S
siwy144
Guest
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0b19ce7d78972203.html soczewki
jak by ktoś dał foto na sciagnie bez soczewek bedzie porównanie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Siekier napisał:Zarys bardzo ladny.
Pedro220 - a ty rowniez robiles soczewy u tego kola z allegro?
Jezeli tak - wersja mondeo czy to co oni proponujja?
Dopisuję sie do prośby.lukasz33155 napisał:jak by ktoś dał foto na sciagnie bez soczewek bedzie porównanie.
Superjahu007 napisał:Jak na razie ja mam jeszcze bez soczewek i xenona. Czekam na przerobione lampy do drugiej alfy w której też będzie xenon i wtedy podejmę decyzję. Muszę po prostu zobaczyć to na żywo.
Już się tak nie chwal , bo wszyscy czytaliandro34 napisał:witam!!! swoje lampy przerabiałem samDD
Ci, którzy sami majstrują robią to metodą prób i błędów.Siekier napisał:Zastanawiam sie skad gosc wie w ktorym dokladnie miejscu i pod jakimi katami zamontowac ta soczewke zeby swiecila tak jak powinna...? Przeciez wszystkie katy i pochylenia musza sie dokladnie zgadzac - tak zeby byla zachowana proporcja pochylenia pomiedzy swiatlami dlugimi a mijania (drogowe swieca nieco wyzej), do tego zeby swiecily na wprost a nie w ktoras ze stron itd..?
Moze ktos wie.... szcegolnie Ci ktorzy sami majstrowali...?
alces1 napisał:Ci, którzy sami majstrują robią to metodą prób i błędów.
Natomiast w firmie, która się w tym specjalizuje też zrobili to tylko raz. Potem zwymiarowali i teraz mają gotowe dane by wszystko ustawić jak należy. Innymi słowy mówiąc: robią to schematycznie bez "fantazji"
Pozdrawiam.
- Rafał
pedro220 napisał:Tak u Pana Huberta Cugiera (tego z allegro). jestem super zadowolony!, w piątek reflektory były u niego a w środę już u mnie. Co do soczewek to oczywiście od mondeo + czarna ramka (Pan Hubert mówił że chyba tylko 3 osoby zamówiły takie jak jest w aukcji a reszta prosi o soczewki mondeo). pozdrawiam
Sprawa wygląda tak, że przy zamawianiu tych soczewek mowa była o tych z mondeo ale kiedys idąc ulicą przyglądnąłem się soczewkom w punto II i muszę stwierdzić, że są takie same. Co do świecenia to nawet nie ma porównania do zwykłych lamp, świecą dużo dużo lepiej i mają ładną granicę światło-cienia. Ja jestem w 100% zadowolony.Kali_33 napisał:pedro220 napisał:Tak u Pana Huberta Cugiera (tego z allegro). jestem super zadowolony!, w piątek reflektory były u niego a w środę już u mnie. Co do soczewek to oczywiście od mondeo + czarna ramka (Pan Hubert mówił że chyba tylko 3 osoby zamówiły takie jak jest w aukcji a reszta prosi o soczewki mondeo). pozdrawiam
też noszę się z zamiarem zrobienia soczewek u tego pana, ale trochę się waham w związku z tym, że są to soczewki od punto II i z tego, co wyczytałem - jakość ich świecenia pozostawia wiele do życzenia. Jak to wygląda u Was - świecą lepiej niż zwykłe lampy w 156?
pedro220 napisał:Sprawa wygląda tak, że przy zamawianiu tych soczewek mowa była o tych z mondeo ale kiedys idąc ulicą przyglądnąłem się soczewkom w punto II i muszę stwierdzić, że są takie same. Co do świecenia to nawet nie ma porównania do zwykłych lamp, świecą dużo dużo lepiej i mają ładną granicę światło-cienia. Ja jestem w 100% zadowolony.