[159/Brera] ringi DRL - projekt

Update:
Otrzymałem instrukcje jak zabezpieczyć moduł przed zakłóceniami z gównianych (nie bójmy się tego słowa :D) HIDów. Zamówiłem elementy elektroniczne do przebudowy prototypu.

Otrzymałem instrukcje jak zabezpieczyć moduł przed zakłóceniami z gównianych (nie bójmy się tego słowa ) HIDów. Zamówiłem elementy elektroniczne do przebudowy prototypu.
Będą dwie wersje?
Dla HiDów i dla oryginałów?
Mnie interesuje ta druga opcja ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

jeśli jest jeszcze taka opcja to prosiłbym o dopisanie do listy ^^

P.S- jest ktoś z Poznania kto również zamawia lub zamówił te ringi? Pomoc bym przyjął...przynajmniej teoretyczną, ale w 4 oczy...by ktoś powiedział jak to zrobić xd [wiem wiem...jest intrukcją obsługi, ale jak ktoś powie/podpowie to zawsze jest łatwiej]

Ostatnia edycja:
Panowie dziś byłem w Będzinie w CTS ( centrum tuningu samochodowego ) po pare klamorów i natknąłem się na fajny bajer tylko ,że to nowość na rynku i na chwile obecną cena dość spora bo 580pln . A o czym mowa ? O zajebistych halogenach w miejsce oryginalnych ( w komplecie są wtyczki do każdego modelu auta ) które zowią się DUAL LIGHT . Jest to połączenie halogenu i lampy do jazdy dziennej . Halogen ma poprostu mocne ringi które tak jak w BMW ( MARKERY ) służą do jazdy dziennej . Całość jest z atestem i homologacją drogową . No i fajne jest to ,że nie tracimy przeciwmgielnych . Widziałem na żywo i robi wrażenie . Mam nadzieje ,że tak jak w przypadku Ledów i ksenonów ceny zaczną szybko lecieć w dół bo tyci razi:D
To takie lampy jak w tej aukcji : http://allegro.pl/lampy-swiatla-jazdy-dziennej-duolight-drl-halogen-i4469116570.html

Ostatnia edycja:
Update:
Otrzymałem instrukcje jak zabezpieczyć moduł przed zakłóceniami z gównianych (nie bójmy się tego słowa :D) HIDów. Zamówiłem elementy elektroniczne do przebudowy prototypu.
znaczy sie chodzi o pseudo xenony made in ChRL?

p.s. YonasH jak sie okaże że mnie nie ma na liście to jajca mosz urwane :P

O zajebistych halogenach w miejsce oryginalnych ( w komplecie są wtyczki do każdego modelu auta ) które zowią się DUAL LIGHT

Słuchaj to są jakieś duperszmity i nie pisz że pasują do każdego auta bo tam jest lista, na szczęście Alfy tam nie ma. Odezwij się w poście na temat świateł dziennych, my tu adaptujemy reflektory pod ringi, a nie halogeny. Pozdro

Słuchaj to są jakieś duperszmity i nie pisz że pasują do każdego auta bo tam jest lista, na szczęście Alfy tam nie ma. Odezwij się w poście na temat świateł dziennych, my tu adaptujemy reflektory pod ringi, a nie halogeny. Pozdro
Niech ci będzie . Te ,które oglądałem w Będzinie akurat pasują ale oni jeszcze nie wystawili ich do sprzedaży a link z aukcji był dla przykładu bo jedynie taki znalazłem . A napisałem w tym temacie bo ja akurat obserwuje temat w poszukiwaniu właśnie rozwiązania dziennego w sensowny sposób i pewnie grono innych osób też . W tytule tematu jest i słowo ring i DRL ( Day Running Lights ) . A akurat mi się takie rozwiązanie podoba ( i w dodatku jest z homologacją )
attachment.php

Załączniki

• Duolight.jpg
    Duolight.jpg
    151 KB · Wyświetleń: 1,327
Ostatnia edycja:
No oczywiście musiałeś wspomnieć o tej homologacji (upust frustracji?) Nie oszukujmy się, ringów w reflektorach Freelanda to nigdy nie będzie, ale.. http://youtu.be/BsLZCIoK328 również doskonale wyglądały by podswietlone przegrody we Fiacie, tak jak w tej Mazdzie.

a ja czekam na ringi od jonasha one nie tylko wyglądają ale mają rowniez przydatne funkcje, na allegro jest pełno tego typu ringów do zamontowania w miejsce halogenów , ale w połączeniu z reflektorami od jonasha wyglądało by to kiepsko , ale same na pewno są alternatywą dla osób, którym szkoda żarówek reflektorowych do jazdy dziennej

Ostatnia edycja:
jeśli jest jeszcze taka opcja to prosiłbym o dopisanie do listy ^^

P.S- jest ktoś z Poznania kto również zamawia lub zamówił te ringi? Pomoc bym przyjął...przynajmniej teoretyczną, ale w 4 oczy...by ktoś powiedział jak to zrobić xd [wiem wiem...jest intrukcją obsługi, ale jak ktoś powie/podpowie to zawsze jest łatwiej]
Ja będę montować w Swarzędzu ;-)

no to jakoś będziemy mogli się ugadać i razem pomajstrować ;p

Witajcie,

Niektórzy z Was pewnie się już gotują od tego czekania. Najnowsze wieści:
1. Robię trzecie podejście do testowania nowego zabezpieczenia przed zakłóceniami z modułów HID, które niestety niektórzy z Was posiadają.
2. Wczoraj widziałem się z moim podwykonawcą, który montuje elektronikę. Rozmawiałem z nim o podwykonawstwie okablowania i obróbce obudów. Udane rozmowy. Duży krok bliżej poznania wszystkich składowych, dzięki którym będę mógł podać Wam cenę ostateczną i zacząć zbierać zaliczki i wystartować z realizacją.
3. W projekcie muszę dokonać pewnych zmian. Dotychczasowe rozwiązanie dot. złącz okazało się niepraktyczne i kłopotliwe. Możliwe, że nowy moduł będzie posiadał jedno szczelne złącze:
attachment.php

(może to pociągnąć za sobą konieczność zastosowania wyższej obudowy)
4. Zmieniam wykonawcę płytek drukowanych.

Pozdrawiam :)
Y

Załączniki

• MS-005Medium.jpg
    MS-005Medium.jpg
    32.8 KB · Wyświetleń: 864
lepiej późno niż później, są jakieś wolne miejsca jeszcze? czy czekać na ewentualną przyszłą turę?

Miejsca będą tak długo, aż nie złożę zamówienia na części.

Problem mam z tymi złączami i obudowami. Mogę na chwilę utknąć jak się okaże, że większa obudowa nie wejdzie w obecne miejsce w komorze silnika. Będę potrzebował 159 lub Brery z Poznania do przymiarki.

Amortyzatory
Powrót