• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Znalazłem to zdjęcie przypadkiem, pokazałem żonie i chyba źle zrobiłem..
Usłyszałem tylko „kiedy ten lift i jaka zmiana w cenach”.
Jak wielu z Was mam nadzieje, że lift nie będzie się wiele różnił od tego co na tym zdjęciu.
Imho bardzo podobne do ostatniego Camaro..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dla mnie giulia, to 100% 156 przedlift. Nic ze 159 tu nie ma.
Też mam takie zdanie. Cieszę się zatem, że idą w stronę 159 bo to dla mnie najładniejszy samochód na świecie. Ostatni prawdziwy niepowtarzalny design z charakterem. Nikt nie mówił 159, że jest podobna do BMW :D

też widzialem to zdjecie i sie zastanawialem czy to fake czy co ;) ale dla mnie wyglada mega zaje....cie :)

A ja to jednak jestem widzę mega szczęściarzem bo dla mnie 156 była ładniejsza niż 159. Przód giulii obecny podoba mi się bardziej niż to. Może to przez to tanie scudetto.
Ale fakt że dobrze zshopowane

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Tutaj to się nijak nie komponuje.

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

[emoji3480]
93.jpg

Byłoby cudnie, gdyby tak mogła wyglądać, ale niech zgadnę: niedasie :)

... i paroma drobnymi kosmetycznymi zmianami jak w giulietcie od 9 lat.

PIĘKNA! W końcu dopracowali najsłabszy stylistycznie element, czyli reflektory. Mam nadzieję że tył też odświeża..

Tyle się mówi na forum żeby nie porównywać Alfy do Mazdy a tu proszę. Sami Włosi porównali te dwa auta. Polecam zwłaszcza znającym język. Fajny test. Chociaż głównie w nim chodzi o porównanie napędów. https://youtu.be/SUOVoa05zxE

Ostatnia edycja:
O, ładny kolor Giulii !

Ale lekko zaskakuje 2m w hamowaniu na niekorzyść Giulii, lżejszej i z większymi zaciskami i tarczami. Szkoda że ma danych o oponach, bo coś tu nie gra (tu akurat bez przekory piszę).

Facelift tak jakby...
315.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Niestety z zewnątrz podobna do innych aut jak i wewnątrz także kopia w tym przypadku BMW. U mnie w 3 F30 jest taki sam kokpit i gałka od automatu. Niestety oryginalna stylistyka zakończyła się na modelu 159.

No przód z profilu jest podobny bardziej do beatki, ale to bardziej z proporcji a nie zabiegów stylistycznych. Wystarczy popatrzeć na odległość pomiędzy drzwiami a kołem w 159 i giulii. Natomiast stylistycznie giulia jest reinkarnacją 156 prelift. A to chyba is not bad, is it? Ja osobiście byłem mega rozczarowany brakiem swiatel ala 159 z przodu i płakałem jak kupiec cofał moją sunią spod domu:) Giulia by była idealna ze światłami typu tonale[emoji3590][emoji3590][emoji3590].

A te schowki dla miłośników nokii 5110:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Mi się podobają duże oczy w Giulii, a ten zabieg stylistyczny w Tonale za bardzo nawiązuje do Volkswagena.

Amen. Przykre.

Ciekawe co to za "schowki" po obu stronach lewarka? Raczej nie na współczesny telefon.

Telefon, może tak tylko wygląda na niewielki otwór obstawiam, że jest tej samej wielkości co obecny.

Szkoda, że jak już robią taką zmianę konsoli to nie dorzucili przycisku programowalnego z ulubioną funkcją obok gałki obrotowej.

Ja już się w tym wszystkim pogubiłem. Co wy komentujecie? ustalmy pewne rzeczy:

zdjęcie czerownej giulii ze światłami typu Tonale to photoshop. tak czy nie? Czy to coś istnieje?

zdjęcie wnętrza to skąd jest? Czy to po tym wnosicie że kokpit jest jak w BMW?

Amortyzatory
Powrót