Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
może mogli trzy twinairy do kupy złączyć hehehe,a tak na poważnie trzeba trzymać kciuki żeby to w ogóle do produkcji weszło.

No wejść ma na poważnie - tak oficjalnie twierdzi Fiat :) A 3 Twinairy to by było R6 2,7 l i 315 KM czyli prawie tyle co silnik BMW 1 M coupe i nawet przy masie 1000 kg urywałoby głowę :)

Choć bardziej prawdopodobne są raczej "czwrórki" - może zrobią jakiś 2.0 TBi... o mocy również bliskiej 300 KM...

Właśnei przeczytałem dość starego niusa, że 4C ma być produkowana także jako roadster w wersji Abarth.

W tej wiadomości jest też wzmianka o cenie 45 tys. EUR (nie wiem ile to w przeliczeniu na nerki :D)

to by były 2 nerki, wątroba, i 1 płuco czyli jakoś by się dało przeżyć :D

45k E hmmmm patrząc że ma to być auto tylko i wyłącznie do lansu i frajdy bo z Porsche czy nawet Ferrari to nawet nie śmie konkurować, to cena w miarę przystępna...

Wygląda nieźle, dane techniczne tez zachęcają, zobaczymy jak będzie jeździć.

Ja zwykle nie jestem malkontentem to ten kolor na egzemplarzu z Genewy chyba ktoś w koszmarach o Berlusconim wyśnił... Feeee...

Ostatnia edycja:
11.jpg

12.jpg

Nowy Nissan - znajdź 10 różnic ;).

A z tego kąta:
13.jpg

Wygląda trochę zbyt oble i przysadziście...

Ostatnia edycja:
A pamięta ktoś tutaj jeszcze coś takiego jak mito gta? :D Żeby później nie było znowu 'fiat leci w ch*! podcina alfie skrzydła!'. :P Nowy samochód, a już ma matowy lakier. ;P Dopiero by było postów o kiepskości alfy (vide wątek o awariach w nuova nuova giuliettach :D).

Aha, ktoś już kiedyś próbował wstawić sześć cylindrów centralnie w samochodziku o zupełnie małym rozstawie osi i wcale rewelacji nie było. :P Więc proponuję się uspokoić, zluzować majty i poczekać na dalsze rewelacje rodem z bajek braci Grimm (tudzież rybaka alfonsa).

Ostatnia edycja:
Nie nalezy zapominać ze 4C to narazie Concept Car. Do modelu produkcyjnego jeszcze daleka droga. I ile nadwozie już znacznie się pewnie nie zmieni to wnętrze będzie zupełnie inne.

[

Nowy Nissan - znajdź 10 różnic ;).

A z tego kąta:

Wygląda trochę zbyt oble i przysadziście...

Ten nissan to nie GTR a o tym pisałeś wcześniej, więc trzymajmy się faktów.
Poza tym z profilu prawie identyczne ale przód i tył to już inna bajka. Zresztą większość sportowych aut z profilu po ciemku ciężko rozróżnić i jest to po części zasługa stylistów a resztę wymusza aerodynamika.

Mam nadzieję, że seryjna wersja będzie niewiele odbiegać od tego modelu bo nie widać tutaj zbytyniej awangardy technicznej.

1226498746491ae2ba7b31c.jpg

Ja mimo wszystko widzę jednak podobieństwo...

No i zgodzisz się chyba, że Gtv, Brerę albo 8C raczej ciężko pomylić z czymś innym.

Ostatnia edycja:
pingwin by sie zaplakal ze ma muminkowe oczka;) nic ze zbudowana jest jak prawdziwe sportowe auto a nie tipo na sterydach ale ma brzydkie oczka;)

To smutne, ale jest zwyczajnie... Brzydka =(
Niby muskularna, a taka obla jakas, bez zadziornego stylu, niby 800kg, ale nie wydaje sie leciutka... Mnie pasuje tylko tyl, nad przodem niech troche popracuja, boki i blotniki przejda =)

Jest naprawdę dobrze, ale... mogłoby być ciut lepiej ;)
Przód i tył bardzo mi się podoba, natomiast nie do końca przekonuje mnie linia dachu i szyb...
Nie zmienia to faktu, że auto jest super, i kto wie, może kiedyś nawet w takie 4C bym celował...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót