jak dla mnie również małoprawdopodobne żeby cos takiego powstało bo w ogole nie widze miejsca na rynku na taki produkt. A poza tym wolałbym mowy model Montreal :D

montreal_varenna_01.jpg

159 wizualnie nie potrzebuje liftingu. A następca moim zdaniem przyjdzie za 2-3 lata.
Ale są ludzie, którzy zmieniają sobie samochód na nowszy model co 1-3 lata. I o takich ludziach Alfa Romeo najwidoczniej zapomina... Co ma wybrać obecny posiadacz 159-tki? A nowe modele na siłę nawiązują do udanej 8C, a o starszych udanych stylistycznie zapominają... W każdym razie ja nie mam żadnego faworyta. 159 mi się podoba, ale jest kilka bzdetów, które mi się nie podobają, jak klamki, uniwersalny zderzak tylny z zaślepką na 2 tłumik, kokpit... No ale... Na rynku jest całą masa fajnych samochodów - ja nie należę do grupy, która preferuje tylko jedną markę.

Twardy, racja. Jednak z drugiej strony - jeśli kolejny model byłby taką klapą jak 159 to powiększałyby się "debet" marki. Modele muszą na siebie zarobić... Wydaję mi się, że oni chcą zobaczyć po Giuliettcie w którą stronę iść. Jak osiągnie realny zamierzony cel (bo o produkcji 100 tys. rocznie podczas kryzysu można tylko pomarzyć) to myślę, że doczekamy się czegoś lekkiego i mocnego w segmencie sedanów. A design się zmienia, 8C nie będą produkować przez nieskończoność :P

Twardy, racja. Jednak z drugiej strony - jeśli kolejny model byłby taką klapą jak 159 to powiększałyby się "debet" marki.
Zawszę będą kończyć się klapą jak nie będzie zaplanowanego marketingu... Ludzie nie wiedzą, że alfa ma dobre 4 napędowe modele, że ma ponad 200-konne 5-cylindrowe diesle, że ma bardzo dobre zawieszenia...
Teraz porobili "pizdusiowate" modele na wzór 8C z wieśniackimi ledami i wkręcają sobie, że będzie lepiej... Wystarczy popatrzeć na konkurencję. Dziś jak bym miał zmieniać samochód to kupiłbym np. 159 JTDm Q4, ale jak bym miał kupić nówkę w salonie, to zacząłbym się zastanawiać - przecież ten samochód jest już "stary".

Tamta wizja z pierwszego mojego posta w tym temacie to prawdopodobnie wizualizacja z AutoBild (tak gdzieś wyczytałem).

Na Unica-Strada pojawiło się jeszcze coś takiego:
105.jpg

Na tej stronie też piszą, że Alfa może się sugerować 2uettottanta. :)

Moim zdaniem, brakuje agresywności, te okrągłe światła, pasuja do 8-ki, ale nie do pozostałych, co do tyłu to nawet nawet, ale ten przód, to wielka zmiana, ale czy potrzebna, światła 159, są moim zdaniem jednymi z nalepszych w ostatnich modelach. nadaja jej drapiezności i sportowego wyglądu. Powiem tylko tyle, ze czekam na debiut 169 i w tedy będzie wszystko jasne, jaka drogą zmierzą Alfa.

Pozdrawiam
Daniel

Twardy, racja. Jednak z drugiej strony - jeśli kolejny model byłby taką klapą jak 159 to powiększałyby się "debet" marki. Modele muszą na siebie zarobić... Wydaję mi się, że oni chcą zobaczyć po Giuliettcie w którą stronę iść. Jak osiągnie realny zamierzony cel (bo o produkcji 100 tys. rocznie podczas kryzysu można tylko pomarzyć) to myślę, że doczekamy się czegoś lekkiego i mocnego w segmencie sedanów. A design się zmienia, 8C nie będą produkować przez nieskończoność :P

nie mozna mówic o klapie.... nie przesadzaj, auta po klapie nie utrzymuje sie w ofercie przez 7 lat, chyba? Bo dwa lata jeszcze ma byc w sprzedaży. Problem nie w ilosci sprzedanych 159 ale w finansach firmy, a JAK WIESZ ZAPEWNE, sprzedaż aut NIE PRZEKŁADA SIE JEDNOZNACZNIE na wyniki finansowe firmy. Dowodem choćby rewelacyjna sprzedaż Renaulta niedawno i fatalne finanse firmy.... Ważne są koszty pracy, koszty utrzymania linii, koszt wytworzenia, podatki, sposób zarządzania i dziesięc innych rzeczy...
Ludzie, nie myślcie populistycznie:))

No i fajnie, bedzie kolejne piękne auto ktore zamiast zarabiać, bedzie robic za wizerunek:)) a do sprzedaży wyprodukują ociężałego paszczura z buzia mumina:))

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót