• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[156] Soczewki Alfa 156 !!!!! Super

• Autor wątku Autor wątku tomaszo_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pytanie a swieca lepiej niz orginaly? ile czasu trzeba czekac na odeslanie?

tomaszo_ napisał:
Ja osobiście kupiłem dwie lampy na allegro za 90 zł , wysłałem do przeróbki a teraz wystawiłem swoje i zawsze koszt się zwróci . Możecie kupowac lampy od Anglików , to w niczym nie przeszkadza ( opinia człowieka od przeróbek ) a zawsze będzie taniej :D
Może ktoś chce moje stare lampy , zapraszam
http://allegro.pl/item407780286_lampy_przod_alfa_romeo_156_oryginal_wawa.html

Ja je kupiłem, jak tylko dojdą to wysyłam do przerobienia.

ja postawiłem na zamienniki/podróby tyca. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

A ja poczekam jak już paru z Was będzie miało zamontowane i jeśli będziecie całkowicie zadowoleni.

ja sie dziś zadzwoniłem ,ustaliłem szczegóły, zeby wygladały jak z gta czarne ramki soczewka z mondea :) jak u kolegi na początku postu.

co uzgodniłem napisałem na kartce i wrzuciłem do kartonu z lampami .

ps: lampy wykręciłem bez zdejmowania zderzaka, niestety mam juz depo i zobaczymy co z nich wyjdzie liczę na dobry efekt :) zderzak juz zamówiłem ze spryskiwaczami, hidy 6000k na szafce niedługo dam pełen reportaz z montazu lamp i instalacji hidów do działu zrób to sam podłączenie spryskiwaczy zostawię mechanikowi :d

a ja dzis dostałem telefon ze lampy zrobione i dzis beda wyslane :) express :)

moje sa gotowe i na aucie. montaż w czasie ok 20 min. Fotki wrzcue jak umyje auto:)

hej kolege wrzuc te fotki chcialbym zobaczyc ja sie prezentuje takie cacko bo tez jestem zainteresowany zalozeniem takich lamp przednich

przyznaje wygladaja swietnie ale zastanawia mnie kwestia jak wyglada sytuacja z atestem ?

Jakim atestem ? :PP Lampa traci swoja homologacje. Ale jak jest dobrze zrobione to się raczej czepiać nie będa ;)

super ci to wyszło. Też masz otwory od spodu lamp na kble od ptzetwornic? czym je zaslepiłeś?

Ja mam te w autach i jest ok :) te żarniki to praktycznie kazdy zestaw na allegro ma.

Pytanie do tych ktorzy juz wczesniej mieli Xenony a teraz zalozyli soczewki. Jaka roznica???

Siekier napisał:
Pytanie do tych ktorzy juz wczesniej mieli Xenony a teraz zalozyli soczewki. Jaka roznica???
Wkleje to co napisałem już na alfaclub.pl
Napiszę może moje przemyślenia odnośnie reflektorów w 156.
Między seryjnym oświetleniem z żarówką halogenową
a z zestawem HID jest kolosalna różnica, tak samo
jak między HID a HID na soczewce. Rok jeździłem
bez soczewek i na początku byłem tez zadowolony
ale drażniło mnie to, że HID w lampie z odbłyśnikiem
nie można bylo osiągnąć wyraźnej granicy światło-cienia
(jeżeli komuś się to udało to może niech zamieści zdjęcia
jak to wygląda u niego). Nikt mi nie mrugał
(moze dlatego, że reflektory były wyregulowane bardzo
krótko aby nie oślepiać) ale gołym okiem bylo widać,
że jednak światło rozprasza się (a reflektory były nowe).
Teraz mam założoną soczewkę w połączeniu z HID
i różnica jest KOLOSALNA. Jak znajdę chwilkę to zrobie zdjęcia
jak świecą, jaka ładna granica odcięcia cienia.
H1 na drowowych (Osram night breaker)
i nareszcie jestem zadowolony ze świateł
w moim aucie bo seryjne oświetlenie można śmiało nazwać nieporozumieniem

Amortyzatory
Powrót