Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.

Ja mimo wszystko widzę jednak podobieństwo...

No i zgodzisz się chyba, że Gtv, Brerę albo 8C raczej ciężko pomylić z czymś innym.

Jak ktoś chce to i w niebie diabła zobaczy...

GTV nie do podrobienia. Brera też ale jak porównasz 8C z profilu do 4C to tylko minimalnie proporcje inne będą.

niby na pierwszy rzut oka fajna, ale... wygląda tak trochę pokracznie, takie trochę na siłę zmniejszone 8C, może bardziej karykatura...

Dla mnie bomba, tylko dziwna przednia maska-nie otwiera się??

nie zapominajcie, że to prototyp - do wersji produkcyjnej jeszcze sporo się zmieni

Fajna jest ta nowa 4C GTA, ma mnóstwo fajnych smaczków stylistycznych. Ale najlepsze jest to - silnik centralny, napęd na tył i 850kg :) Jeśli otrzyma ten silnik 1.75 235KM albo jeszcze coś mocniejszego, to wreszcie będziemy mieli rasowego sportowca z pod znaku AR, który nie będzie kosztował majątek tak jak 8C.

Spodziewałem się, że 4c wyznaczy nowe trendy stylistyczne. Jednak dalej nawiązuja do 8c. Ale może być również dobra jak samochody Lotusa. Z Elise mi się najbardziej skojarzył.
Zobaczymy na żywo. Zdjecia nie zawsze dobbrze oddają wygląd.
Po za tym blondynka na stoisku 4c miodzio :)

Ostatnia edycja:
Nie wiem co Wy chcecie od tego auta, nie wygląda tak powalająco jak 8C na premierze, ale przede wszystkim to będzie jeździć i będzie dostępne dla zwykłego Kowalskiego. Wolicie Opla z nadmuchanymi nadkolami, którym będzie można przymielić na CPNie? :P

To auto nie ma rywalizować z Ferrari, ma rywalizować z Boxsterem, nie ma być do lansu tylko do zabawy - takiej Alfy brakowało w ofercie od początku lat 90-tych :)

Najgorsze jest to, że od dzisiaj ja również myślę, że Giulia będzie muminem :P

PS
Czy Spider Duetto, Giulie, GTV6 były zadziorne, agresywne? Alfa Wam się z Mitasubiszi pomyliła? :P

Ostatnia edycja:
Nie wiem co Wy chcecie od tego auta, nie wygląda tak powalająco jak 8C na premierze, ale przede wszystkim to będzie jeździć i będzie dostępne dla zwykłego Kowalskiego. Wolicie Opla z nadmuchanymi nadkolami, którym będzie można przymielić na CPNie? :P

To auto nie ma rywalizować z Ferrari, ma rywalizować z Boxsterem, nie ma być do lansu tylko do zabawy - takiej Alfy brakowało w ofercie od początku lat 90-tych :)

Najgorsze jest to, że od dzisiaj ja również myślę, że Giulia będzie muminem :P
Szkoda, że panowie ze słonecznej italii tak sobie umiłowali trend muminowaty. Gdyby taka 4c bardziej przypominała klin, miała więcej ostrych kantów, zdecydowanie bardziej by mi się podobała. A tak to wygląda trochę zabawkowo. :P

PS
Czy Spider Duetto, Giulie, GTV6 były zadziorne, agresywne? Alfa Wam się z Mitasubiszi pomyliła? :P
A nie były?! :P Spójrz na przód gtv6 - to spojrzenie zabija saracenów, a wszystkich innych zdmuchuje z drogi. :P Giulia? Jej złe spojrzenie w stylu '>:(' też optymistycznie nie nastraja. :P Spider to moim zdaniem z założenia samochodzik dla metroseksualistów, więc do reszty moim zdaniem nie pasuje. :P No ale jak już powiedziałem - to tylko moje zdanie.

Nie wiem co Wy chcecie od tego auta, nie wygląda tak powalająco jak 8C na premierze, ale przede wszystkim to będzie jeździć i będzie dostępne dla zwykłego Kowalskiego.

Już widzę te rzesze Kowalskich których na nie stać!

Gdyby taka 4c bardziej przypominała klin, miała więcej ostrych kantów, zdecydowanie bardziej by mi się podobała.

Pewnie gdyby wyglądało tak jak opisujesz wyżej to byś powiedział, że wygląda jak pomniejszone lambo ;P

A nie były?! Spójrz na przód gtv6 - to spojrzenie zabija saracenów, a wszystkich innych zdmuchuje z drogi.

Trudno się z tym nie zgodzić.

Wszystkie mają oczy mumina, GTV z nich wygląda najbardziej agresywnie, ale to dlatego, że to coupe z czasów, kiedy królowały ostre krawędzie. Brera, 159 nie są w kształcie klina, a jakoś wszyscy krzyczą, że były agresywne. Ahhh te szerokie nadkola i małe światełka :P

Po pierwszych newsach wiadomo było, że to będzie malutkie auto o dziwnych proporcjach (silnik z tyłu), ja się nie nastawiałem na coś w stylu konceptu Brery czy 8C, bo to były całkiem inne samochody.

Dobrze, że nie żyjemy pod koniec lat 60-tych, bo wtedy to niektórzy dopiero by narzekali na taki pogodny "ryjek":
21.jpg

Oczywiście nie widać żadnych podobieństwo do 4C :D
45.jpg

22.jpg

---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:10 ----------

Czy to znaczy, że widząc we wstecznym lusterku przód Fiata 125p oblewasz się zimnym potem i zjeżdżasz na pobocze?
Właśnie znalazłeś się na czarnej liście bimskiego za ten tekst :D :D

Faktycznie, linia całkiem przypomina Stradale. Niby czerpali z najlepszych wzorców, ale jednak między autkami jest przepaść...

Na czarnej liście bimskiego jestem od września 2009, bo wtedy kupiłem Fiata i ośmieliłem się go nazywać Alfą Romeo ;).

Nie za ladna ta 4C. Wyglada jak Elise, takie jest moje pierwsze skojarzenie. Toy car. Do tego 4 cylindrowy silniczek, dziwny rozklad mas. Miejmy nadzieje, ze w realu bedzie wygladac lepiej. Nie pasuje AR z takim stylem. Nie sadze, zeby Pininfarina, Bertone, czy Giugiaro podpisal sie pod tym projektem.

Nie wiem co Wy chcecie od tego auta, nie wygląda tak powalająco jak 8C na premierze, ale przede wszystkim to będzie jeździć i będzie dostępne dla zwykłego Kowalskiego.

Heh, to teraz czekamy co wspomniany wyżej kolega (chwilowo niestety nieobecny...) powie na temat auta dla siebie:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót