155 2.0 8V - kasztelan

Osz Ty!
Robota z suchym lodem - profeska. Wreszcie ktoś się za to wziął i jeszcze pokazał co i jak, zamiast tylko opowiadać, że to dobra metoda. Dla lepszego efektu trzeba było jedną kostkę wrzucić do szklanki z wodą i wtedy fotografować, byłoby bardziej enigmatycznie i a'la magicznie.

Blacha wygląda prawie jak by świeżo wyjechała z fabryki Parmigiano D'Arco :cool:

Jeśli chodzi o to co ze zdjęć bym chciał, to proszę prawy tylny błotnik;)

Bo mi sk.... spadał ciągle na ostatnim TD, 3 razy pod autem leżałem ale zostałem poratowany jedynym słusznym akcesorium do naprawy :) A spod zderzaka nie było widać. Co do roboty to powiem Ci że to tak na prawdę to samo co w przypadku blacharki, też musisz auto do golasa rozebrać. Ciekawostka jest taka że masa do pompy paliwa jest pod tylnymi światłami po bo odkręceniu auto nie chciało odpalić. Zostawiłem tylko deskę z przodu bo później bym nie wiedział jak to poskładać, i tak już za dużo tej drobnicy i śrubek.

Filmik jak maty oddzielają się od blachy, jak kończą się trzaski można wywalać lód i tłuc maty.

Później wrzuciłem jakieś 5kg do wody, jak zaczęło się gotować to przypomniałem sobie chemię ze szkoły że mi się kwas węglowy robi. Przy tej ilości dało się go też zrobić w stanie stałym. Ludzie którzy przechodzili ulicą mieli atrakcję bo pół podwórka spowite przy gruncie mrocznym dymem :)

Ostatnia edycja:
Podenerwuję trochę tych którzy robią blacharkę :P
attachment.php

blacha jak blacha, ale wydech to mały pierdek :P

Tak wiem, 4-calowe wiadro już jest w drodze. Ten wydech to rozwiązanie tymczasowe, jak mnie będzie stać to zrobię kiedyś kompletny, póki co chcę wymienić tylną puszkę na ori i dać jakąś fajną końcówkę.

W Malinie w zeszłym roku wyspawali mi zestaw z nierdzewki na dwóch tłumikach + kat sportowy. W 2.500 się to zamknęło. Poza oczywiście wspaniałą końcówką w kształcie podwójnej rynny, która wyskoczyła ponad zaplanowaną kwotę jak i poza granice rozsądku i estetyki :cool:

Hehe, wydech mogę zrobić jak silnik ruszę a możliwe że do tej pory sam się nauczę spawać:)

kasztelan muszę cię zmartwic. u mnie w V6 tylne nadkola są zdrowsze:)
Nie da się :P

W weekend trochę ruszyłem z robotą.
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Zabrakło mi kapkę wygłuszenia więc nie okleiłem tam gdzie najłatwiej wrócić i dołożyć. Miejscami nie wygląda dobrze ale ma działać a nie wyglądać bo i tak pod spodem nie widać. Tapicerkę prałem środkiem Nielsen, mogę polecić bo zmyło mi nawet smar i olej z wykładziny i ładnie pachnie :) Teraz przestrzeń pasażerska, z którą pomimo większej powierzchni powinno być łatwo bo i załamań mało i dostęp świetny, bo w bagażniku było ciężko...

Załączniki

• WP_20150321_017.jpg
    WP_20150321_017.jpg
    87 KB · Wyświetleń: 141
  • WP_20150322_001.jpg
    WP_20150322_001.jpg
    61.5 KB · Wyświetleń: 139
  • WP_20150322_002.jpg
    WP_20150322_002.jpg
    79.8 KB · Wyświetleń: 138
  • WP_20150322_003.jpg
    WP_20150322_003.jpg
    81.3 KB · Wyświetleń: 137
No nie do końca :) Miało byc lepiej ale po pierwsze na bagażniku sie uczylem a po drugie przeciez nikt tam nie jeździ a juz na pewno nie zywy :) wiec moze byc, z przodu juz będzie lepiej.

Ale kilogramów to sie pozbywac trzeba a nie budowac masę :D

To to pikuś, w temacie kilogramów dodalem wazniejsza rzecz, antenę radyjowo i to automatyczno, ha :P Teraz wlaczam radyjko i wyjeżdża, wylaczam i sie chowa :cool: A ile się przy tym nakombinowalem zeby wygladalo jak trzeba.
BTW, z której strony idzie wiazka do anteny w szybie?

Ostatnia edycja:
Tak, myślałem, to by dowodziło że jednak nie każda 155 miała seryjnie antenę w szybie i stąd to paskudztwo na moim błotniku. Żadnej wiązki nie mam a i po wzmacniaczu pod półką ani śladu. I na pewno nie jest to zdemontowane bo widać że wiązka nie tykana.

Ładnie wygłuszana ... nie zjesz obiadu i masa się wyrówna z matami ;)

U mnie antena na szczęście w szybie - świetny to patent bo jak nic nie sterczy wygląda :top:

Jak przyjdzie mi kiedyś cokolwiek robić z tym błotnikiem to antena wylatuje w pierwszej kolejności.

Lejdis and dżentelmen...
Żeby nie było że Alfa już całkiem w odstawkę poszła...
Pierwsze przymiarki:
179022-155_2_0_8v_kasztelan-wp_20150919_001.jpg

Oczywiście robota własna, pierwsze nauki pobrane, zrobiłem słupki tylne i zasłonę szyberdachu i... musze wszystko poprawić :) Ułożenie materiału jest idealne ale za krótko czekałem między warstwami kleju na materiale a jest laminowany pianką i tam gdzie mocniej docisnąłem pianka się posklejała i widać to od razu jako zagłębienia.
Koszt śmieszny, materiał + klej na całość to może 80zł. Miała być alkantara ale zrezygnowałem z kilku powodów.

Załączniki

• WP_20150919_001.jpg
    WP_20150919_001.jpg
    34.1 KB · Wyświetleń: 117
Nie robic zle, zrobic jeszcze gorzej :P fotka tylko pogladowa, reszta jak zloze całość na aucie.

Amortyzatory
Powrót