Alfa 155 reaktywacja =))

Po prostu Kotlet miałeś pecha , ja kiedyś tą alfą przejechałem pół Krakowa z dwoma krótkimi śrubami w przednim kole i nic mi się nie stało, ale później dotarło do mnie że byłem głupi bo przy mocniejszym hamowaniu by te śruby ścięło

Kotlet .
Weż teraz lepiej kup śruby do Mercedesa ( one są większe ) rozwierć otwory w piastach pod nie i będzie malina :P
ja mam tak zrobione z przodu bo jakiś koleś mi przegwałci gwinty pneumatem .

Ciesz się kolego, że tylko tak się to skończyło.
Ze swoim zapałem Alfe poskładasz w pare godzin:)
Pozdrawiam

Masz farta że to nie miło jakiś większych konsekwencji, pamiętam jak mi odkręciły się śruby w kole i to w przednim, a wszystko wina PANA który zmieniał mi opony i nie dokręcił Mi śrub!! I koło było szybsze ode Mnie, na szczęście już prawie stałem w miejscu jak domyśliłem się o co chodzi i nie było jakiegoś wypadku!! A Twoja reinkarnacja Alfy zasługuje na podziw :D . Sam jestem zapaleńcem i poświęcam mnóstwo czasu na to żeby coś tylko zrobić dla mojej Belli, ale się opłaca bo wtedy frajda z jazdy jest jeszcze większa i tego właśnie Ci życzę :) Pozdrawiam Dawid

Hi.Beautiful Alfa, engine undestroyable.
She is like mine, but I have engine 1.8 8v.
I use motoroil Motul 4100 15w 50

Give some pictures of engine and interior

Best wishes colleague

Ostatnia edycja:
Dawno nie aktualizowałem tematu, a moja ślicznota dalej ze mną żyje w zgodzie :)

img0404p.jpg
img0408di.jpg
img0406f.jpg
img0405cy.jpg

też własnymi rękami składałem przód swojej belli, była stuknięta, troche delikatniej, ale była. Wiem ile wyrzeczeń, nerwów, pracy, sił to wszystko kosztuje. Dlatego podziwiam za odwagę i samozaparcie. Pewnie miałeś chwile zwątpienia, miałeś ochotę rzucić to wszystko. A jednak, udało się, i satysfakcja jest przeolbrzymia prawda? Gratulacje!

Mdx, grilla raczej prędko nie zmienię bo zwyczajnie cały czas nie mam kasy, teraz moim największym problemem są hamulce i sprężyny z tyłu bo jak jeździłem na weselu to o 2 nad ranem postawiłem Alfe w poprzek drogi szybkiego ruchu. Tyle dobrze, że nic nie jechało i szybko się ogarnąłem.

Dostałem też opony 205/55/16 i muszę sprawdzić czy zmieszczą się na tył. W przyszłym tygodniu wrzucę fotki bo są sporo szersze niż moje 195

Dostałem też opony 205/55/16 i muszę sprawdzić czy zmieszczą się na tył. W przyszłym tygodniu wrzucę fotki bo są sporo szersze niż moje 195

Niestety będziesz miał problem żeby zmieścić te opony bo podobno max co wchodzi to 205/50/16

grilla raczej prędko nie zmienię bo zwyczajnie cały czas nie mam kasy, teraz moim największym problemem są hamulce i sprężyny z tyłu bo jak jeździłem na weselu to o 2 nad ranem postawiłem Alfe w poprzek drogi szybkiego ruchu. Tyle dobrze, że nic nie jechało i szybko się ogarnąłem.

Prawidłowe podejście!! Ważniejsze jak jeździ, a później jak wygląda..

Pozdrawiam

Bardzo mnie ciekawią felgi.Co to za model i jaki rozmiar?

Wielki Szacunek :) Też mam taką Rosso Bordeaux i naprawdę pięknie im w tym kolorze i w czarnym :) Pozdrawiam

Bardzo mnie ciekawią felgi.Co to za model i jaki rozmiar?

Szerokość to 7, a wysokość 16 cali. Firma? Model? szczerze, nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że to jakaś chińszczyzna ale jak na moje użytkowanie to spisują się wyśmienicie. Na dekielkach jest napisane "100+" cokolwiek to znaczy.

Ostatnio zmieniłem sobie klocki i tarcze z przodu i z tyłu ale szczerze powiedziawszy spodziewałem się lepszej efektywności hamowania. No i wrzuciłem na tył kapcie 205/55 - zmieściły się.

img0411sj.jpg

img0410d.jpg

img0409zt.jpg

Jutro jeśli się uda założę zestawy naprawcze wahaczy na tył :)

Amortyzatory
Powrót