Najlepsze co odkryłem kupując ten zestaw to Underbody PW UBS220 - rewelacja!!! To upłynnione PCV, po nałożeniu i zaschnięciu robi przezroczysto-zółtą warstwę którą można skrobać i skrobać i na niewiele się to zda, generalnie jak zakonserwuje się rdzę i psiknie tym specyfikiem to masz spokój na najbliższe ćwierć wieku co najmniej.
Co do reszty:
Fertan - wiadomo, na gołą rdzę w celu zneutralizowania
Prewax - profile zamknięte, wypiera wodę i zostawia cienką, elastyczną warstwę, jako podkład pod Cavity PW.
Cavity PW - profile zamknięte, wosk który robi się dosyć sztywny po zaschnięciu, dobrze chroni ale powłoka może z czasem pęknąć i w tym celu wcześniej używa się Prewax'u. Konsystencja podobna do Fluidolu.
Gravit 630 - masa uszczelniająca, można poprawić wypełnienie łączeń, ja muszę zrobić poprawkę nad wydechem która została lekko wypalona po jego wybuchu.
A to na dole to zmywacz do usunięcia resztek smoły z mat bitumicznych.
Także mam nadzieję że po tych zabiegach auto dotrwa co najmniej do czasu kiedy będę przechodził kryzys wieku średniego
Jedyny mały problem to Prewax, ma rurkę jakieś 0,5m i nie wszędzie dojdzie więc możliwe że zajdzie potrzeba wiercenia kilku otworów dodatkowych. Nie da się go kupić pod pistolet UBS bo ma w sobie za dużo rozpuszczalników i by szybko zasechł.
Co do reszty:
Fertan - wiadomo, na gołą rdzę w celu zneutralizowania
Prewax - profile zamknięte, wypiera wodę i zostawia cienką, elastyczną warstwę, jako podkład pod Cavity PW.
Cavity PW - profile zamknięte, wosk który robi się dosyć sztywny po zaschnięciu, dobrze chroni ale powłoka może z czasem pęknąć i w tym celu wcześniej używa się Prewax'u. Konsystencja podobna do Fluidolu.
Gravit 630 - masa uszczelniająca, można poprawić wypełnienie łączeń, ja muszę zrobić poprawkę nad wydechem która została lekko wypalona po jego wybuchu.
A to na dole to zmywacz do usunięcia resztek smoły z mat bitumicznych.
Także mam nadzieję że po tych zabiegach auto dotrwa co najmniej do czasu kiedy będę przechodził kryzys wieku średniego