Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
spokojnie Radzia. To jest auto sportowe, poza tym już znów nie aż tak muminowate.

Ja nie narzekam - uwazam, ze to krok w dobrym kierunku, a raczej bedzie jesli wdroza auto do produkcji. Dobra koncepcja jest dbanie o niska mase zamiast pchania gigantycznych silnikow. A co do muminowatosci to imho jest to poprostu nawiazanie do klasycznych motywow z tippo stradale, disco volante czy gulietty ss.

O ile się nie mylę, już mamy Lotusa Evorę, popieram ideę małych sportowych aut, za być może rozsądniejszą cenę niż 8C, ale po Alfie spodziewał bym się fajerwerków stylistycznych (przystępnych a nie koncepcyjnych) na takim polu jak samochód sportowy, natomiast to że popełnili taki plagiat rżnąc wprost z Lotusa, jest po niżej wszelkiej krytyki i łapy mi opadły. Temu modelowi...w tej formie ja mówię nie, tyle.

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:58 ----------

Wizualizacja pochodzi ze strony auto.it.

To jest genialne, smuklejsza, nie nadmuchana, nie Lotus....

Ostatnia edycja:
Widać ze projektantom 4C zależało na każdym gramie w wadze auta. Wystarczy popatrzeć na wewnętrzną stronę drzwi, które są pozbawione niemal wszystkiego :D

img_2827.jpg

W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi :D

Też te dwa nazwiska przyszły mi do głowy. Ale jest jeszcze jedna osoba, która przychodzi mi do głowy. Jacek Balkan :)

Piotr Frankowski z TopGear? :> lub Maznas;)

Marco Tencone, szef biura stylistycznego Alfy i Lancii o nowej 4C. Auto opracowane zostało w zaledwie trzy miesiące.

W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi

A skąd masz tą wiadomość? Bo Prokop i Maznas są dość charakterystyczni, każdy na swój sposób, tak samo Zientarski, choć ona akurat nie mówił chyba nic nt. 4C w radiu, w kazdym razie nie zapamiętałem :)

Choć Maznas i Kornacki to prawdopodobne typy :D

Po pierwsze Prokop do 4C się nie zmieści, a po drugie on nie lubi Alf.

Hehe, rzeczywiście to mi się tak ewidentnie nie rzuciło w oczy, ale jego nie brałem na serio w typach :P Jakby to było M3 to co innego ;P

BTW. Zauważyłem, że mamy z kolegą pafka prawie identyczne spalanie (ja mam 9,87) :) I z tego, co z grubsza kojarzę (tylko z podpisów w wątkach, gdzie obaj coś pisaliśmy), to w podobnej skali ostatnio trochę spadło :P Szkoda, że u mnie 60 kucy mniej źre tyle samo :P

Jakby to było M3 to co innego
No właśnie :-)
Zauważyłem, że mamy z kolegą pafka prawie identyczne spalanie (ja mam 9,87) I z tego, co z grubsza kojarzę (tylko z podpisów w wątkach, gdzie obaj coś pisaliśmy), to w podobnej skali ostatnio trochę spadło
U mnie nic ostatnio nie spadło, bo ostatni raz tankowałem ponad 4 miesiące temu ;)
Szkoda, że u mnie 60 kucy mniej źre tyle samo
To też zależy gdzie, i jak się jeździ. Ja Brerą w 90% jeżdżę w trasie, i owszem lubię sobie gaz mocniej wcisnąć, ale jednak w większości jeżdżę raczej oszczędnie - może nie bardzo spokojnie, ale ekojazda nie jest mi obca.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót