• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Soczewki Alfa 156 !!!!! Super

• Autor wątku Autor wątku tomaszo_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hehehe wszyscy zadowoleni do 1szej kontroli na drodze ;D pan mundurowy nie bedzie patrzyl czy jest ladnie zalozone itd tylko czy na kloszu jest D2s itd jesli nie to bedziecie jezdzili po dowod do urzedow :D
Interesujące, ja jeszcze nigdzie nie spotkałem się z oznaczeniem klosza przez D2S itp.dopuszczenie danej lampy do montażu ksenonów jest oznaczone przez symbole 00DC,00HC było o tych oznaczeniach już na forum.A co do spryskiwaczy to nie zauważyłem ich w primerze i najnowszym Mercedesie ML-u,a mają one xenonki tyle tylko że nie w soczewce.Z kolei taka lampa aby nie oślepiała ma montowane żarówki z przyslonami-D2R.Co do samo poziomowania to nie dziala ono na dziurach tylko wyręcza kierowce przy załadowanym aucie.

a jakie żarówki się wkłada do tych soczewek? ile Watowe i jaki typ?

sprzedam lub zamienie swoje tak własnie ztuningowane.

Załączniki

• Zdjęcie0254.jpg
    Zdjęcie0254.jpg
    92.4 KB · Wyświetleń: 547
Ostatnia edycja:
Co do samo poziomowania to nie dziala ono na dziurach tylko wyręcza kierowce przy załadowanym aucie.
Otóż to! Tylko mało kto tutaj wie do czego tak na prawdę ma służyć samopoziomowanie...
Są samochody z samopoziomowaniem, które nie psiadają reflektorów ksenonowcych, np. BMW E46.
Po prostu samopoziomowanie wyręcza kierowcę z obowiązku regulacji reflektorów w zależności od obciążenia samochodu.
Pozdrawiam.
- Rafał

nietylko do tego!!!! system utrzymuj soczewki w poziomie czyli powoduje świecenie przed siebie przez cały czas,bez systemu samopoziomowania soczewki i strumień swiatła skierowany jest w dół,soczewki opadają po wyłączeniu świateł a po włączeniu wracają do poziomu,jeśli sysytemu nie ma to soczewki zapalą się ale do poziomu nie ustawią się. i można podkręcać na maxa a i tak nic to nieda.

---------- Post dodany o godzinie 18:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:23 ----------

Więc zastanówcie się dwa razy zanim zdecydujecie się na ten krok.ja mam takie reflektory bo już z takimi AR kupiłem oczym wtedy nie wiedziałem.teraz zmieniam na normalne!! efekt jest mizerny jeśli chodzi o funkcjonalność ...teraz:driver:jak:triniti:

Ostatnia edycja:
nietylko do tego!!!! system utrzymuj soczewki w poziomie czyli powoduje świecenie przed siebie przez cały czas,bez systemu samopoziomowania soczewki i strumień swiatła skierowany jest w dół,soczewki opadają po wyłączeniu świateł a po włączeniu wracają do poziomu,jeśli sysytemu nie ma to soczewki zapalą się ale do poziomu nie ustawią się. i można podkręcać na maxa a i tak nic to nieda.
Nie bardzo rozumiem.
Jeżeli nie ma systemu samopoziomowania, to soczewki się nie ruszają. Poza tym mogą być reflektory z samopoziomowaniem, a bez soczewek, jak przytoczone przeze mnie BMW.
Pozdrawiam.
- Rafał

No właśnie o tym napisałem wcześniej.

kolego coś ci się pomyliło,pomieszałeś dwa systemy oświetlenia,xenon a soczewka to nie to samo.

Więc zastanówcie się dwa razy zanim zdecydujecie się na ten krok.ja mam takie reflektory bo już z takimi AR kupiłem oczym wtedy nie wiedziałem.teraz zmieniam na normalne!! efekt jest mizerny jeśli chodzi o funkcjonalność ...terazjak

efekt dlatego jest mizerny bo ktoś nie fachowo przerobił twoje lampy zakładając najgorsze z możliwych soczewki od fiata punto i jak mniemam regulacja wysokości świecenia nie działa (jeśli się mylę to bardzo przepraszam).
gdybyś miał w swoich lampach założone dobre soczewki w fachowy sposób i z działającą regulacją to gwarantuję ci że raz dwa byś zmienił zdanie jeżdżąc nawet na zwykłych żarówkach H7.

Mam pytanie
Czy ktoś mógłby zamieścić foty od tyłu ze zdjętymi pokrywami tych lamp po zmianie na soczewki u paaw_dawid. Interesuje mnie sposób montażu soczewek, tzn. na ile jest profesjonalny. Czy to jest na blaszki przykręcone czy , może klejone?
pozdr. - robert

Mam pytanie
Czy ktoś mógłby zamieścić foty od tyłu ze zdjętymi pokrywami tych lamp po zmianie na soczewki u paaw_dawid. Interesuje mnie sposób montażu soczewek, tzn. na ile jest profesjonalny. Czy to jest na blaszki przykręcone czy , może klejone?
pozdr. - robert
Klejone raczej być nie może - wówczas nie byłoby regulacji.
Pozdrawiam.
- Rafał

Różnica jest kolosalna pomiędzy jazdą z lampami na samych H7 a tych na soczewkach z H7 . NA korzyść soczewek :)

No własnie słyszałem i nietylko ,że na rynku są dostepne żarówki H7-S (soczewkowe), które podobno działają zdecydowanie lepiej od D2S ale ja tam :dontknow:? może ktoś z was takie używa????

Ponawiam prośbę o foty od tyłu (żeby było widać jak jest przymocowany zespół soczewki z lustrem do"byłego" odbłyśnika) lamp przerobionych na soczewki.

Ponawiam prośbę o foty od tyłu (żeby było widać jak jest przymocowany zespół soczewki z lustrem do"byłego" odbłyśnika) lamp przerobionych na soczewki.
Ja nie pomogę - rękę do wymiany żarówki ciężko włożyć a co dopiero z aparatem :) . Chyba że ma ktoś zdemontowane to będzie łatwiej .

Interesujące, ja jeszcze nigdzie nie spotkałem się z oznaczeniem klosza przez D2S itp.dopuszczenie danej lampy do montażu ksenonów jest oznaczone przez symbole 00DC,00HC było o tych oznaczeniach już na forum.A co do spryskiwaczy to nie zauważyłem ich w primerze i najnowszym Mercedesie ML-u,a mają one xenonki tyle tylko że nie w soczewce.Z kolei taka lampa aby nie oślepiała ma montowane żarówki z przyslonami-D2R.Co do samo poziomowania to nie dziala ono na dziurach tylko wyręcza kierowce przy załadowanym aucie.

Ja mam takie klosze!!!!

No i d..a:mad: Okazało się, że soczewka jest za duża i nie wejdzie do lampy. Lampa zniszczona, druga rozebrana i teraz muszę nowe zamawiać. Normalna, bez soczewek, bo na sobotę auto potrzebne. A miało być tak pięknie:angry:

witam!!!
jakbyś użył wyszukiwarki to na pewno znalazłbyś ten temat:

http://www.forum.alfaholicy.org/sty...az_soczewek_ringi_gta_look_krok_po_kroku.html

tu jest wszystko dokładnie opisane wraz ze zdjęciami.

No i d..a Okazało się, że soczewka jest za duża i nie wejdzie do lampy. Lampa zniszczona, druga rozebrana i teraz muszę nowe zamawiać. Normalna, bez soczewek, bo na sobotę auto potrzebne. A miało być tak pięknie

to jakie chciałeś tam włożyć soczewki że ci się nie zmieściły??może jeszcze nie wszystko stracone...

Ostatnia edycja:
to jakie chciałeś tam włożyć soczewki że ci się nie zmieściły??może jeszcze nie wszystko stracone...
Przemyślałem to i może faktycznie jeszcze nie wszystko stracone, ale na sobotę bella potrzebna więc, nowe muszę zamówić. Najwyżej się później sprzeda. Teraz będę miał nieograniczony czas to może coś wykombinuje:P

Amortyzatory
Powrót