[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja już się w tym wszystkim pogubiłem. Co wy komentujecie? ustalmy pewne rzeczy:

zdjęcie czerownej giulii ze światłami typu Tonale to photoshop. tak czy nie? Czy to coś istnieje?

zdjęcie wnętrza to skąd jest? Czy to po tym wnosicie że kokpit jest jak w BMW?

Giulia ze światłami Tonale jeszcze nie istnieje. To Photoshop.

Zdjęcie wnętrza to przyłapane na ulicy Stelvio. Miało też maskowania przedniego i tylnego zderzaka i na moje oko była to wersja Q.

Myślałem, że forum oszaleje na nowo, a tu nic. Kilka dni temu na Interii ukazał się artykuł o tym, że wyciekły zdjęcia nowej Alfy Romeo GT, zrobionej na podstawie Giulii. Wyciek oczywiście kontrolowany, na jakiejś prezentacji, ale i tak zapowiada się całkiem ciekawie - zupełnie inaczej, jak przewidywano dotychczas, że będzie to po prostu Giulia z krótkim tyłem. Jak na złość nie mogę już teraz znaleźć tego artykułu.

A to nie był Prima Aprillis? :)

Czy ktoś z posiadaczy Giulii może podzielić się informacją jaki ten samochód ma prześwit?

sciagnij instrukcje, tam byly jakies rysunki. wersje q4 maha 14mm wiecej niz zwykle.
ogolbie bie hacze nigdzie, nie ma tego co w 159 - wysunietego nosa piza przednia os

Giulia 1.3
Moja w servisie i bujam się fjutem 500x z silnikiem 1.3 150KM. Jak ten silnik dostanie dodatkowe 30KM w giulii, to nawet tragedii nie będzie, bo to auto całkiem fajnie się odpycha.
59.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Giulia 1.3
Moja w servisie i bujam się fjutem 500x z silnikiem 1.3 150KM. Jak ten silnik dostanie dodatkowe 30KM w giulii, to nawet tragedii nie będzie, bo to auto całkiem fajnie się odpycha.
Smutek mnie ogarnia. Już tego "SUV" wannabe w Alfie przebolałem. Teraz jeszcze będzie to fiat 500X z silnikiem 1.3 z znaczkiem Alfy. Gdzie to zmierza?
Żeby nie było. Jeździłem 500X i to spoko samochód. Nawet ten silnik testowałem ale są jakieś granice :)

Dzisiaj jakaś noc cudów w FCA. Czy w AR to kit czy rzeczywiście można coś więcej ugrać ktoś wie?

Dzisiaj jakaś noc cudów w FCA. Czy w AR to kit czy rzeczywiście można coś więcej ugrać ktoś wie?

Zależy.
Niektóre oferty na Otomoto zostały podpisane "Noc Cudów" a ich cena nie zmieniła się względem tego co wisiało tydzień wcześniej.
Niektóre oferty, które widziałem przed, zmieniły się o 10-20k. Także w tym przypadku całkiem miło.

Największy rabat wśród ofert to chyba 67 tysięcy na Veloce. Niestety nie wiem ile kosztowała wcześniej. Ogłoszenie wciąż wisi ale w poniedziałek dealer twierdził, że zarezerwowana i dogrywają z klientem szczegóły.

Ja osobiście zamówiłem sztukę przecenioną o ok. 57 tysięcy, rocznik 2018. Wcześniej była droższa o dwiadzieścia parę tysięcy ;)

Noc cudów się skończyła i ceny wróciły do normy. Fajna Giulia, którą miałem na oku teraz droższa o 14 tysięcy złotych. Fajnie, że nawet promocji FCA nie potrafi ogarnąć, bo ciekawe jak mam podpisać umowę skoro jestem na 3-miesięcznym rejsie ...

Być może gdyby po moim powrocie auto dalej stało w salonie, to odwiedzajac salon i proponując zakup w gotowce następnego dnia udałoby się wynegocjować cenę z nocy cudów lub lepszą...

Ostatnia edycja:
oj jak cie nie ma na miejscu to jak chcesz cos kupic/podpisac/zaplacic? na tym polegaja takie promocje. czy w usa ludzie skarżą sie na sklep ze w black friday nie mogli pojsc do sklepu? ma byc specjalna cena tylko wtedy, czesciowo pewnie dealer schodzi z marzy, cos dorzuca fca na ten dzien i jest cena specjalna. mozesz zaliwac, ale nie zwalaj winy tu na fca.

Promocje rządzą się swoimi prawami. Nie jesteś w stanie spełnić warunków jakie założyli to nie dostaniesz rabatu.
FCA pewnie chce sobie podbić sprzedaż i pozbyć samochodów i jednocześnie poprawić wyniki kwartalne, więc nie będą czekać do następnego miesiąca. A już na pewno nie 3 miesiące po których ktoś przyjdzie i zapłaci. Co też w sumie z punktu widzenia sprzedawcy nie jest pewne bo w tym czasie można się wycofać.

Roszczeniowość over9000 :)

Coś jak na olx "Dej mie darmo Mam horom curke" :P Najlepiej żeby wszystko było za pół ceny z kawą i dostawą do domu w dogodnym terminie. Rozbestwione społeczeńswto wiecznymi rabatami. Najlepiej jednak takim manipulować :)

Być może gdyby po moim powrocie auto dalej stało w salonie, to odwiedzajac salon i proponując zakup w gotowce następnego dnia udałoby się wynegocjować cenę z nocy cudów lub lepszą...
Na pewno nie lepszą ;D Z tego co rozmawiałem z nimi w zeszłym roku, noc cudów raz w roku to faktycznie noc cudów i większego rabatu raczej nie urwiesz. Jak dorównasz do tego z nocy to będzie bardzo dobrze.

Tak poza tym to oni mają odgórnie narzucaną politykę cenową - w danym miesiącu sprzedawca może dać max rabat X%, w kolejnym to już zupełnie inny rabat (lepszy albo gorszy). Pole manewru mają ograniczone. Co jest idiotyczne patrząc na to jak się męczą z Giuliami w dieslu i manualu z rocznika 2016, które są ciągle na stanie z pewnie maksymalnym rabatem, a i tak nikt nie chce kupić.

Amortyzatory
Powrót