[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
[MENTION=1012]Ludvigus[/MENTION] przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

A teraz na serio. No kurde piękne auto!

@Ludvigus przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

To, że jeździ kilka czy kilkanaście sztuk sklejonych na słowo honoru to nie znaczy, że wejdą do produkcji. Historia zna wiele takich przypadków. A nawet jeśli wejdą, to na pewno będą się psuły na potęgę i zabiją mase ludzi bo są niebezpieczne. No i poza tym gdzie Alfie do Lexusa... Sergio c..j!!!

Tak tylko uprzedzam posty znawców :)

Po co zioniesz? nie moja wina, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie umiesz też dyskutować, nikt Cie tej sztuki nie nauczył. Umiesz tylko kurczowo bronić swoich tez. To wielka niedojrzałosć, synu. Po co ten cały cyniczno-ironiczny wpis powyżej?
Pisałem, że istnieje możliwość ze auta nie będzie, owszem. Nie bierzesz pod uwagę tego, że rzeczywistość zmienia się, z dnia na dzień, w biznesie szczególnie? Po tylu wałkach, opóźnieniach, przesuwaniu planów, kiepskiej kondycji finansowej czy też zwykłych bajkach od Sergio, wszystko było mozliwe. Wygląda jednak na to, że auto będzie, pytanie tylko, czy nie jets wypychane na siłę, bo dłużej już nie można naciągać klientów i całej branży.
Pytanie tylko, ilu ludzi kupi dzieciaka z ryzykiem chorób wieku dziecięcego? ja czekałem na to auto ale musiałem wziąć inne. I nie wymienię go, leasing mam jeszcze na rok. A ja jestem klientem Sergio więc Sergio na razie auta mi nie sprzeda. A Gulia to nie masówka, to nie auto dla Kowalskiego, to auto dla ludzi lepiej sytuowanych ale ludzi też z fantazją, nie bojących się marki. A przyzwyczajenia ludzkie to bardzo silny czynnik: jak skłonisz wielbiciela beemy do kupna alfy? jak skłonisz nabywce superba albo avensisa do kupna alfy?
Cholernie trudna sprawa. Mam szczęscie pracować w dobrej firmie, gdzie istnieje możliwośc wyboru aut wyższej klasy wedle uznania. Ale ilu takich jest? W Europie jest podobnie, Gulia musi być naprawde ale to naprawde znakomita, aby wbić się na rynek.
Myśl, synu, a nie trać czasu na jałowe ironizowanie.

- - - Updated - - -

@Ludvigus przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

nie umiesz sobie darować? przeczytaj dokładnie wszystkie moje wpisy na przestrzeni czasu. To ja założyłem ten wątek DWA LATA temu, "alfa giulia w 2014". Poczytaj od początku i prześledź co się działo przez ten czas w temacie nowych alf. To wtedy pogadamy. Na razie mam wrażenie rozmowy z dzieciakiem, niestety.

KRS nie bądź jak twój stary- zjedz snickersa.
Swoich tez to ty tu bronisz od dawna pisząc ''przecież już dawno o tym pisałem''. Weź człowieku zniknij z tego forum bo tylko psujesz tu atmosferę. P.s wali mnie to jak sie do mnie odszczekniesz :cool:

Popieram zdanie kolegi powyżej

- - - Updated - - -

A koledze od crosswagena proponowałbym sprzedaż auta bo jego narzekanie też mi się już znudziło. (Dla przypomnienia w około DWÓCH MILIONACH TOYOT zacinał się pedał gazu)

Pozdrawiam forumowiczów

I nie pisz do nikogo "synu" bo to jest niepoważne.

To wielka niedojrzałosć, synu

Po pierwsze kolego, synu to mów do swojego syna, kultury trochę. Po drugie wielką niedojrzałością jest brak dystansu do siebie, bo nikt Cię nie obraził, a jedynie z ironicznie podsumował Twoje formuowe tezy. Po trzecie nie jeden forumowicz podsumował Twoje wypociny, w których zmieniasz zdanie każdego dnia w zależności jak wiatr powieje. Stąd jesteś absolutnie niewiarygodny.
Po czwarte - przestań się podniecać tym leasingiem i Lexusem, bo przecież napisałeś, że to auto firmowe. Jeśli nie płacisz hajsu swojego za auto, to z zasady powinieneś zluzować swoje wypowiedzi.

Podsumowując - jak 10 osób Ci mówi, że jesteś pijany, to znaczy, że musisz się położyć. Przetłumaczę Ci teraz, żebyś Ty nie miał problemów z czytaniem ze zrozumieniem - jak 10 osób mówi Ci, że piszesz głupoty, to może jednak czas się nad sobą zastanowić.

Pozdrawiam serdecznie

Ostatnia edycja:
a ja mam takie pytanie czy ktoś się orientuje kiedy auto będzie można zamawiać i kiedy ewentualnie odbierać?I nie chodzi mi tu o QV a raczej o wersje cywilne.
czy to będzie jesień 2016?

- - - Updated - - -
(...) (Dla przypomnienia w około DWÓCH MILIONACH TOYOT zacinał się pedał gazu)

Tak własciwie, to najprawdopodobniej wszystkie Toyoty były sprawne. W co najmniej jednym przypadku powodem samoczynnego przyspieszania były niewłaściwe dywaniki blokujące pedał (założone przez samych userów, nie fabryczne), jedno zgłoszenie to próba wyłudzenia odszkodowania, generalnie nie udowodniono wady. W Stanach cała sprawa mogła mieć drugie dno, wiadomo, ochrona własnych producentów. Ogólnie na całym świecie Toyota przywołała do serwisów ok. 20 milionów pojazdów.

a ja mam takie pytanie czy ktoś się orientuje kiedy auto będzie można zamawiać i kiedy ewentualnie odbierać?I nie chodzi mi tu o QV a raczej o wersje cywilne.
czy to będzie jesień 2016?

Od kwietnia mają być przyjmowane zamówienia. Na początku oferta bardzo skromna (np. powyżej pisze, że tylko najsłabsze diesle). Pozostałe modele będą w następnych miesiącach.

W Genewie przedstawią wersje:
Giulia 180 Cavalli Diesel (jtdm)
Giulia 200 Cavalli Benzina (tbi t4)
Giulia 510 Cavalli QV V6 (bi-tbi)

To już coś ;)

Osiągi już znane? Bo na wiki dla 200KM Pb i 180KM ON nie podają...

Ostatnia edycja:
Wchodzi na rynek i już :) stało się faktem :) gdzies kiedyś czytałem, ze ma być wersja 2,0 T i 280 KM ta bym chciał zakupić :)

Nalezy tez pamietac o rodzaju napedu i skrzyni biegow, popatrz na osiagi mercedesow i bmw z podobna moca. Nawet octawia 1,4 tsi 140km ma 8,5 do setki.

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót