[159/Brera] ringi DRL - projekt

jak bedzie jakiś termin wolny to prosze mnie zapisac :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

ok rozumiem , myslalem ze to na zamowienie :)

a wiec chciałbym kupić taki zestaw , ale czy to jest kompletny zestaw czy trzeba cos dokupic ? i czy dodajecie ewentualnie jakas instrukcje apropo montazu , czu elektryk bez problemu sobie z tym poradzi ?

Witam
YonasH czy jest opcja zamówienia tego zestawu do Anglika tzn widziałem wasze ogłoszenie na alfaowner.com
ale wole pisac tutaj. Czy jest opcja zeby kupić gotowe przerobione lampy do Anglika ? Czy tylko zestaw do samodzielnego montazu ?
Jakie ceny w obu opcjach i jakie terminy wchodzą w gre?

Pozdrawiam Emil

Zestaw zamontujesz do anglika bez problemu. Gotowych lampo nie ma i nie będzie. Po gotowe odsyłam na AO :) Tam Jay i spółka stworzyli alternatywny, prostszy projekt, ale wymagający zakupu całych lamp.
Termin - wiosna 2014. Trochę mnie stres zaczyna cisnąć, bo nie mogę się ogarnąć z innymi rzeczami i wystartować z drugą turą.... ehhhh

świetna robota... tylko cena mnie troszkę przeraża:p jeżeli dobrze wyczytałem 1000-1200 zł? mega szacun za wykonaną robotę!!!?

1200 zł to miałem zapłacic do swojej HONDY CBR 600rr. wiec jesli takie koszty sa do 159 do jestem w stanie to przełknąć. powiedzcie mi czy jest ktos ze Szczecina kto umiałby to ogarnąć (zamontować) ?

narazie to odpowiedź na moje pytanie trwa 14 dni :) a jestem gotów kupić od ręki ale wiem ze to chyba nie mozliwe a reszte pytania o montaż, instrukcje itp zostaje bez odzewu.

Z tego co pamietam Yonash pisal gdzies w tym temacie ze kupujacy otrzymuje manual jak to wszystko ogarnac. Tak wiec spokojnie :)

Ostatnia edycja:
Zaraz zajrzę na PW czy czegoś nie przegapiłem.
Z montażem można się uwinąć w weekend. Nie pamiętam sygnału od kogoś z pierwszej tury, by komuś się to nie udało.
Manual będzie rozszerzony o kilka drobnostek. Zapytam też uczestników pierwszej tury, czy go nie udostępnić publicznie. Każdy oceni czy potrafi :) Póki co jest to moja praca, ale finansowana wspólnie przez grupę. Nie mogę za wszystkich decydować.

- - - Updated - - -

ah, tu wyżej widzę zgubiony post :D
@gaco2ouf
Zestaw jest kompletny. Nie ma tylko elektronarzędzi, śrubokrętów itp. ;) Elektryka nie potrzeba. Myślę, że to jeden z łatwiejszych kroków. Ale jak już, to każdy elektryk, nawet mało doświadczony, sobie poradzi.

rozumiem :) a wiec czekam na jakies info , moze pw o danych do przelewu , jestem w stanie kupic od reki , pzdr.

Czy można się jeszcze dopisać do listy? Jeśli tak, to poproszę.
Proszę też o informacje, kiedy będzie finalizacja projektu, żebym mógł przygotować finanse.
Pozdrawiam.
- Rafał

Jonash,

jeśli to jeszcze możliwie dopisz mnie tez proszę do listy. Nowa Alfka już nie może sie doczekać pięknych ringów :)

Dopisałem wszystkich.
Na liście jest 35 osób. Zamierzam przygotować kalkulację dla 50 zestawów. Z uwagi na brak czasu będę musiał zlecić przygotowanie okablowania, zamiast zrobić to samemu.
Zadatki (300zł) będę zbierał zaraz po ustaleniu ceny. Realizacja i wysyłka około kwietnia/maja.

Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie ringów skierowane do prowadzących ten projekt. Przerabiam też swoje lampy w AR 159. Klosze już oddzieliłem od całej reszty. Czy jest taka możliwość kupna zestawu samych tych ringów od was? Macie już sprawdzone modele więc nie chcę już eksperymentować z innymi ringami. Co do płatności i kosztów ewentualnej przesyłki mogę zrobić przedpłatę. Proszę o szybką odpowiedz i z góry dziękuję.

Amortyzatory
Powrót