• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Podobno lifting Giulii jeszcze w tym roku. Ciekawe jak dalekie będą zmiany.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

sądzę, że stylistycznie minimalne, może temat pójdzie w stronę multimediów czy tego typu spraw.

pewnie jak w Stelvio, inaczej przy podłokietniku, grubsza kiera, inna gałka na drążku, pewnie multimedia. pewnie też będzie kilkadziesiąt innych zmian których na oko nie widać.

Pytanie też, ja bardzo zmienią się soft i na ile będzie to dopracowane... zarówno w Stelvio, jak i w Gulii.

Wycofanie się z produkcji 159 w 2011 było błędem firmy, natomiast zakończenie produkcji Giulii będzie nieuniknione.... Samochód ładny i poprawny. Nic poza tym. Linia nadwozia jeszcze atrakcyjna jednak ma zbyt wiele wspólnego z niektórymi markami. Nie wnosi żadnej innowacyjności na rynku i niestety nie kładzie na kolana. Dodatkowo jest to design bardzo szybko starzejący się.... Są samochody, które przetrwają próbę czasu a są też takie, które niestety nie dadzą rady. W mojej opinii Giulia należy do tych drugich. Osobiście samochód mi się podoba z zewnątrz i w środku ale niestety nie jest innowacyjny jak AR159 podczas swojej premiery....

Nie zgodzę się. Design ładny i nie zestarzeje się. Taką miałem refleksję porównując np. ze Stingerem, który wg mnie zestarzeje się dość szybko.

W mojej opinii to piękne i wyjątkowe auto. Nie ma na rynku nic innego czym mógłbym jeździć jeśli by Giulii zabrakło (od biedy Stinger, niechętnie BMW, ew zmiana na zupełnie niefunkcjonalne ale dające fun Fiat 124 spider, który chyba już wyszedł z produkcji czy Mazda MX-5).

Dodam że przy wyborze szukałem funkcjonalnego (jedyne moje auto), dające frajdę i emocje z jazdy. Najlepiej RWD. Szukałem usportowionej limuzyny, ze wskazaniem na sport niż wygodę bardziej. Lepszego auta nie mogę sobie wyobrazić znaleźć do tego stopnia, że boję się co będzie po Giulii (na dzisiaj mam nadzieję że jakaś kolejna jeszcze nieelektryczna Giulia). No chyba że budżet pozwoli na np. Maserati - choć Maserati jako jedyne auto, chyba bym tylko chuchał i dmuchał na nie. ;p

¯\_(ツ)_/¯

Nie zgodzę się. Design ładny i nie zestarzeje się. Taką miałem refleksję porównując np. ze Stingerem, który wg mnie zestarzeje się dość szybko.

W mojej opinii to piękne i wyjątkowe auto. Nie ma na rynku nic innego czym mógłbym jeździć jeśli by Giulii zabrakło (od biedy Stinger, niechętnie BMW, ew zmiana na zupełnie niefunkcjonalne ale dające fun Fiat 124 spider, który chyba już wyszedł z produkcji czy Mazda MX-5).

Dodam że przy wyborze szukałem funkcjonalnego (jedyne moje auto), dające frajdę i emocje z jazdy. Najlepiej RWD. Szukałem usportowionej limuzyny, ze wskazaniem na sport niż wygodę bardziej. Lepszego auta nie mogę sobie wyobrazić znaleźć do tego stopnia, że boję się co będzie po Giulii (na dzisiaj mam nadzieję że jakaś kolejna jeszcze nieelektryczna Giulia). No chyba że budżet pozwoli na np. Maserati - choć Maserati jako jedyne auto, chyba bym tylko chuchał i dmuchał na nie. ;p

¯\_(ツ)_/¯

W pełni się zgadzam.

W pełni się zgadzam.

i ja się zgodzę,
wiadomo - gust gustem i trudno się przekonywać,
ale o ile co do zasady np. podoba mi się nowy 508, to kiedy stały obok siebie AR i 508, to jednak miałem takie poczucie, że mimo że ładny to szybko się opatrzy;

Wycofanie się z produkcji 159 w 2011 było błędem firmy, natomiast zakończenie produkcji Giulii będzie nieuniknione.... Samochód ładny i poprawny. Nic poza tym. Linia nadwozia jeszcze atrakcyjna jednak ma zbyt wiele wspólnego z niektórymi markami. Nie wnosi żadnej innowacyjności na rynku i niestety nie kładzie na kolana. Dodatkowo jest to design bardzo szybko starzejący się.... Są samochody, które przetrwają próbę czasu a są też takie, które niestety nie dadzą rady. W mojej opinii Giulia należy do tych drugich. Osobiście samochód mi się podoba z zewnątrz i w środku ale niestety nie jest innowacyjny jak AR159 podczas swojej premiery....
Akurat to włoski design słynie z ponadczasowości. Vide Giulietta, która po 10 latach nadal wygląda świetnie. Zobacz jak wyglądają dzisiaj kompakty innych marek po 10 latach - albo śmiesznie albo strasznie. I tak samo Giulia, po kilku latach nic się nie zestarzała pod względem wyglądu. A teraz zobacz sobie japoński krzykliwy design, jakby dziecko bawiło się ekierką i kredkami. To jest coś co zestarzeje się bardzo szybko...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Akurat to włoski design słynie z ponadczasowości. Vide Giulietta, która po 10 latach nadal wygląda świetnie. Zobacz jak wyglądają dzisiaj kompakty innych marek po 10 latach - albo śmiesznie albo strasznie. I tak samo Giulia, po kilku latach nic się nie zestarzała pod względem wyglądu. A teraz zobacz sobie japoński krzykliwy design, jakby dziecko bawiło się ekierką i kredkami. To jest coś co zestarzeje się bardzo szybko...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Otóż to. W giulii szybko zestarzeje się parę innych rzeczy (kwestie wyposażenia jak xenon, multimedia), ale nie design :) gust gustem, może się nie podobać, ale jest takie powiedzenie: klasyka zawsze w modzie, a design Giulii jest własnie klasyczny z dodatkiem włoskiej finezji, ciężko o coś co mogłoby się wolniej starzeć :)

Moje przemyślenie jest takie, że gdybym nie znał tego samochodu, zobaczyłbym go dzisiaj pierwszy raz na drodze, to nie byłbym pewny, czy to auto dopiero miało premierę czy jest np. 5 letnie. Dla niektórych jest to plus, dla innych minus, bo auto na dzisiaj nie powala nowoczesnością. Ale uważam że dokładnie takie samo wrażenie będzie robić za x lat, właśnie dzięki klasycznemu designowi i braku krzykliwości, podczas gdy te nowoczesne będą miały już przeterminowany i niemodny design.

"auto na dzisiaj nie powala nowoczesnością" czyli nie ma kupy gadżetów, jakie robią z samochodu współczesnego wielki, jeżdżący smartfon.
Niech dalej nie powala.

"auto na dzisiaj nie powala nowoczesnością" czyli nie ma kupy gadżetów, jakie robią z samochodu współczesnego wielki, jeżdżący smartfon.
Niech dalej nie powala.

Może kup sobie w końcu jakiegoś smartfona, może być nawet na kółkach i oszczędź nam swoim swoich złotych myśli :P

Akurat to włoski design słynie z ponadczasowości. Vide Giulietta, która po 10 latach nadal wygląda świetnie. Zobacz jak wyglądają dzisiaj kompakty innych marek po 10 latach - albo śmiesznie albo strasznie.

gust gustem, może się nie podobać, ale jest takie powiedzenie: klasyka zawsze w modzie

Widzę tu niezłe kółko wzajemnej adoracji :D
Giulietta nadal wygląda świetnie? :D
A może klasycznie? ;)

Ludzie! Od samego początku miała zrypany przód i tak jej zostało do dziś. Gdzie wy macie oczy?

A teraz zobacz sobie japoński krzykliwy design, jakby dziecko bawiło się ekierką i kredkami. To jest coś co zestarzeje się bardzo szybko...

To pozwolę sobie podać kilka przykładów tego krzykliwego japońskiego designu, ok?
Tak po jednym w każdej marki, żeby nie było:
Honda NSX
Mitsubishi Lancer EVO X
Toyota Supra 4gen
Mazda MX-5
Nissan 350/370Z

Wymieniać dalej?

Chyba mowa o współczesnych samochodach, przykłady takie z pupy trochę.

Ludzie! Od samego początku miała zrypany przód i tak jej zostało do dziś. Gdzie wy macie oczy?
przód delikatny - ot trochę auto dla pańci, i pewnie to CI się nei podoba. Trzeba było naszą Giuliettę trochę podrasować (bo też mnie to irytowało, mimo że autem praktycznie nie jeżdżę) stąd wskoczył zdeżak przedni z Veloce i nowy grill/kratki/pierścienie halogenów - trochę dostała pazura. Nie możesz jednak twierdzić że design jest nieudany - jest, po 10 latach wygląda ciągle aktualnie.

Widzę tu niezłe kółko wzajemnej adoracji :D
Giulietta nadal wygląda świetnie? :D
A może klasycznie? ;)

Ludzie! Od samego początku miała zrypany przód i tak jej zostało do dziś. Gdzie wy macie oczy

Ja pisałem o Giulii, od niej zaczął się wątek. Co do przodu Giulietty się zgadzam- nigdy mi sie nie podobał, ale to praktycznie wyłącznie kwestia kształtu reflektorów. Poza tym do dzisiaj wygląda świeżo, zwłaszcza tył.

Btw. uwielbiam jak fani japońskiej motoryzacji muszą wyciągać z rękawa jakieś niszowe egzotyki żeby potwierdzić tezę równości/wyższości względem masowej motoryzacji europejskiej ;) Jeśli komentujemy giuliette, porównajmy proszę do np hondy civic czy toyoty corolli ;)

Amortyzatory
Powrót