kioedy auto wyjedzie na doge bo chetnie bym porownal ja ze swoja ?
Sądzę że stage 1(nie wiem czy będzie stage 2

) objedziesz bez najmniejszego problemu mój plan zakłada zdrową serie plus coś z hybrydy FMIC i Ecumastera wiec minimum 220km a co się uda ugrać to się okaże pewnie końcem sezonu letniego

jak dobrze pamietam to u Ciebie 300koni i 400 niuta, do tego TS spor lżejszy mimo dodatkowego osprzętu a 20VT to już całkiem spory bydlaczek.
Przy okazji mały update tego co się dzieje:
Praca zawodowa jak zwykle krzyżuję mi plany i nie idzie mi tak jak to zakładałem, a i tak poświecam temu każdą wolną chwile. Wszystko już odwszone , odmalowane i powoli składam do kupy. Dla zainteresowanych różnica w łapach skrzyni biegów:
Po lewej potrzebna łapa 2.4JTD 10V po prawej dla porównania 20VT
I tak samo tylna łapa j.w po lewej 2.4JTD 10V. Łapę od strony rozrządu zostawiam, delikatnie tylko zmodyfikuję poduszkę z 20VT, pasuję z 2.4JTD ale trzeba było by cały osprzęt przemieścić na wzór tego z JTD.
Wykończona pokrywa zaworów
Złożona głowica nowe uszczelniacze docieranie etc.
Kolektor ssacy + listwa paliwowa + wtryski : przed czyszczeniem
Po czyszczeniu i malowaniu:
Stare pierścienie ich wymiana to była trafna decyzją w mocno średnim stanie już były:
i nówki
Wał korbowy dostał komplet nowych panewek
Stare korbowodowe miały już swoje lata świetności za sobą, wał pomierzony - prosty i nie szlifowany panewki nadal nominał.
A każda część nową uszczelkę: Tu akurat mały fragment kolekcji , uszczelka pompy oleju.