[159/Brera] ringi DRL - projekt

Cześć YonasH, to nadal można kupić te światła? http://www.youtube.com/watch?v=cNhUq85xm6Q

Dzięki i przepraszam za słowa, ale piszę za pomocą kompilatora. Jestem z czeskim i polskim nie może .. Dzięki Sunic

Pierwsza tura jest obecnie kompletowana i wysyłana.
Mam już listę chętnych na kolejne sztuki. Będę się do was odzywał za kilka tygodni. Na pewno wspomnę też o tym tutaj. Cena zestawu w kolejnych turach będzie oscylowała w okolicach 1000-1200zł. Zależy to m.in. od bieżącej ceny podzespołów.

Tak wygląda zestaw:
attachment.php
attachment.php

- - - Updated - - -

Warto wspomnieć, że zapisy na kolejną turę będę zbierał do końca roku. Na początku stycznia zbiorę zaliczki i zacznę zamawiać podzespoły. Wysyłka na początku marca.

Przykro mi, moje pytanie głupio napisany, ale naprawdę miał zapalić zainteresowanie DRL. Byłoby to możliwe, aby dodać do listy kandydatów? Dziękuję bardzo.
(CZ- Omlouvám se, můj dotaz jsem hlopě napsal, ale opravdu bych měl zájem o toto DRL osvětlení. Bylo by možné mě přidat do seznamu zájemců? Děkuju mnohokrát.) Petr

Ostatnia edycja:
Yonash możesz przedstawić listę chętnych w celu weryfikacji, tak aby nikogo nie pominąć. Pozdro

Jutro jadę w Alpy. Zaraz po powrocie ostro ruszam do pracy :) Kilka rzeczy już zrobiłem. Będę odzywał się do każdego z osobna. Niektórzy zgłaszali się tylko przez PW, więc nie wiem czy chcą być widziani na publicznej liście.

Oczywiście po wysłaniu kompletu zawiadomień, wspomnę o tym tutaj, by każdy wiedział, że coś go ewentualnie ominęło.

Można się jeszcze dopisać do listy ?
Te ringi wyglądają zajebiaszczooo !!! :)

Temat umarł ?

Dodano po 5 minutes:

Temat umarł ?

Mam nadzieję że nie, bo liczę że moja czarna Alfa będzie uzbrojona w ringi DRL jeszcze przed wakacjami.
Już wyobrażam sobie miny innych kierowców na autostradzie, gdy lewym pasem będę popędzał "stroboskopem z ringów" działkowców, niedzielnych kierowców w kapeluszach i fanów VV. Oj będzie się działo :).

Czesc!Czy była by jeszcze możliwość dopisania sie do tej listy.Jestem bardzo zainteresowany.I jaki jest przewidywany koszt.Najlepiej to prosze osobę organizująca o kontakt na priv.Z góry dziękuje i pozdrawiam.

fajna sprawa te ringi...ale szkoda ze projektanci z alfy sie tym nie zajeli...tez bym sobie takie cos zamontowal...ale w austrii by nie przeszlo przegladu auto z takimi ringami.....a szkoda....bo jeszcze nie widzialem alfy 159 w austri z ringami....pozdrawiam

Witajcie po przerwie,
Miałem nadmiar spraw ważniejszych - co jak co, ale ringi nie są moim życiowym priorytetem ;)

Dlaczego tyle to trwa i co się dzieje?
Problem jest organizacyjny. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego, jak dużym problemem jest realizacja takiej produkcji. Otóż na liście mam 47 chętnych. Kilku na pewno się wykruszy, co wciąż daje potrzebę wyprodukowania 50 zestawów (by kilka było na zapas).
Koszt zestawu wyniesie około 1200zł. Oznacza to, że muszę "zatowarować" się na 60 tysięcy złotych! Jest to duża odpowiedzialność! Oczywiste jest, że nie wyłożę takiej kasy w ciemno. Nie dysponuję też taką kwotą. Będę więc zbierał zadatki. Zadatki nie będą małe (myślę o 800zł, co wciąż oznacza, że będę musiał wyłożyć około 20 tys. zł). Zadatek to jednak odpowiedzialność. To Wasze pieniądze i nie mogę ich sobie trzymać i nic nie robić (prawo polskie określa co się dzieje, gdy dostawca nie wywiązuje się z zadatkowanej umowy).

Tak więc muszę w taki sposób to zaplanować, by mieć czas na realizację. Muszę mieć podwykonawców i pewne terminy dostaw. Ringi płynące z Chin są największym problemem. W pierwszej turze czekałem na nie 2 miesiące.
Możliwe więc, że zadatki zbiorę w dwóch turach:
1 - około 100zł na zaliczkowanie zamówienia ringów
2 - pozostałą kwotę, gdy ringi już dotrą do Polski

ps. wszyscy z tematu są dopisani

Ostatnia edycja:
no widza Yonash dalej zajebany robotą jest. nic. no trza czekać, nic innego nie pozostaje..
..fajnie było by ino jak udało by sie ogarnąć to przed wakacjami

Amortyzatory
Powrót